Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020


REIKI.. H εναλλακτική θεραπεία..

 
Οι εναλλακτικές θεραπείες έχουν γίνει πλέον μόδα στις μέρες μας και συνεχώς ακούμε και μαθαίνουμε για διάφορες μεθόδους εναλλακτικών θεραπειών. Η μέθοδος όμως που φέρνει και θαυμασμό μιας και δεν είναι εύκολο να αναλυθεί είναι το ρέικι.  Καταρχάς το ρέικι είναι λέξη σύνθετη από το ρει = ροή και το κι =ενέργεια. Είναι η ενέργεια εκείνη που βρίσκεται σε όλους τους οργανισμούς και στη φύση. Το ρέικι χρονολογείται περίπου στα 200 χρόνια και αυτός που το έφερε στην κοινή γνώμη ήταν ο Μικάο Ουσούι. Ο Ουσούι γεννήθηκε το 1865  στη Νότια Ιαπωνία και αργότερα έγινε γνωστός ως grand master, Ουσούι ή doctor.
 
Σύμφωνα με τις διαδιδόμενες δοξασίες και τα μυθολογήματα, που επιδρούν στις μάζες και επηρεάζουν αυτούς, που έχουν προδιάθεση επηρεασμού, ο Ουσούι, σε μία έρευνά του, ανακάλυψε κάποια “σύμβολα” σε σούτρες από ινδιάνους, όπως χαρακτηριστικά έχει μελετηθεί. Πήγε τα σύμβολα αυτά σε ένα μοναστήρι στην Ιαπωνία  όπου οι μοναχοί του είπαν ότι έπρεπε να πάει στο όρος Κουράμα και να νηστέψει 21 μέρες για να μπορέσει να τα ενεργοποιήσει καθώς αυτά τα σύμβολα ήταν για 3000 χρόνια ανενεργά. Πράγματι ο Ουσούι πήγε και νήστεψε. Όμως την 21η ημέρα δεν είδε κάποια διαφορά όσον αφορά τα σύμβολα. Απογοητευμένος αποφάσισα να πάει πίσω στο μοναστήρι να δει τι είχε συμβεί ή τι έκανε λάθος. Κατά τη διαδρομή όμως ένα φως τον χτύπησε στο μέτωπο και έπεσε αναίσθητος για λίγη ώρα. Όταν σηκώθηκε είδε το πόδι να αιμορραγεί από χτύπημα σε πέτρα και έτσι ασυναίσθητα το έπιασε. Ο ίδιος πίστευε πως ήταν η λιποθυμία από την εξαντλητική νηστεία που έκανε. Όταν πήρε το χέρι με έκπληξη είδε ότι δεν είχε ποια πληγή στο πόδι. Τότε κατάλαβε ότι το ρέικι είχε ποια ενεργοποιηθεί.  Έτσι ξεκίνησε να διδάσκει ποια το ρέικι και τα σύμβολα αυτού καθώς και τον τρόπο για μια ανώτερη φιλοσοφία του ανθρώπινου νου.
 
Πρέπει να πούμε, ότι το ρέικι, σύμφωνα με τους οπαδούς του, δεν αντικαθιστά την ιατρική επιστήμη ούτε είναι μέθοδος που κάνει έναν άνθρωπο άτρωτο μιας και έχουν ακουστεί πολλά. Το ρέικι απλά φαίνεται πως, κατά τους θιασώτες του, βοηθάει έναν οργανισμό να επανέλθει ενεργειακά και η θεραπεία που βλέπουμε είναι, ας πούμε, το “σύμπτωμα”.
 
