Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020


Σκάσε και πλήρωνε! (Μέρος Πρώτο)

Αυτή την επιγραφή πρέπει να αναρτήσουν σε όλες τις  ΔΟΥ, για να μην διαμαρτύρονται άδικα οι φορολογούμενοι.

Ας το πάρουμε  απόφαση. Ή πληρώνεις ή σε τρώνε τα σαρκοφάγα θηρία της λιτότητας.
 
Ούτως η άλλως και κατά τα γνωστά, οι οφειλέτες του Δημοσίου είναι χαμένοι από τα αποδυτήρια. Το παιχνίδι είναι στημένο!
Ήδη τους αρπάζουν  τα λεφτά από την τσέπη με κατασχέσεις αστραπή.
 
Το “σκάσε και πλήρωνε” τα λέει όλα.
Συνοψίζει επιγραμματικά την καθημερινή φορολογική αιμοληψία που επιβάλλει η πλεονάζουσα πρωτογενώς σε ασυνέπεια και ανηθικότητα  κυβέρνηση. Η υποτελής κυβέρνηση που εφαρμόζει πειθήνια τις εξοντωτικές  εντολές εξαθλίωσης, της παντοδύναμης ΤΡΟΪΚΑ, έρχεται και φεύγει και τελειωμό δεν έχει.
Τελευταία την ΤΡΟΪΚΑ την  πήραν χαμπάρι και την κράζουν και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι ομόσταβλοί της, οι οποίοι αμφισβητούν πλέον ευθέως τον βίο, την πολιτεία  και κυρίως τα καμώματα και τις πράξεις  της.
 
Ωστόσο στον τόπο μας η ΤΡΟΪΚΑ υπαγορεύει, ο Στουρνάρας γράφει και πάει “σχοινί κορδόνι”.
Κακό χωριό τα λίγα σπίτια όταν μάλιστα ο πρόεδρος είναι λαμόγιο!
Μάλλον έχουμε μπλέξει με κατσαπλιάδες κατά τα λεγόμενα των Ευρωπαίων.
 
Επί της ουσίας.
- Ή επιστροφή της Ευρώπης στο ...1914.
Τα νεοφιλελεύθερα golden boys της Γερμανίας και της Ε.Ε. δεν φαίνεται να θέλουν να παραδειγματισθούν από τα ολέθρια για τη ανθρωπότητα εγκλήματα του παρελθόντος και επιμένουν να επιβάλουν σε όλη  την Ευρώπη μια σκληρή πολιτική λιτότητας, προκαλώντας ανθρωπιστική καταστροφή.
 
-Ο ριζοσπάστης Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάολο Μπάρναντ προειδοποιεί ότι “η Ευρωπαϊκή ελίτ έχει δημιουργήσει μια οικονομική δομή που κυριαρχεί, όπου εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται σε συνθήκες επισφαλούς επιβίωσης και ανεργίας, μόνο για να πλουτίζει η ελίτ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα από το τέλος του πολέμου
 
-Η πολιτική της αυστηρής λιτότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, γονιμοποιεί όλο και περισσότερο το πολιτικό έδαφος –αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο– για την άνθηση των πιο αποκρουστικών ακραίων ιδεών και θέσεων.
 
-το 2014 θα είναι η χρονιά που θα δούμε στις Ευρωεκλογές μεγάλη άνοδο των εθνικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Πηγή ο ημερήσιος τύπος.
 
Ας μη χάνουμε το χιούμορ μας, αυτό το πανίσχυρο όπλο, και ας πάμε σε μια ΔΟΥ να πάρουμε μυρουδιά της καθημερινής τρέλας που επικρατεί.
 
Να δούμε πως  ψήνεται  ο κοσμάκης στις ουρές, πως πληρώνει και πως  αναστενάζει.
 
Άσχετο: Με τον ρυθμό που ελέγχουν την λίστα Λαγκράντ, θα χρειασθούν 500 χρόνια (οι εφημερίδες). Τα σχόλια δικά σας.
 
