Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019


Καλωσόρισμα στα windows 9

  
 
Τον Απρίλιο του 2015 αναμένεται η επόμενη έκδοση των Windows, με την οποία τα Windows 8 περνούν στην ιστορία αφού έρχεται η σειρά των Windows 9, δυόμισι μόλις χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους. Ανάλογη ήταν η πορεία των Windows μετά την κυκλοφορία των Windows Vista, αφού αντικαταστάθηκαν σχετικά γρήγορα από τα Windows 7, παρατηρεί το Infoworld.com:
 
 

Windows 8: Οκτώβριος 2012
Windows 8.1: Σεπτέμβριος 2013
Windows 9: Απρίλιος 2015

Windows XP: Οκτώβριος 2001
Windows Vista: Νοέμβριος 2006
Windows 7: Ιούλιος 2009
 
 
Παρεμπιπτόντως, η υποστήριξη της Microsoft στα Windows XP παύει στις 8 Απριλίου 2014 και η Microsoft συνιστά την αναβάθμιση στα Windows 8.1 ή/και την αγορά νέου PC.
 
 
Ωστόσο αρκετοί χρησιμοποιούν τα windows xp, ειδικά στην κίνα ένα 50% αλλά και στην Ευρώπη.  Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στις 8 Απριλίου τελειώνει και η υποστήριξη του δωρεάν προγράμματος προστασίας Microsoft Security Essentials. Οι χρήστες των Windows XP δεν θα μπορούν πλέον να κατεβάσουν το πρόγραμμα από τα επίσημα sites της εταιρείας, ενώ όσοι το έχουν ήδη εγκατεστημένο, θα σταματήσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις. Θα μπορούν να εγκαταστήσουν κάποιο άλλο λογισμικό για ιούς όμως τα κεντρικά σημεία του λειτουργικού δεν θα έχουν πλέων καμία προστασία. Στα χρόνια που πέρασαν τα windows xp θεωρούνται πλέων τα ποιο σταθερά μετά από τα windows 98 σε σταθερότητα και αξιοπιστία καθώς χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα αρκετά.

Γνωστή ως "Threshold", η επόμενη έκδοση των Windows αναμένεται να παρουσιαστεί στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft, BUILD 2014 2-4 Απριλίου.

 
 
Στα Windows 9, γράφει ο βετεράνος δημοσιογράφος Paul Thurrott στο winsupersite.com, το μενού "έναρξη" επιστρέφει (πραγματικά αυτή τη φορά) και ο χρήστης αποκτά την δυνατότητα να τρέχει τις εφαρμογές που έχουν "στιλ Metro" στην παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας, το λεγόμενο Windows Desktop.
 
Το σημαντικότερο ίσως νέο που φέρνει ο Thurrott από το εσωτερικό της Microsoft είναι η αναγνώριση πως τα Windows 8 δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των χρηστών και δεν κέντρισαν τον ενδιαφέρον τους ώστε να οδηγήσουν στην αγορά νέων υπολογιστών διαφορετικής σχεδίασης -η IDC έγραφε για το πρώτο τρίμηνο του 2013 πως τα Windows 8 κατακρημνίζουν την αγορά PC. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, η Microsoft πρέπει να πείσει 1 δισεκατομμύριο χρήστες να κάνουν το άλμα στα νέα Windows, τη στιγμή που τα Windows 8 χρησιμοποιούνται σε λιγότερο από 25 εκατομμύρια PC.
 
 
John Pap 
 
Πηγή: In.gr
Your rating: None Average: 5 (6 votes)