Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020


Τράπεζες, οι καλλίτερες φίλες μας…

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι τράπεζες ανέκαθεν κουμαντάρουν τον κόσμο.Τα αφεντικά τους αποφασίζουν με απύθμενο κυνισμό πόσοι άνθρωποι θα ζήσουν και πόσοι θα πεθάνουν, σε τούτον τον δύσμοιρο  πλανήτη. Οι τράπεζες είναι η  βιτρίνα του κακοποιού  καπιταλισμού, που σήμερα ανεξέλεγκτος πια, προκαλεί  σοκ και δέος. Περισσότερα  στο διεθνές best seller της Ναόμι Κλάιν “το δόγμα του Σοκ”, εκδόσεις Λιβάνη. Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής, της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της  εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των ελευθέρων αγορών του Μίλτον Φρίντμαν.  Στο βιβλίο αποκαλύπτεται η ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA  και τις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής  σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Είναι επίσης γνωστό οτι οι τράπεζες είναι  νόμιμοι – θεσμικοί τοκογλύφοι και δεν χαρίζουν ούτε τον πυρετό τους !
 
Πουλάνε  χρήμα, τη μάνα κάθε κακού, και θησαυρίζουν. Λανσάρουν επίσης  και τοξικά υποπροϊόντα του χρήματος. Μετά καμώνονται πως δεν γνωρίζουν τίποτα  για τις φούσκες που ξεφουσκώνουν με πάταγο. Και γίνονται αέρας κοπανιστός, δηλητηριώδης, που τον εισπνέουν αποκλειστικά οι στρατιές των αστέγων και τα εκατομμύρια των ανέργων.
 
Επίσης όλοι ξέρουμε πως δεν έχουν καμία σχέση με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και το εμπόριο όπλων! Είναι δηλαδή καραμπινάτοι φαρισαίοι, γράμματα γνωρίζουν και πάνε και κάθε Κυριακή στην Εκκλησία!
 
Έτσι και μπλέξεις μαζί τους σε έφαγε η μαρμάγκα. Στα παίρνουν ΟΛΑ. Βγάζουν και από τη μύγα ξύγκι.
 
Σήμερα  έχουν σφίξει τα πράγματα. Κοκκίνισαν τα  δάνεια, κιτρίνισαν οι οφειλέτες και χλόμιασαν οι τράπεζες... Στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν έστω και ένα ευρό αφιονίζονται και θέλουν να συνθλίψουν τους βδελυρούς οφειλέτες, θέλουν να τους φάνε ζωντανούς. Αυτούς που πριν παρακαλούσαν να τους δανείσουν και τους έκαναν, μάλιστα, υποκλίσεις και πιρουέτες!.. Έχει ο καιρός γυρίσματα, ή καιρός φέρνει τα λάχανα  καιρός τα παραπούλια.
 
Τώρα, όπου κόκκινος οφειλέτης κι η μοίρα του. Οι φίλες γίνανε φίδια που απειλούν  να τον δαγκώσουν...
   
Από μια καθαρόαιμη, πολυεθνική τράπεζα έκανα το λάθος και παρέλαβα  μια πιστωτική κάρτα την οποία μου απέστειλε ταχυδρομικώς προς μεγάλη μου τιμή!.. Την χρησιμοποίησα με φρόνηση και φειδώ και αγόραζα με αυτή διάφορα βασικά είδη. Σε χρόνο ρεκόρ η “φίλη μου” η τράπεζα για να μου δείξει την “αγάπη” της αύξησε το πιστωτικό μου όριο αρκετές φορές και το έφθασε μέχρι του ποσού των 15000!  Ουδέποτε βέβαια το εξάντλησα. Πάντα πλήρωνα και συνεχίζω να πληρώνω τη δόση της πιστωτικής μου κάρτας.
 
Το σημερινό υπόλοιπό της είναι περίπου 2000 ευρώ. Κατά τούς ψευδείς ισχυρισμούς της τράπεζας δεν πλήρωσα ένα ποσό της τάξεως των 80 ευρώ, το οποίο εμφανίζεται, από την “καθυστερημένη” τράπεζα, “σε καθυστέρηση”.
 