Η εικόνα που παρουσιάζουν καθημερινά οι διάφορες ΔΟΥ είναι ζοφερή, θλιβερή, τριτοκοσμική.
 
Εκεί, όσο σφίγγει η μέγγενη είναι πιθανόν να προκύψει κάποια αντίδραση.
 
Μαθαίνω ότι άρχισαν οι επιθέσεις κατά των μαφιόζικων εισπρακτικών εταιρειών. Ίσως ακολουθήσουν οι ΔΟΥ.
 
Δεν υπάρχουν πολλά παγκάκια για να χωρέσουν όλους τους άστεγους.
 
Πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι κάποιος γνωστός μου καθυστέρησε την δόση της εφορίας και ο δικαστικός επιμελητής της ανελέητης ΔΟΥ επέμενε να μετακομίσει και να κοιμάται στο σπίτι του γνωστού μου μέχρι την αποπληρωμή του χρέους!!
Του πρότεινε μάλιστα ότι δέχεται έναντι του χρέους ακόμη και κονσέρβες!!
Δεν γνωρίζω εάν ζήτησε και τίποτα άλλο!
 
Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι και ζητούν την κεφαλή του οφειλέτη επί πίνακι.
 
Για την ιστορία:
 
Επί Καποδίστρια οι ενοικιαστές φόρων, κερδοσκόποι και άρπαγες, υποχρέωναν τους καλλιεργητές να μεταφέρουν το παρακράτημα στις αποθήκες σε απόσταση πέντε έως οκτώ ωρών. Και φυσικά δωρεάν.
Εμείς κακώς γκρινιάζουμε. οι εφορίες είναι δίπλα μας.
Τα ευχάριστα νέα! Πρόσφατα είχαμε και συγχωνεύσεις δύο ΔΟΥ στην συσκευασία μιάς!
Στο ίδιο κτήριο δηλαδή, συνυπάρχουν, συστεγάζονται  και “συνευρίσκονται” δύο διαφορετικές τέως ανεξάρτητες ΔΟΥ και ζητούν να τις επισκέπτονται φορολογούμενοι σεξουαλικά απελευθερωμένοι!
Τον ένα έφορο τον πάτησε το τραίνο! Ούτως η άλλως περίσσευε. Δεν ήταν όμως και για τα μπάζα, όπως λένε οι φαρμακόγλωσσες!
Το να τα παίρνεις στη δουλειά, δεν είναι δουλειά με ρίσκο;
Πιθανολογώ σφόδρα ότι ο ατυχής έφορος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που “προστατεύουν με κάθε θυσία τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου” εκθέτοντας τον εαυτό τους στον κίνδυνο της αυτόφωρης σύλληψης για δωροδοκία!! Βαρύ  και ανθυγιεινό το επιτήδευμα…
 
Ακούγεται ότι από τον νέο χρόνο για να μετακινηθείς στο ίδιο κτίριο  από τη μια ΔΟΥ στην άλλη, όταν δηλαδή θα αλλάζεις γκισέ, θα πληρώνεις τέλη εισόδου (συγχώνευσης) κάτι ανάλογο με τα διόδια  !
Με κάτι τέτοιες επινοήσεις θα σωθεί η χώρα! Μεγάλε Σαμαρά προσκυνούμε το μεγαλείο σου. Σώσε τον λαό σου και ευλόγησε το πανάξιο τέκνο, γέννημα και θρέμμα της παράταξης σου. Αναφέρομαι στον ερίτιμο  κ.  Τομπούλογλου.
 
