Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020


ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Πάλι εκλογές. Προσδιορισμένες από τους αυθέντες για την 25 Ιανουαρίου. Καλούνται οι ψηφοφόροι να εκλέξουν για μια ακόμα φορά τους εκπροσώπους τους που θα στελεχώσουν τη νέα Βουλή.
 
Η εκλογή των τριακοσίων βουλευτών από αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν είναι πραγματική, αλλά εικονική.
 
Ο εκλογέας δεν αποφασίζει ποιον θα στείλει στη Βουλή, μαζί με το κόμμα του, αλλά επιλέγει από τα πρόσωπα, τα οποία προηγουμένως έχουν εκλέξει τα κόμματα, με γνώμονα την κομματική προσήλωση των υποψήφιων βουλευτών και την απόλυτη κομματική τους πίστη. Τα κόμματα, εξ άλλου, συγκροτούνται από ειδικούς δημαγωγούς, που διαθέτουν κληρονομική πείρα γιατί είναι συγγενείς, συντοπίτες, φίλοι και παρατρεχάμενοι εκείνων, που ως κύριο επάγγελμά τους είχαν, έχουν και θα έχουν την  άσκηση της πολιτικής όχι σαν επιστήμης αλλά σαν μέσου προβολής καθώς και άκοπου, συνεπώς παράνομου πλουτισμού.
 
Κάθε κόμμα αποφασίζει κυριαρχικά και προβάλλει τα πρόσωπα που έχουν πρώτα την εύνοια του Αρχηγού του κόμματος και, σε δεύτερο επίπεδο, την εύνοια μέρους της Κοινωνίας. Κατά κανόνα, χωρίς εξαίρεση, αρχηγοί των κομμάτων ορίζονται άνθρωποι που διαθέτουν μεγάλες μέχρι τεράστιες περιουσίες, ενώ δεν διαθέτουν διοικητικά και αρχηγικά προσόντα, πέραν του θράσους σε υπερεπάρκεια.
 
Κριτήριο για την απόκτηση της ιδιότητας του υποψηφίου αποτελεί, μετά την κομματική ένταξη και προσήλωση, η αναγνωρισιμότητά του από τα πλήθη και όχι οι ικανότητες, η ευφυΐα, οι γνώσεις και οι αρετές.
 
Γι’ αυτόν τον λόγο διαπιστώνουμε πως υποψήφιοι βουλευτές αναγορεύονται γνωστοί ποδοσφαιριστές και αθλητές, ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, με ιδιαίτερη εύνοια και προς τους ιατρούς, κυρίως τους προβεβλημένους και πάμπλουτους.
 
Οι επιλεγόμενοι, με αυτά τα κριτήρια, από τα κόμματα και, στη συνέχεια, από τους εκλογείς δεν διαθέτουν τα προσόντα, που απαιτούνται, για να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους ως εκπρόσωποι του Έθνους και του Λαού και, ιδιαίτερα, ως Νομοθέτες και Ταγοί.
 
Έχοντας υπόψη αυτή την κατάσταση σχετικά με την εκλογή των νέων βουλευτών, θα πρέπει κάθε ένας ψηφοφόρος να προσπαθήσει να επιλέξει από  τους προτεινόμενους υποψήφιους του λιγότερο γραφικούς, τους λιγότερο ακατάλληλους. Όμως, η από το παρελθόν πείρα δεν παρέχει εχέγγυα σωστής και εύστοχης κρίσης εκ μέρους του λαού, που αποτελείται, στην πλειοψηφία του, από απαίδευτους, αμαθείς αλλά και ανυπόφορους ημιμαθείς.
 
Το μέγιστο πρόβλημα σχετικά με την ανάδειξη των νέων βουλευτών, στους οποίους έχουν ενταχθεί ως επί το πλείστον στυγνοί πολιτικοί επαγγελματίες και οι συγγενείς τους και πέραν της τρίτης γενεάς, είναι η έλλειψη παιδείας, η αμάθεια και ημιμάθεια που χαρακτηρίζει το εκλογικό σώμα. Αυτό το σώμα που άγεται και φέρεται, ανάλογα με τις υποσχέσεις που, μέσω των ΜΜΕ, προβάλλουν οι κομματικοί εκπρόσωποι και οι μηχανισμοί προπαγάνδας και πλύσεως εγκεφάλου. Χάριν στις σύγχρονες μεθόδους χειραγώγησης και επηρεασμού των μαζών, καταφέρουν οι κομματικοί μηχανισμοί, να επιβάλλουν θέσεις, απόψεις, επιλογές, προγράμματα, ιδέες και κατευθύνσεις, που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
 
Η πολιτική απάτη, το εύπεπτο σύνθημα, ο φανατισμός, η μισαλλοδοξία, οι ακραίες θέσεις, απόψεις και εκδοχές χαρακτηρίζουν την πολιτική δράση, που βλάπτει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα και τους πολίτες συνολικά και μεμονωμένα. Αντίθετα, ευνοεί τους δημαγωγούς, τους ανεπάγγελτους, τους θρασείς και τα κατακάθια της Κοινωνίας, που αναδεικνύονται, θριαμβεύουν, ζουν άκοπα εις βάρος του συνόλου, αποθρασύνονται και, στο τέλος, λαφυραγωγούν τον εθνικό πλούτο, καταστρέφοντας και μαγαρίζοντας τα πάντα και, κυρίως, τους θεσμούς και τα ήθη.
 
Με αυτές τις απογοητευτικές παρατηρήσεις και κάτω από ακραία δυσμενείς συνθήκες αναγκάζεται και εκβιάζεται ο πολίτης να επιλέξει μεταξύ των προεπιλεγμένων κομματικών στελεχών, χωρίς ελπίδα να καλυτερέψει η ζωή του, ελλείψει θετικών προοπτικών.
 
Συνεπώς, οι νέες εκλογές του 2015, ίσως και οι επόμενες και μεθεπόμενες, θα ευνοήσουν αποκλειστικά και μόνο τα προβεβλημένα στελέχη και τα παμφάγα μέλη των κομμάτων, που θα πετύχουν να προσελκύσουν τα μεγαλύτερα ποσοστά των εκβιαζόμενων ψήφων. Οι υπόλοιποι, η πλειοψηφία του Λαού, η αποκαλούμενη ορθά μάζα, θα εξακολουθήσει να υποφέρει, να υπομένει και να ταλαιπωρείται, πληρώνοντας τις συνέπειες των χείριστων επιλογών καθώς και την  έλλειψη προσωπικοτήτων και ηγετών με προσόντα, ικανότητες, ήθος και, κυρίως, αγάπη για την Πατρίδα.
 
Πάντως, σε κάθε περίπτωση και μετά τις νέες εκλογές, στη γωνία μας περιμένει ο Ομοσπονδιακός Υπουργός της Γερμανίας Wolfgang Schäuble, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως “όποια Κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές, θα πρέπει να σεβαστεί, χωρίς εξαιρέσεις, τις συμβατικές συμφωνίες των προηγούμενων κυβερνήσεων”. Και ο νοών νοείτω.
 

Ε. Παπαδάκης 

Your rating: None Average: 5 (18 votes)