Δεν το πιστεύω! Και όμως έχω βρει τον μπελά μου. Ωστόσο δεν το πληρώνω και αποφάσισα να παίξω με τον σκύλο που γαβγίζει. Εγώ, σε απάντηση, του πετάω χαλίκια !
 
Μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία και δηλώνω συνάμα, ότι δεν έχω αντίρρηση να εξοφλήσω το δάνειο που πήρα με τον νόμιμο τόκο. Αρνούμαι όμως να γίνω θύμα αδίσταχτων τοκογλύφων και να υπομένω  καθημερινά  τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του στυλ “κάτσε φρόνιμα”.., που προσβάλλουν καταφανώς την προσωπικότητα και διαταράσσουν κυρίως την πολύτιμη ηρεμία μου.
 
Επιτόκιο 18% και τρείς το λάδι τρείς το ξύδι! Συνεχείς ύπουλες, παράνομες επιβαρύνσεις χωρίς τέλος. Έξοδα φακέλου, ανάγνωση φακέλου, ξεσκόνισμα φακέλου, παπιγιόν δικηγόρου, προμήθεια στην προμήθεια, τόκοι συμβατικοί, τόκοι ασύμμετροι, τόκοι συμμετρικοί. Γενικώς τόκοι επί των τόκων και τελικά σου παίρνουν και το βόδι ! Ο Θεός να βάλει το χέρι του, αφού ο Άρειος Πάγος ως ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο ακυρώνει συνήθως τις ελπίδες μας, προστατεύει τους ισχυρούς και αθωώνει τους εγκληματίες.
 
Δεν θα ξεχάσω τη δήλωση ενός προϊσταμένου μου, κάποτε που δούλεψα στο νομικό τμήμα μιας μεγάλης τράπεζας. Η τράπεζα δεν  χάνει ΠΟΤΕ καμία δίκη, μου είπε με υπερηφάνεια. Κάτι ήξερε ο μπαγάσας. Ήταν “ψαγμένος” και περίμενε να “ανέβει”. Πράγματι μετά από “αξιοκρατική” αξιολόγηση έγινε διευθυντής. Εγώ, που δεν συμφωνούσα να κερδίζει πάντα η Τράπεζα, παρέμεινα στο μικρό γραφείο μαζί με άλλο εργαζόμενο, απλός ερέτης στη γαλέρα της τοκογλυφίας, με  ψεύτικη σημαία την ανάπτυξη. Θυμάμαι ότι ήμουν ο μόνος που δεν τον συγχάρηκα για την “προαγωγή” και μου έκανε παρατήρηση. Αυτόν τον “άξιο” τον “εκλεκτό” της διοίκησης τόλμησα να τον αμφισβητήσω... Εάν είναι δυνατόν. Του απάντησα καταλλήλως ...και του είπα ότι τα αγαθά κόποις κτώνται… Ότι  εσύ με την αξία σου... και όχι με ξένες πλάτες... Ζήτησα με νόημα την κατανόησή του που υπέπεσα σε τέτοιο ολίσθημα... Και δεσμεύτηκα να μην του ζητήσω κανένα ρουσφέτι. Ούτως η άλλως είχα αποφασίσει ν’ αποχωρήσω.
 
Αναφέρω ενδεικτικά ότι κατά τη διάρκεια της απασχόλησής μου στην μεγάλη μας φίλη, δεν δίσταζα να προφυλάσσω τους συναλλασσόμενους από τις άδικες και παράλογες απαιτήσεις της.
 