Ειδικά στο τμήμα εσόδων, εκεί που σου παίρνουν μέτρα για να σου ράψουν το γιλέκο, γίνεται το σώσε ή το έλα να δεις!
“Κοστούμι”, στη φορομπηχτική διάλεκτο της πιάτσας, λέγεται το “εκκαθαριστικό. Μόλις το φορέσεις (διαβάσεις) σε πιάνει πανικός και παρουσιάζεις  συμπτώματα ναυτίας!
Οι φορολόγοι συνιστούν “ψυχραιμία” και “αυτοσυγκράτηση” γιατί έρχονται και χειρότερα.
Προληπτικά προτείνουν απομάκρυνση από την εστία μόλυνσης (ΔΟΥ),  αυστηρή δίαιτα και άμεση τοποθέτηση παγοκίστης στο τριχωτό της κεφαλής, μέχρι να υποχωρήσει ο φορολογικός πυρετός!
Έτσι διατείνονται ότι αναβάλλεται το εγκεφαλικό, μέχρι να παραλάβεις το επόμενο εκκαθαριστικό.
Κάποτε όλοι θα πεθάνουμε άλλωστε!
 
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, πρώην εργαζόμενοι, πρώην ευυπόληπτοι πολίτες, πλαισιωμένοι από πελιδνούς συνταξιούχους και βουρλισμένους επαγγελματίες, αλληλοϋποβλέπονται, συνωστίζονται, σπρώχνονται, καυγαδίζουν, γενικώς έχουν λυμένο το ζωνάρι, μέχρι να φθάσουν στο γκισέ, για να πάρουν το πολυπόθητο διπλότυπο.
“...Εγώ ήρθα πρώτος ρώτα και τον κύριο...”, “τι λες ρε” “...εγώ είμαι εδώ από το πρωί... πλάκα μου κάνεις; ...”
Εκείνο το μαγικό χαρτί που θα τους στείλει “ευτυχισμένους” στο ταμείο!
Όχι του ΟΠΑΠ, αλλά της Εφορίας.
Το ταμείο που το βλέπουν ακόμη και στον ύπνο τους, σε διαφορές εφιαλτικές εκδοχές. Η πλέον συνήθης: Το ονειρεύονται ως πεινασμένο γυπαετό που αρπάζει πενηντάρικα από ανύποπτους πολίτες και πετώντας εξαφανίζεται…
Πολλοί έχουν δει τέτοιους γυπαετούς να ξύνουν τα νύχια τους στην ταράτσα του κτιρίου όπου στεγάζεται το Υπουργείο Οικονομικών!
Ένας αητός καθότανε στον ήλιο και λιαζότανε.... (δημώδες)...
Α! όλα κι όλα! Οι αρμόδιοι, εντεταλμένοι και μη, βγάζουν πολύ γέλιο. Αν δεν βιάζεσαι και τους παρακολουθήσεις, είναι φανερό πως έχουν πελαγώσει. Τα έχουν πάρει στο κρανίο”!
Λιγότερα λεφτά, περισσότερη δουλειά. Ποιός φταίει;
Αυτοί οι ηλίθιοι φορολογούμενοι που έρχονται να πληρώσουν και μας χαλάνε την μόστρα! Δεν μας αφήνουν ήσυχους να κλάψουμε τη συμφορά μας, τώρα που μας περικόψανε μισθούς και υπερωρίες.
Ο ίδιος ο κ. Υπουργός επί των Οικονομικών έχει φροντίσει και για τη διασκέδαση –χαλάρωση των “πελατών” με διάφορα απρόοπτα Events!
Έτσι συχνά πυκνά και αφού έχεις πλησιάσει κοντά στην ολοκλήρωση του “ανομολόγητου πόθου σου” και έχεις σχεδόν απλώσει το χέρι να αρπάξεις το διπλότυπο, μπαμ! πέφτει το σύστημα! Ποιό σύστημα; Μα το ΤΑΧΙS φυσικά! Το TAXIS που θέλει να  ξέρει  ακόμη και που κατουράμε!
Είναι γνωστό το τρίπτυχο της υποτέλειας. Ησυχία - TAXIS - Ασφάλεια.
Ο εκδότης των  διπλοτύπων, αρμόδιος καθ’ ύλην και κατά τόπον υπάλληλος, σου λέει περιχαρής, χωρίς κανενός είδους σεξουαλικό υπονοούμενο:  
«Έπεσε το σύστημα». Τώρα μάλιστα! Όλα τάχε η Μαργιορή...
Και σου θέτει ευθέως το ερώτημα -  δίλλημα ..,ή περιμένεις και ξύνεσαι όπως εμείς και μας κάνεις παρέα, να δούμε ποιός θα ματώσει πρώτος, ή περνάς αύριο!
Εμείς εδώ θάμαστε, πιστοί στον όρκο που δώσαμε...τοις κείνων ρήμασι... Είμαστε αποφασισμένοι να  πέσουμε υπέρ πατρίδος!
