Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020


Σύριζα: όχι στον νόμο και στην τάξη, ναι στο μπάχαλο

Ναι, αυτή είναι η λογική, η νοοτροπία, το δόγμα και τελικά η συμπεριφορά του Σύριζα: Όχι στο νόμο και στην τάξη, ναι στο μπάχαλο. Διαγκωνίζονται και διαγωνίζονται για την υποστήριξη των μπαχαλάκηδων. Και αυτό το κόμμα είναι σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει μελλοντική κυβέρνηση. Δυστυχώς.
 
Το ερώτημα είναι καίριο: Οι ψηφοφόροι και οι φίλα προσκείμενοι στον Σύριζα εγκρίνουν αυτή την λογική; Κι’ αν κάποιοι, έστω ελάχιστοι, εγκρίνουν αυτή την λογική, αγνοούν ότι ο Σωκράτης, όταν καταδικάστηκε σε θάνατο, δεν δέχτηκε τις προτροπές των φίλων του να αποδράσει από τη φυλακή, γιατί ακριβώς ήθελε να είναι συνεπής με αυτά που δίδασκε, δηλαδή τον σεβασμό στους νόμους; Επιπλέον, γνωρίζουν ότι ο νόμος ωφελεί τους αδύναμους, αυτούς που υποτίθεται ότι υποστηρίζει ο Σύριζα;
 
Η συμπεριφορά του Σύριζα «Όχι στον νόμο και στην τάξη, ναι στο μπάχαλο» αποδεικνύεται καθημερινά από πλείστες όσες περιπτώσεις. Παραδειγματικά:
Α) Καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων. Χρόνια τώρα οι καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων αποτελούν τον καρκίνο που κατατρώει την παιδεία. Το πιο τραγικό είναι ότι ο καρκίνος αυτός καλλιεργείται και μεταδίδεται από αυτούς που φωνασκούν ότι «παλεύουν» για μια καλή δημόσια παιδεία. Ασφαλώς, όλοι αυτοί κάνουν τα πάντα για να υποβαθμίσουν τη δημόσια παιδεία, που την έχουν ανάγκη τα φτωχά παιδιά, τα παιδιά της εργατιάς και της αγροτιάς.
 
Β) Ακτιβιστικές πράξεις. Ακτιβισμός σημαίνει πράξη-δράση. Δηλαδή, ο πολίτης να μην παραμένει καθισμένος στην πολυθρόνα του σπιτιού του, αλλά να ενδιαφέρεται για τα κοινά, για τις δημόσιες υποθέσεις. Ακτιβισμός δεν σημαίνει παράνομη και αντικοινωνική δράση. Δεν σημαίνει τραμπούκους και ροπαλοφόρους. Δεν σημαίνει βιασμός της κοινωνίας.
 
Γ) Ανοχή στην τρομοκρατία. Παρά τις κατά καιρούς τυπικές καταδίκες της τρομοκρατίας, κάποια μέλη του Σύριζα προστρέχουν ως μάρτυρες υπεράσπισης προσώπων που δικάζονται για τρομοκρατικές ενέργειες. Μήπως η δημοκρατία του Σύριζα αγαπάει τους τρομοκράτες;
 
Επί πλέον, πως δικαιολογούνται δύο ακατανόητες ενέργειες της διακυβέρνησης Σύριζα: Πρώτον, ο νόμος Παρασκευόπουλου, που έβγαλε από την φυλακή αρκετούς τρομοκράτες. Δεύτερον, στην αναθεώρηση του ποινικού κώδικα σχεδόν αποποινικοποίησε διάφορες τρομοκρατικές πράξεις, όπως η κατοχή μολότωφ;
 
Ο Σύριζα μήπως αγνοεί ότι οι τρομοκράτες συνδέονται με τους ποινικούς και ότι πολλές ληστείες γίνονται από τρομοκράτες; Μήπως αγνοεί ότι η τρομοκρατία είναι «αριστερή» και ότι υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης; Αν δεν τα αγνοεί οφείλει να είναι στην πρωτοπορία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
 
Δ) Διαστροφή του νοήματος των λέξεων. Δεν είναι μόνο η αριστερή/ προπαγάνδα, που έχει ιστορικές και ιδεολογικές ρίζες (Λένιν Στάλιν κτλ.). Είναι η πλήρης διαστροφή του νοήματος πολλών λέξεων. Έτσι για παράδειγμα, το «πανεπιστημιακό άσυλο» αναφέρεται στην ελεύθερη έρευνα και διδασκαλία και στην ελεύθερη κυκλοφορία ιδεών εντός του πανεπιστημίου. Αντίθετα, διαστρεβλώνοντας το νόημα του πανεπιστημιακού ασύλου, ο Σύριζα θεωρεί ως πανεπιστημιακό άσυλο την ελεύθερη κυκλοφορία οποιουδήποτε (μη φοιτητών, τρομοκρατών κτλ.) εντός του πανεπιστημίου. Ασφαλώς, δεν ανέχεται την κυκλοφορία ακροδεξιών ανθρώπων και ιδεών εντός του πανεπιστημίου. Αν παραχρήμα συμβεί κάτι τέτοιο, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν βίαιες συγκρούσεις, πιθανώς και θύματα.
 
Η κυβέρνηση ορθώς, ορθότατα, αποφάσισε ν’ αποκαταστήσει την έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου. Και ο νέος νόμος επιτρέπει στην αστυνομία να εισέρχεται στο πανεπιστήμιο, όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις. Και αμέσως ανακάλυψε οπλοστάσιο στο υπόγειο του οικονομικού πανεπιστημίου.
Αλλά, αυτό δεν άρεσε σε αρκετούς του Σύριζα, γιατί, όπως αναφέρθηκε, έχουν άλλη αντίληψη για το πανεπιστημιακό άσυλο (αντίληψη που δεν ισχύει σε κανένα πανεπιστήμιο σε καμιά αναπτυγμένη χώρα). Γι’ αυτό άρχισαν να σκούζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο».
 
Η συμπαράσταση αρκετών βουλευτών του Σύριζα και κυρίως των πρώην υπουργών παιδείας της κυβέρνησης Σύριζα κ.κ. Φίλη και Γαβρόγλου, αποδεικνύει τις επιδιώξεις του Σύριζα: Όχι στο νόμο και στην τάξη, ναι στο μπάχαλο.
 
Η κυβέρνηση δικαιούται και υποχρεούται να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία από τα πανεπιστήμια και να αποκαταστήσει την πραγματική έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου, δηλαδή την ελεύθερη κυκλοφορία ιδεών.
 
Παύλος Μάραντος
marantosp@gmail.com

  

No votes yet