Σύμφωνα με τους  κατά τεκμήριο αληθείς υπολογισμούς της “φίλης” μου της τράπεζας έχω καθυστερήσει ανεπίτρεπτα να καταβάλλω ποσό 80 ευρώ στην πιστωτική μου κάρτα. Εκείνη την κάρτα  που με παρακαλούσε  να μου δώσει για να με σώσει. Έκανα το ολέθριο λάθος και την πήρα. Αυτό ήτανε “σώθηκα για τα καλά”. Σήμερα αποτελώ ειδική, ίσως και σπάνια, περίπτωση μπαταχτσή  που πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, για το καλό του κοινωνικού συνόλου και τη διάσωση του αραγούς χρηματοπιστωτικού συστήματος που κρατά τις τύχες μας στα  βρώμικα χέρια του.  Οι συνέπειες που υφίσταμαι είναι βαρύτατες ! Η πιο απλή, με κράζουν κάθε μέρα… και με κάνουν να αισθάνομαι παρίας και αποσυνάγωγος... Είναι σαν να μου λένε... Βλέπετε αυτόν τον αχρείο χρωστάει στην τράπεζα 80 ολόκληρα ευρώ! Μην τον πλησιάζετε..! Σε επίρρωση των ανωτέρω, αναφέρω ότι η τράπεζα μου έχει ταχυδρομήσει ήδη 10 επιστολές με ποικίλο, εκφοβιστικό περιεχόμενο. Κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να βρυχάται…
 Αγαπητέ κύριε ευρισκόμεθα στη δυσάρεστη θέση να σας προαναγγείλουμε ότι εάν δεν πληρώσετε... Θα σας κάνουμε, θα σας ράνουμε, θα σας  ακυρώσουμε την κάρτα ..! Μόλις διαβάζω τις  επιστολές, μονολογώ, “κλαίω” και λέω:  Τώρα μάλιστα, αυτό και αν είναι απειλή, “χέστηκε η φοράδα στο αλώνι...”. Αν μου πάρουν την κάρτα! Σας τη δίνω και μόνος μου, έτσι για να ξαλαφρώσω, ρε κανάγιες..
Όλες οι ενέργειες των τραπεζών είναι επιμελώς προμελετημένες από ειδικούς του μάρκετινγκ.  Είναι εύστοχα  επικοινωνιακές  και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να κατατρομοκρατήσουν τα θύματα που πιάστηκαν στη σαγήνη του χρήματος. Ακόμη και σε αυτούς  που χρωστάνε, έστω και ΕΝΑ ευρώ. Αρχίζουν με επιστολές και συνεχίζουν με καθημερινές τηλεφωνικές παρενοχλήσεις. Αυτές που όταν αρχίσουν δεν λένε να σταματήσουν. Γίνονται καθημερινό μαστίγωμα! Ακούγεται πως θα αρχίσουν επισκέψεις στα σπίτια με φουσκωτούς. Μιλάνε και με τον Κασιδιάρη για μια γόνιμη και μόνιμη συνεργασία. Για τη Χρυσή Αυγή όταν χρωστάς σε τράπεζα, εξομοιώνεσαι με Πακιστανό, χάνεις δηλαδή το τεκμήριο της καθαρότητας! Γράφτηκε πως τους Χρυσαυγίτες τους χρηματοδοτούν οι εφοπλιστές, γιατί όχι και οι τράπεζες. Ή έχεις ή δεν έχεις ιδεολογία. Δεν είναι εύκολο πράμα μια ομάδα ηλίθιων παιδοβούβαλων να σακατεύει στο ξύλο, συνήθως το βράδυ, ένα λιπόσαρκο μελαμψό μετανάστη! Χρειάζεται τσαγανό!
 
Η κεντρική ιδέα των επιστολών περιστρέφεται γύρω από τη σκέψη, εσύ ήσουν που φαινόσουν πως θα γινόσουν άλλος! Η συχνότητα και το περιεχόμενό τους  σημαδεύουν στα ίσια την αυτοεκτίμησή σου, την οποία θέλουν να την κλονίσουν, να τη στραπατσάρουν... Όταν τις διαβάζω νομίζω πως αναφέρονται σε άλλον. Δεν είναι δυνατόν. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από επίλεκτος πελάτης της παμφάγου τράπεζας που μου αύξανε συνεχώς το πιστωτικό όριο, να έχω μεταβληθεί σε αποφώλιον τέρας . Χρωστάει, λέει, 80 ευρώ, σκοτώστε τον ! Δεν είναι υπερβολή.
 