Οποιαδήποτε σύνδεση ή αναφορά με το Χάνι της Γραβιάς δεκτή!
Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια.  Όσοι μπήκανε στο Χάνι ξέχασαν τις κοπάνες τις ημιαργίες και το επίδομα καυσόξυλων!
Απλώς μπήκαν να πολεμήσουν.
Τούτοι μπήκαν στην ΔΟΥ για να κονομήσουν.
Οι εξαιρέσεις χωράνε άνετα  σε ένα ευρύχωρο  δωμάτιο!
Το ύφος του κομπλεξικού υπάλληλου είναι παγωμένο, σαδομαζοχιστικό κοκτέιλ, καθώς κοιτάζει τη γκρίζα, τη σιωπηλή οθόνη που μάλλον τον “φτιάχνει”.
Στην οθόνη του ΗΥ, μετά τη συνηθισμένη πτώση του συστήματος, σχηματίζεται μια μούντζα.
 Άλλοι λένε πως το χέρι είναι του Σαμαρά άλλοι του Στουρνάρα. Δεν ξέρω  γιατί αποκλείουν τον κ. Βενιζέλο ή τον κ. Κουβέλη.
Μάλιστα, τον υπερτιμημένο κ. Κουβέλη, που αποχώρησε με πάταγο από τσόντα της κυβέρνησης που ήταν. ¨Όμως τα ψήφιζε όλα, στο πλαίσιο μιάς προοδευτικής αριστερής αντιρατσιστικής αντιμνημονιακής προοπτικής! Αποφάσισε να επιστρέψει στη μονομέρειά του.
Τον λόγο δεν τον ξέρει ούτε ο ίδιος. Θα τον βρουν οι ιστορικοί του μέλλοντος, Ο άνθρωπος δυστυχώς δεν έχει “ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ”...
Αποφάσισε να ξαναγυρίσει στους κήπους και τις αλέες της “δημοκρατίας”  και του “σοσιαλισμού”, δηλαδή στην αγκαλιά της άσπιλης της αμόλυντης της αδιάφθορης Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ). Εκεί στο συνέδριο, στην όαση της συντροφικότητας, θα παίξει πάλι ξυλίκι με τα μέλη της και θα “συγκρουστεί και θα αντιπαλέψει” για την πορεία του κόμματος, τον κανονισμό, τις τάσεις και τα βόρεια ψυχρά ρεύματα… Δηλαδή, για μια αριστερά χωρίς ΠΑΣΟΚ, ανθρακικό και ναφθαλίνη!
Για μια αριστερά της αριστεράς, ω αριστερά ...Τράβα από δω, τράβα από κει την κουρέλιασαν πια!
Περισσότερα στη διακήρυξη των 58 που θέλουν να μπάσουν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ από την πίσω πόρτα.
Ένας στο χώμα χιλιάδες στο αγώνα, φώναζε κάποτε ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ. Τώρα προσπαθεί να συμμαζέψει το “πόθεν έσχες”.
Οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους... Όλα τάχει αναλύσει ο θείος μας ο  Κάρολος Μαρξ!
Όλοι συμφωνούν ότι εμπνευστής της μούντζας είναι ο κ. Θεοχάρης!
Ο κ. Σταϊκούρας με το κλαρίνο του βαράει σε ρυθμό κλέφτικο... στης Εφορίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια (οφειλέτες).
Μόνο αυτός ξέρει εκτός από το “κόφτε τα όλα, μην πληρώνετε κανένα”.
“Θα φάμε καλά. Θα σφάξουμε το γλάρο του πρωτογενούς πλεονάσματος!” Όρσε γαμπρέ κουφέτα!
“Στην έφερα κορόιδο!” λέει το ατσαλάκωτο ύφος του υποτονθορύζοντος υπαλλήλου.
“Θα πληρώσεις όποτε θέλω εγώ! Και άκου μην χαλάσεις τα λεφτά, την έβαψες!”, υπομειδιά μουρμουρίζοντας το ξεκούρδιστο όργανο του διαλυμένου κράτους !
Αυτό λέγεται τεστ φορολογικής κοπώσεως και αποδίδει!
Κερδίζεις χρόνο αφού φεύγοντας εκτονώνεσαι και κατεβάζεις όλα τα καντήλια.
Όταν βιάζεσαι και κατέβεις από τις σκάλες πρέπει να προσέχεις να μην γλιστρήσεις από τα μπινελίκια που έχουν πέσει από τους άλλους αγανακτισμένους αποχωρούντες οφειλέτες.
 
