Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020


ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Υπηρετώντας καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες, η Κυβέρνηση αποφάσισε να ψηφίσει ένα νέο ποινικό νόμο, με τον οποίο θα τιμωρούνται με αυστηρές ποινές οι εκδηλώσεις “ρατσιστικής βίας” καθώς και η κακόβουλη άρνηση του Ολοκαυτώματος, που υπέστησαν οι Εβραίοι από τους Γερμανούς.

 
Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως, πράγματι, οι Εβραίοι υπέστησαν απερίγραπτους διωγμούς και συστηματική εξόντωση σε όλες τις χώρες, στις οποίες είχαν επικρατήσει οι οπαδοί του Αδόλφου Χίτλερ. Την πληροφόρηση αυτή έχουμε ακόμα και από αφηγήσεις όσων έζησαν την καταστροφική περίοδο της τριπλής κατοχής της Ελλάδας (από τους Γερμανούς, Ιταλούς, Βουλγάρους και, εν μέρει, από Αλβανούς), κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Για παράδειγμα, σύμφωνα με άμεσες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, στα Χανιά, οι Γερμανοί βύθισαν ένα πλοίο, στο οποίο είχαν επιβιβάσει Εβραίους, που αδικαιολόγητα είχαν συλληφθεί (με μοναδικό “αδίκημα” τη φυλετική και θρησκευτική τους προέλευση). Επίσης, είναι γνωστός ο διωγμός των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης, για να μην αναφερθούν και άλλες γνωστές και τεκμηριωμένες περιπτώσεις φυλετικής – ρατσιστικής καταδίωξης (πρωτίστως των Εβραίων).
 
Συνεπώς, δεν αμφισβητείται σοβαρά από τους αμερόληπτους και αντικειμενικούς ερευνητές το γεγονός της αμείλικτης καταδίωξης και της προσπάθειας πλήρους αφανισμού των Εβραίων σε όλες της χώρες της υπό γερμανική κατοχή Ευρώπης.
 
Το ζήτημα, όμως, είναι αν χρειάζεται ένας ακόμα ποινικός νόμος, με τον οποίο να καταδιώκεται η “άρνηση” του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, που υπήρξε ολοκαύτωμα και άλλων φυλετικών ομάδων, όπως των τσιγγάνων, σύμφωνα με τις αξιόπιστες και αντικειμενικές πηγές ιστορικής πληροφόρησης. Άλλωστε, η “άρνηση” των γεγονότων αντιμετωπίζεται βάσει των ιστορικών αποδείξεων, των μαρτυριών, του πλήθους των στοιχείων, που έχουν συλλεχτεί καθώς και βάσει σοβαρών και τεκμηριωμένων ερευνών.
 
Κατά τη γνώμη μου, ο νόμος δεν χρειάζεται, επειδή η υπάρχουσα ποινική νομοθεσία, που διαθέτει άπειρους νόμους, με τους οποίους τιμωρείται σχεδόν κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, είναι πλήρης και μπορεί, με βάση αυτή, να καταδιωχθεί κάθε εκδήλωση και κάθε πράξη ρατσιστικής βίας ή άλλης προσβολής κατά ομάδων πληθυσμού, κατά αλλοεθνών και αλλοφύλων. Πέραν τούτου, ήδη υπάρχουν πιέσεις, απαιτήσεις και αιτήματα να περιλάβει ο νόμος αυτός και άλλες περιπτώσεις άρνησης ολοκαυτωμάτων ή εθνοκαθάρσεων, που έγιναν σε βάρος των αρμενικών, ελληνικών και των εν γένει χριστιανικών συμπαγών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, που εξοντώθηκαν πλήρως από “ομότεχνους” του Χίτλερ εγκληματίες (όπως ο Ινονού, ο Ταλαάτ, ο Μουσταφά Κεμάλ, ο Φον Ντερ Γκολτς και άλλοι).
 
Άλλωστε, στην Ελλάδα, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα (τουλάχιστον σοβαρό πρόβλημα) ρατσισμού, αν εξαιρέσουμε τις, κατά καιρούς, γραφικές εκδηλώσεις, μέσω εντύπων και του διαδικτύου, κατά Εβραίων, Αμερικανών και άλλων, που εντάσσονται στο πλαίσιο της λεγόμενης συνωμοσιολογίας, στην οποία ρέπουν οι αμαθείς, απαίδευτοι και ημιμαθείς.
 
Η απόφαση να κατασκευαστεί ένας ακόμα ποινικός νόμος οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες καθώς και σε λόγους περισσότερο συμβολικούς, παρά πρακτικούς (πρόκειται για περίπτωση του λεγόμενου “συμβολικού δικαίου”, οι κανόνες του οποίου δεν αντιμετωπίζουν πραγματικές καταστάσεις ή κοινωνικά προβλήματα αληθινής παράνομης συμπεριφοράς). Με τη θέσπιση, δηλαδή, αυτού του νομοθετήματος, επιδιώκει η επικρατούσα πολιτική παράταξη να πληροφορήσει τους εντός και εκτός της Επικράτειας, ότι δεν γίνονται στη χώρα ανεκτές πράξεις, εκδηλώσεις και δηλώσεις, οι οποίες θα στρέφονται εναντίον των Εβραίων ή άλλων ομάδων, φυλετικών ή θρησκευτικών. Πρόκειται, όμως, για άστοχη ενέργεια, επειδή προβάλλει και δίνει υπόσταση σε ουσιαστικά ανύπαρκτο στην Ελλάδα πρόβλημα, με δεδομένη και αποδεδειγμένη όχι μόνο τη φιλική προς τους αλλόφυλους συμπεριφορά της πλειονότητας του πληθυσμού, αλλά και της πραγματικής ξενομανίας, που φτάνει πολλές φορές τα άκρα.
 
Αντί για τη θέσπιση νέων αδικημάτων και τη δημιουργία κινδύνων για τις ατομικές ελευθερίες, ιδιαίτερα την ελευθερία διατύπωσης γνώμης, έκφρασης και στοχασμού, θα πρέπει να μορφωθεί ο Πολίτης, ακόμα και μέσω των ΜΜΕ, που σαφέστατα έχουν ξεφύγει από τον προορισμό και την αποστολή τους. Πρέπει ολόκληρη η Κοινωνία να αναβαθμιστεί μορφωτικά, ώστε, αντίστοιχα, να μειωθούν οι ποινικοί νόμοι και οι διατάξεις, μέσω των οποίων η Εξουσία καταπιέζει, καταδιώκει, ταλαιπωρεί και συνθλίβει, δημιουργώντας προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
 
Ευάγγελος Σακάδας
Your rating: None Average: 4.6 (10 votes)