Μου τηλεφωνούν σχεδόν καθημερινά για να μου υπενθυμίσουν την κατάντια μου, δηλαδή πόσο χαμηλά έπεσα και έφθασα στο επαίσχυντο σημείο να χρωστάω 80 ευρώ!
 
Κοπέλες, κατάλληλα επιλεγμένες και εκπαιδευμένες, διάβαζε παπαγαλάκια, μου τηλεφωνούν και λένε πάντα τα ίδια, λες και  έχουν καταπιεί την ίδια  κασέτα.
 
Επαναλαμβάνουν κάθε φορά απνευστί το ίδιο κείμενο. Είστε ο κ... το μήνυμα καταγράφεται. Έχετε καθυστερήσει να καταβάλλετε ποσό 80 ευρώ… Πότε θα το καταβάλετε;  Μπορείτε να μου υποσχεθείτε ότι θα το καταβάλλετε μέχρι την Παρασκευή;  Η χροιά και ο τόνος της φωνής τους, που είναι μονότονη και επιθετική, τρομάζουν. Αλίμονό μου, σκέπτομαι, αν δεν καταβάλω το 80άρι. Θα με φάνε με κανένα σαρανταπεντάρι!
 
Επειδή το χιούμορ σώζει ζωές, μεταφέρω στιγμιότυπα από την αυτοσχέδια άμυνά μου στις καθημερινές τηλεφωνικές οχλήσεις, προσκλήσεις και διαμαρτυρίες της δανείστριας τράπεζας, που τις έχω μετατρέψει, με τον τρόπο μου, σε νούμερα επιθεώρησης!
 
Εκ προοιμίου αναγνωρίζω και πάλι το χρέος μου στην τράπεζα και καταβάλλω τις δόσεις ανελλιπώς. Εκείνο που δεν μπορώ να ανεχθώ από  τις τράπεζες είναι το “μονά ζυγά δικά τους”. Για παράδειγμα, την περίφημη κάρτα μου την τοκίζουν με 18%, όταν το επιτόκιο των καταθέσεων είναι μηδενικό… Αναντίλεκτα οι ανεξάρτητες αρχές που λειτουργούν υπό την αιγίδα του ανύπαρκτου κράτους λείπουν συνήθως σε διακοπές διαρκείας. Σιγά μην προστατέψουν τον πολίτη. Είναι τόσο εξόφθαλμα προκλητική η προστασία των τραπεζών, αντί του πολίτη, που πρόσφατα η βουλή των Ελλήνων, έτσι όπως έχει καταντήσει, ψήφισε νόμο που απαλλάσσει προκαταβολικά τα στελέχη των τραπεζών που έδωσαν θαλασσοδάνεια στα κόμματα που κυβερνούν ανενόχλητα και καταστρέφουν συνειδητά τον τόπο, χρόνια τώρα. Πρωτοφανές. Και όμως, ψηφίστηκε. Γι’ αυτό οι τράπεζες δεν χάνουν ούτε θα χάσουν ποτέ. Άμα ζοριστούν, παραδίπλα είναι και ο διάτρητος κατ’ ευφημισμόν Δημόσιος Προϋπολογισμός. Αντλούν όσα λεφτά θέλουν, όχι όσα χρειάζονται. Ο φορολογούμενος νά 'ναι καλά!
 
Ας ακούσουμε μερικές συνδιαλέξεις που αν μη τι άλλο βγάζουν γέλιο ...η συνομιλία καταγράφεται...
 
“Ξέρετε κυρία μου, αδυνατώ προσωρινά να καταβάλλω άμεσα τα 80 ευρώ. Θα προσπαθήσω όμως, σας το υπόσχομαι. Πιθανόν την επόμενη εβδομάδα να εισπράξω την τελευταία δόση της προίκας μου!.. Έχουν περάσει βέβαια 40 χρόνια από τότε που παντρεύτηκα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.  Είναι κάτι ανάλογο με τις γερμανικές αποζημιώσεις! Έχω πέσει σε καλή οικογένεια, δεν ζούνε βέβαια όλοι και όσοι ζούνε δεν έχουν μία, αλλά έχει όμως ο Θεός! Πάντως οι ζώντες δεν μου μιλάνε άσχημα, όπως ο δρ Σόϊμπλε που  τα βλέπει όλα καθιστός και ασφυκτιά μέσα στην παθολογική υπεροψία της ράτσας του. Εμείς τι χρωστάμε όμως… Που είσαι Θάτσερ να μας δείς!
 