Είναι όμως το ρέικι τόσο αποτελεσματικό; Ερώτηση που έχει να κάνει ο καθένας. Εδώ πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι στο εξωτερικό (Αμερική , Λονδίνο και αλλού) υπάρχουν νοσοκομεία ρέικι, στα οποία, σύμφωνα με αυτούς που αναγνωρίζουν αυτήν τη “μέθοδο”, έχουν θεραπεύσει ακόμα και καρκίνο, εκδοχή, που αν έχει στοιχείο αλήθειας, θα πρέπει να ερευνηθεί κατά πόσο αυτή η “ενέργεια” (;) μπορεί να έχει τέτοιες δυνατότητες.
 
Ισπανία
 
Το ρέικι υπάρχει σε πάνω από 200 νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και ο αριθμός αυξάνεται. Πέραν τούτου πανεπιστήμια όπως το Harvard και άλλα ασχολούνται με τη μελέτη της εν λόγο “εναλλακτικής θεραπείας” για να βρουν κάποια άκρη με τα συμπτώματα που έχει στον οργανισμό ανθρώπων αλλά και ζώων.
 
Ποια είναι όμως τα τρία  βασικά σύμβολα που βρήκε και ενεργοποίησε ο Μικάο; Το πρώτο  σύμβολο της δύναμης , δεύτερο το σύμβολο της απομάκρυνσης και τρίτο το σύμβολο της ψυχής. Αυτά τα σύμβολα λειτουργούν, όπως θα λέγαμε, απλά ένα πρόγραμμα Η/Υ καθώς όταν τα λέμε 3 φορές τα φέρνουμε στον δικό μας υλικό κόσμο με τη φαντασία. Άρα ένα γνώρισμα του ρέικι είναι ότι θέλουμε φαντασία και το μυαλό να είναι καθαρό από κάθε σκέψη. Αυτά τα σύμβολα όσο και αν φαίνεται παράξενο τα συναντάμε κάθε μέρα στην ζωή μας καθώς βρίσκονται παντού με διάφορους τρόπους. Ειδικά όμως το πρώτο σύμβολο, που είναι σπείρα, το συναντάμε συχνά. Ένας κυκλώνας έχει σπειροειδή μορφή, για παράδειγμα, όπως και τα σύμπαντα που έχουν σπειροειδή μορφή αλλά ακόμα και στις κορυφές του κεφαλιού μας αν παρατηρήσουμε  δημιουργείται η σπείρα. Δεν είναι λοιπόν ένα τυχαίο σύμβολο γι’ αυτό και είναι από τα ποιο σημαντικά στο ρέικι, σύμφωνα με τις αντίστοιχες δοξασίες.
Βίντεο με σπείρα στο σύμπαν ..
 
Κατά πόσο αυτή η υποτιθέμενη θεραπεία ή μέθοδος έχει επιστημονική βάση και σοβαρότητα δεν είναι δυνατό να εξηγηθεί στο σύντομο αυτό σημείωμα, που είναι χρήσιμο για ενημέρωση (έστω και ατελή), επειδή δείχνει πως ο άνθρωπος, στην προσπάθειά του να ζήσει καλύτερα και ν’ απαλλαγεί από τον πόνο και την αρρώστια, καταφεύγει και σε τέτοιες “πρακτικές”, αντικαθιστώντας, συχνά, την επιστήμη και τις σύγχρονες μεθόδους ίασης και θεραπείας με τις φερόμενες ως “εναλλακτικές” θεραπείες. Βέβαια, το αν πρόκειται για θεραπείες χωρίς εισαγωγικά, είναι άλλο ζήτημα, πάντως ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση το λεχθέν πως είναι έτσι, αν έτσι πιστεύετε. Και αν πιστεύετε και εμπιστεύεστε τέτοιες μεθόδους, εσείς μεν μπορεί να μην ιαθείτε, ούτε να βελτιώσετε την κατάστασή σας, αλλά είναι σίγουρο πως κάποιοι άλλοι, οι επιτήδειοι, θεραπεύουν τις δικές τους παθήσεις, τις οικονομικές, και, πολλές φορές, θησαυρίζουν. Και ο νοών νοήτω…
  
John Pap
Your rating: None Average: 5 (35 votes)