Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020


ΜΝΗΜΗ 1821

Τιμήθηκε η 197η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, με παρελάσεις, πανηγυρικούς λόγους και εκδηλώσεις, υπό τη θλιβερή κυβέρνηση των ολετήρων.
 
Βρισκόμαστε υπό το καθεστώς μιας ακόμη κατοχής. Αυτής που επέβαλαν στη Χώρα οι ασήμαντοι και οι ξένοι προστάτες τους καθώς και η πολιτική ανωριμότητα και η αδιαφορία της πλειονότητας των Ελλήνων.
Γι’ αυτό, το μήνυμα του 1821 παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό.
 
Μπορούμε ν’ αντλήσουμε από τους αγώνες των μαχητών του 1821 παραδείγματα προς μίμηση αλλά και προς αποφυγή για να συνεχίσουμε και να συμπληρώσουμε τον απελευθερωτικό αγώνα, στηρίζοντας και στηριζόμενοι από τον παγκόσμιο Ελληνισμό και ελευθερώνοντας τους υπόδουλους όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, στην Ανατολή, στη Δύση, στον Βορρά και στον Νότο.
 
Το μήνυμα της Ειρήνης έπαψε να είναι επίκαιρο. Αρκετά με τα φιλειρηνικά συνθήματα και τις υποχωρήσεις. Οι γείτονές μας δεν καταλαβαίνουν από ειρήνη, συνεργασία και πολιτισμό. Υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι εισβολείς και ασυμφιλίωτοι εχθροί.
 
Για να επιβιώσουμε με τιμή και αξιοπρέπεια επιβάλλεται να προετοιμαζόμαστε συνεχώς. Να είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις του Έθνους.
 
Επιβάλλεται να έχουμε τη σκέψη στραμμένη στον αγώνα του 21 που δεν ολοκληρώθηκε. Θα ολοκληρωθεί όταν και ο τελευταίος ανατολίτης εισβολέας θα έχει επιστρέψει στην κοιτίδα του, την αραιοκατοικημένη Μογγολία. Τότε θα ησυχάσουμε και θ’ απολαύσουμε τα αγαθά της Ειρήνης. Αλλά μέχρι να έρθει αυτή η ευτυχισμένη στιγμή χρειάζεται συσπείρωση, συνεχής αγώνας, προσπάθειες και θυσίες.
 
Χωρίς νέους αγώνες, χωρίς ορμή, αποφασιστικότητα, ομόνοια και έξυπνες ενέργειες, μέσα στην Ελληνική Επικράτεια και έξω από αυτήν, δεν θα επιτύχουμε τους μεγάλους στόχους, να κατακτήσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπερηφάνεια μας.
 
Οι μαχητές του 1821, με τα ελαττώματα, τις ελλείψεις, τις αστοχίες, τα λάθη και τα πάθη τους πέτυχαν εν μέρει τον στόχο τους, να διώξουν τον ξένο δυνάστη από ορισμένα ελληνικά εδάφη. Ήρθε ο καιρός να συμπληρώσουμε το επίτευγμα της Παλιγγενεσίας. Να εκδικηθούμε για τις συνεχιζόμενες αδικίες από τους ανατολίτες κακούργους, για τα φριχτά εγκλήματά τους εναντίον μας και εναντίον τόσων άλλων αρχαίων λαών, όπως είναι τα εγκλήματα και οι γενοκτονίες κατά των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Χαλδαίων αλλά και των Κούρδων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η μη καταδίκη και τιμωρία των προγόνων των νεοοθωμανών από τα διεθνή δικαστήρια εξόπλισε με θράσος τους επιγόνους τους που επιβάλλεται να εξαφανιστούν.
 
Όλοι οι αδικημένοι λαοί μπορούν ν’ αντλήσουν παραδείγματα και νέα ορμή από τους αγωνιστές του Εικοσιένα. Για να συμπληρωθεί το θαύμα. Να καταπολεμηθεί, να διωχθεί και να εξοντωθεί ο κτηνώδης εχθρός από την Ανατολή και οι συνεργάτες του.
 
Χρόνια πολλά. Νέοι αγώνες για Νέες Νίκες.
 
Γεώργιος Πάμφιλος

  

Your rating: None Average: 5 (2 votes)