Μα τι λέτε κύριε... Με κοροϊδεύετε;  Όχι κυρία μου. Δεν πιστεύω να μου φάνε την προίκα. Είναι σοβαροί άνθρωποι. Μου υποσχέθηκαν ότι στην ανάγκη θα πάρουν δάνειο από τράπεζα. Την βάψανε ! Εσείς πιστεύετε πως θα χάσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις; Αλλά μην ανησυχείτε θα την βρούμε την άκρη, έχω παίξει και ένα τζοκεράκι αξίας 50 λεπτών και έχει και τζακπότ. Νισάφι πια ...κάτι θα μου κάτσει!
Δεν πιστεύω να αμφιβάλλετε και τώρα; Λίγη υπομονή παρακαλώ, όλα θα πάνε καλά...
Στο μεταξύ το τηλέφωνο μάλλον έχει κλείσει. Οι παπαγάλοι δεν καταλαβαίνουν από χιούμορ και σίγουρα δεν φταίει το κανναβούρι...
 
Άλλο τηλέφωνο, μετά από δυο μέρες. Ο κ. … Σάς τηλεφωνώ από την τράπεζα... Καθυστερείτε... 80 ευρώ ...πότε θα κάνετε την καταβολή...
Ξέρετε, βρίσκομαι στο νοσοκομείο και δεν μπορώ να σας μιλήσω. Καλά δεν μπορείτε να στείλετε  κάποιον άλλο να κάνει την καταβολή; Όχι, γιατί χρειάζομαι λεφτά για να πληρώσω τον γιατρό. Μήπως μπορείτε να με εξυπηρετήσετε εσείς, καλή μου κυρία, και να σας τα δίνω λίγα λίγα, κάθε Παρασκευή που παίρνω το βδομαδιάτικο ! Μα τι λέτε κύριε... Αυτά που ακούτε. Έχετε χάρη που δεν μπορώ να φωνάξω.Την άλλη εβδομάδα σας υπόσχομαι να περάσω απο την τράπεζα με τις εξετάσεις για να δείτε πως σας λέω την αλήθεια. Βοηθήστε με λίγο, αν έχετε την καλοσύνη. Μήπως πρέπει να φέρω μαζί μου  και ούρα! Πάντως άμα δεν είναι κάτι σοβαρό και επιζήσω, δεν θα χάσετε τα λεφτά σας...
 
Σημειώνω, ότι κάθε μήνα καταβάλω τη δόση. Απλώς “καθυστέρησα” τα 80 ευρώ και το διασκεδάζω. Δεν ανεβαίνουν βλέπετε σήμερα καλές επιθεωρήσεις.
 
Άλλο τηλεφώνημα.  Ο κ. … Καλημέρα σας,  σας τηλεφωνώ από... για τα 80 ευρώ. Επειδή γνωρίζω τον αριθμό του τηλεφώνου της τράπεζας, έχω βάλει από πριν CD με τη νεκρώσιμη ακολουθία  και ενώ ακούγεται πίσω μου το “άμωμοι εν οδώ αλληλούια, αι χείρες σου  εποιησάμην…”, λέω στη γαλιάντρα του κοινωφελούς πιστωτικού ιδρύματος, που μουρμουρίζει “η συνομιλία καταγράφεται”, βρίσκομαι σε  κηδεία... Αιφνιδιασμός και σιωπή, για πολύ λίγο όμως. Μάλλον τις έχουν εκπαιδεύσει να τρώνε και ωμό κρέας μαζί με το αντίδι που τούς κρεμάνε στο πάνω μέρος του κλουβιού τους.
 
