Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020


Βιβλία για τους φυλακισμένους!

 

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο Καινούργιος Χρόνος, το 2014, συγκεντρώνουμε για μια ακόμα φορά βιβλία για τους φυλακισμένους, προσπαθώντας να συμβάλλουμε, με αυτόν τον τρόπο (που δεν είναι μόνο συμβολικός), στην κοινωνική τους επανένταξη.
 
Η συγκέντρωση και η διανομή βιβλίων  στους φυλακισμένους, που επιθυμούν να τ’ αποκτήσουν, έχει διπλή αξία,
(α΄) αφ’ ενός, οι έγκλειστοι θα νοιώσουν το ενδιαφέρον και την αγάπη μας και,
(β΄) αφ’ ετέρου, θ’ αποκτήσουν μια ωφέλιμη συντροφιά, διαβάζοντας τα βιβλία που θα τους δωρίσουμε.
 
Τα βιβλία, κάθε είδους, ιστορικά, εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά, λογοτεχνικά και άλλα, θα προσπαθήσουμε να διανεμηθούν σε όλες τις φυλακές και να δοθούν σε κάθε φυλακισμένο που θα θελήσει ν’ αποκτήσει κάποιο ή κάποια από αυτά.
 
Ήδη έχει αρχίσει η συγκέντρωση πολλών βιβλίων, με επιτυχία. Όποιος έχει τη δυνατότητα και θέλει να ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια, μπορεί να  μας στείλει email στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση nomikaepilekta@gmail.com ή να επικοινωνήσει μαζί μας στη σελίδα μας στο facebook, στο παρακάτω λίνκ: www.facebook.com/NomikaEpilekta .
 
Όπως έγινε στο παρελθόν, ο κατάλογος των βιβλίων που θα συγκεντρωθούν θ’ αναρτηθεί στα “Νομικά-Επίλεκτα”, με ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις φυλακές, στις οποίες αυτά διατέθηκαν.
 
Στη σκληρή εποχή μας, τέτοια αθόρυβη και διακριτική κίνηση, που δεν έχει κανένα άλλο κίνητρο (οικονομικό, πολιτικό, επαγγελματικό) εκτός από την αγάπη προς εκείνους που υποφέρουν και έχουν την ανάγκη μας, ωφελεί και εμάς τους ίδιους που δεν παραμερίζουμε τις υποχρεώσεις μας προς τον πάσχοντα Άνθρωπο και τα καθήκοντά μας αλληλεγγύης στους αδύνατους και ενδεείς.
 
Η συγκέντρωση και η διανομή των βιβλίων δείχνει στους έγκλειστους, ότι τους θυμόμαστε, νοιώθουμε τον πόνο τους, καθώς είναι υποχρεωμένοι να διαβιώνουν μέσα στα υπερκορεσμένα καταστήματα κράτησης, υπό απαράδεκτες συνθήκες. Σε αυτούς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας (πολλοί από τους οποίους υπήρξαν θύματα σκληρών και άδικων αποφάσεων) η διανομή βιβλίων δίνει την ελπίδα μαζί με τη χαρά της δικής μας συμπαράστασης.
 
Νομικά Επίλεκτα
 
Your rating: None Average: 5 (11 votes)