Στο τέλος, σε διαφορετικές ημέρες και μετά από κάνα δυό κουτρουβαλήματα (πέφτω σηκώνομαι) του ΤΑΧΙS, όταν καταφέρεις να τσεπώσεις το διπλότυπο, παραγγέλλεις μια σουπιές πλακί και ένα μισόκιλο και δίνεις και πουρμπουάρ στον υπάλληλο (“τσάκωτο ρε μάγκα το τάλιρο”), που σε κοιτάζει με μάτια βουρκωμένα, παραπονεμένα.
 
Όλοι αδέλφια είμαστε. Εκτός από τον Μιχάλη Λιάπη που είναι ανεψιός Εθνάρχου, με τέσσερα χρόνια φυλακή στην πλάτη !
 
Eπί τέλους, σας χαμογέλασε η τύχη. Σας λυπήθηκε ο Θεός και έφτιαξε το TAXIS.
Τώρα πια και εσύ και ο τάλας υπάλληλος μπορείτε να κάνετε σχέδια για το μέλλον!
Υπομονή νάχετε μέχρι να υπογράψετε και το “σύμφωνο φορολογικής  συμβίωσης”!
 
Ο ήλιος σηκώθηκε ίσαμε με δύο αγκωνόχερα.
Το εκδοτήριο χάνεται πίσω στο βάθος του ορίζοντα Η ανθρωποθάλασσα είναι ήσυχη, μπουνάτσα. Κανείς δεν βρίζει πια. Κουράστηκαν από την ορθοστασία, το άγχος και τη ρουλέτα της αβεβαιότητας: “πληρώνω, δεν πληρώνω”;
 Και να τους περίσσευαν!
Βάζεις πλώρη για το ευαγές  ταμείο του κράτους. Εκεί θέλεις να φθάσεις πριν νυχτώσει, για να ξεφορτώσεις τις οικονομίες σου. Γεράματα έρχονται. Πως θα τα βγάλεις πέρα χωρίς το κοινωνικό κράτος πρόνοιας.
Για φαντάσου νάσαι χαμηλοσυνταξιούχος και να σου κόβανε το ρεύμα! Να πηγαίνεις στο Νοσοκομείο κρατώντας γάζες, οινόπνευμα και χαρτί υγείας και να σου ζητάγανε να πληρώσεις από πάνω και εισιτήριο!
Που ζούμε στην Ζιμπάμπουε ;
Εκεί λένε πως έχουν κάποιον Ελληνικής καταγωγής Υπουργό υγείας ονόματι Γεωργιάδη. Αηδόνι φάλτσο στην παρθένα ζούγκλα. Κάνει το χαμό!
Ακόμα και στους πιθήκους δίνει συνεντεύξεις για τα γενόσημα ο μπαγάσας. Κατάφερε λένε να τους πείσει να εμβολιαστούν με ληγμένα εμβόλια. Μετά σε όσους επιζήσουν θα τους πουλήσει αρχαίους κλασσικούς!
Διαδίδεται ευρύτατα ότι αυτός ο Monkey υπουργός, μόλις ξεκάνει τους μαύρους θα έλθει κατά δω. Τη βάψαμε!
 