Καλά – καλά, θα σας πάρω αργότερα... Σας παρακαλώ υπολογίστε τον χρόνο σας  για να προλάβω να ρίξω ένα τριαντάφυλλο στον τάφο της γυναίκας μου! Πέθανε τόσο νέα. Ας όψεται το 80άρι που σας χρωστώ. Ο τζαναμπέτης, ο αχαΐρευτος. Αυτό μου κατέστρεψε τη ζωή. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση. Όλα δω θα μείνουνε. Άλλωστε τα σάβανα δεν έχουν τσέπες... Αμφιβάλλω αν καταγράφονται όλα όσα λέω. Σίγουρα η γαλιάντρα θα παίρνει καμία δραμαμίνη. Εγώ πάντως δεν κλείνω το τηλέφωνο. Εκείνες το κλείνουν. Εγώ απλώς γελάω. Αν τύχει ν’ ακούσει τη συνομιλία και κανένας φίλος… ε, τότε γελάμε μαζί. Το γέλιο είναι υγεία.
 
Άλλο τηλεφώνημα. Ο κ. ... Μάλιστα. Πρέπει μέχρι … να... 80 ευρώ.   Συντομεύετε, βιάζομαι να πάω στο τραίνο.  Γιατί;  Για να πέσω  στίς γραμμές. Δεν αντέχω άλλο τέτοιο ρεζιλίκι, τέτοια ατίμωση... τέτοια καταφρόνεση…  Και εσείς πια, κοπέλα μου, το κάνατε βούκινο. Προχθές με ρώτησε  η περιπτερού , γιατί θέλω να φάω τα λεφτά της τράπεζας και συμπλήρωσε: “Ντροπή σου”! Τι θα κάνατε, αν σας χρωστούσα κανένα χιλιάρικο! Θα με κρεμάγατε στην πλατεία, στον πλάτανο;
 
Την επόμενη μέρα άλλο φρούτο ...Είσθε ο κύριος ... θα καταβάλλετε μέχρι ....τα 80 ευρώ; Περνάω απ’ ευθείας στην επίθεση: Πως τολμάτε κυρία μου και μου κάνετε τέτοια ερώτηση; Ποιός σας έδωσε τέτοιο δικαίωμα; Το ξέρετε ότι παραβιάζετε τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων; Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη! Μούγκα στη στρούγκα... Συνεχίζω, αφού την ψάρωσα: Με  ακούτε αδιάκριτη κυρία... Μάλιστα... Αν σας απαντήσω για τη δόση, τι άλλο θα με ρωτήσετε; Μήπως για τις σεξουαλικές μου επιδόσεις!  Κλικ. Ο επόμενος. Έχω πληροφορηθεί, ότι οι περισσότεροι οφειλέτες ενδίδουν στις αφόρητες πιέσεις και καταβάλουν, από το υστέρημά τους, βέβαια.
 
Πάντως οι εταιρείες που αναλαμβάνουν την είσπραξη των οφειλών κερδίζουν.
 
Στον τομέα αυτό διαπρέπουν και κάποια κατ’  όνομα “δικηγορικά γραφεία”, που “ακρωτηριάζουν” τον όρκο τους, εκβιάζοντας τα θύματα – οφειλέτες,  με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας παραμάσχαλα!
 
Θες  από περιέργεια, θες από βίτσιο, μια μονή μέρα πήγα να συναντήσω τους διώκτες μου. Σηκώθηκα, ξουρίστηκα, χτενίστηκα και ντύθηκα στην πέννα! Κουστούμι σκούρο μπλε, γραβάτα εποχής και αριστερή χωρίστρα. Όπως πήγαινα προς τα γραφεία της τράπεζας, σκέφτηκα πως ξέχασα να πάρω τη νύφη! Ας είναι, τράπεζα και μάλιστα πολυεθνική είναι αυτή. Δεν λέει, άμα δεν ρίξεις και ένα ρούχο απάνω σου. Άσε που άμα σε δουν περιποιημένο, μπορεί να σου κάνουν και καμία έκπτωση. Λέμε και κανά αστείο για να περνά η ώρα.
 
 
Συνεχίζεται..
 
 
Φώτης Ανδρέου 
Your rating: None Average: 4.6 (9 votes)