Ουρά από δω ουρά από κει, ουρά και παρακάτω. Όλοι μαζί θα φτιάξουμε υπέροχο σφουγγάτο!
 
Η υπομονή τον Κύριο είδε!
Άλλη πινακίδα χριστιανικού περιεχομένου που πρέπει να αναρτηθεί σε κάθε ΔΟΥ σε εμφανές σημείο.
Μη ξεχνάμε ότι ο μέσος Έλληνας είναι κατά βάση  Χριστιανός.
Τούτο αποδεικνύεται αμέσως από τον τρόπο που κάνει το σταυρό του όταν περνά έξω από Εκκλησία. Νομίζεις ότι παίζει μαντολίνο! Αλλά και από το γεγονός ότι εκκλησιάζεται τακτικά ...κάθε Πάσχα, την Ανάσταση, πάει στον ιερό Ναό ν’ ανάψει τη λαμπάδα, πριν την πέσει μπαμπέσικα στο ψητό αρνί!
 
Οι γνωστοί άγνωστοι φορολογούμενοι που σέρνουν αργά τα βήματά τους περιμένουν να φθάσουν κάποτε στην “αγκαλιά” του ταμία που γρυλλίζει πίσω από το τζάμι αν δεν υπάρχει συνεχής τροφοδοσία ρευστού και επιταγών…
Είναι γνωστό ότι οι ταμίες δεν τρώνε φραγκοδίφραγκα επειδή τους χορηγείται επίδομα πρωινού γεύματος ..Αντικατέστησε το επίδομα διαχειριστικών λαθών.
Μην ανησυχείτε δεν κινδυνεύετε από δαγκωματιά, είναι δεμένος καλά πίσω από το γυάλινο κουβούκλιο.
Έχουνε γνώση οι φύλακες ! Θέλουν να διατηρήσουν τον φορολογούμενο αρτιμελή και ακμαίο για να τον ξαναρμέξουν !
 Η αγελάδα αποδίδει μόνο  όταν είναι ζωντανή. Η συνέχιση της ζωής της κρυφός καημός και πόθος του Δημόσιου αλλά και  κάθε δανειστή!
Αυτοκτονία αγελάδας είναι αδιανόητη, όπως επίσης είναι αδιανόητο να ψηφίζουν τα συμπαθή τετράποδα βόδια.
Για να αυτοκτονήσεις απαιτείται σχέδιο, απόφαση, μυαλό κάτι που όπως έχει αποδειχθεί δεν είναι απαραίτητο όταν ασκείς το δικαίωμα τη ψήφου!!
Ένα είναι  βέβαιο ότι εάν ψήφιζαν τα βόδια δεν θα ψήφιζαν τους Σαμαροβενιζέλους.
Πιθανό να ψήφιζαν με αισθητικά κριτήρια, τα παιδοβούβαλα και τα δαμαλομόσκια της Χρυσής Αυγής, με τα οποία έχουν ίδια κοψιά, ίδια μάτια,  ίδια μυαλά.
Μόνο στη διατροφή διαφέρουν. Τα άγρια  βουβάλια οι χρυσαυγίτες  τρώνε άψητους τους Πακιστανούς!
 
 
Φώτης Ανδρέου
 
 
Your rating: None Average: 4.9 (19 votes)