Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018


Τι ώρα είναι ;

 
Είναι πέντε το πρωί. Όλα τα ρολόγια δείχνουν πέντε. Εμείς... είμαστε δυο είμαστε τρεις είμαστε χίλιοι δεκατρείς… καβάλα πάμε τον καιρό... και... Στο Τρωικό το κάστρο η Ανδρομάχη στον Έκτορα που πήγαινε στην μάχη του λέγε με φωνή φαρμακωμένη αν θέλει πίσω να γυρίσει ...μια κοπελίτσα πρέπει να αγαπήσει..!.
 
Επίκειται το κλάμα της γέννησης μιας καινούργιας ημέρας.
Ο τοκετός  μπορεί να φέρει ακόμη και επιλόχειο πυρετό, αν δεν μεταβληθούν οι "καιρικές " συνθήκες… Πού πάμε, πού τραβάμε … χαθήκαμε ;
 Πόσοι αντέχουν άραγε  να παραβγούν με το αέναο γίγνεσθαι όταν η συνύπαρξη δεν είναι πια το αυτονόητο αλλά το ζητούμενο ...Εσχάτως μετακόμισε και η αλληλεγγύη... Αυτοεξορίστηκε.
 
Η γειτονιά έρημη θυμάται άλλες μέρες. Περιμένει να ξημερώσει ο Θεός την μέρα μπας και φανεί κείνος ο κρεμανταλάς ο ταχυδρόμος με την πέτσινη σάκα πούχει μέσα ένα γράμμα, ένα  έμβασμα. Όλοι προσμένουν κρυφά  ένα καλό χαμπέρι. Όπως εψές που ο γιος της  Μήτσαινας έστειλε λεφτά στην μάνα του από την ξενιτιά... και τα έτριβε στο κούτελό της. Καλή του ώρα, νάναι καλά το παλικάρι. Τα κόκκινα γεράνια αντιστέκονται σθεναρά. Πάνε κόντρα  στην γενική παραίτηση. Χαρίζουν ένα πρωινό ζεστό χαμόγελο στο μονότονο λευκό του ασβέστη. Καθώς φωτίζει σιγά σιγά ακούγεται καθαρότερα το κλάμα των χρηματιστηρίων. Οι ρουλέτες του ανθρωποκτόνου κέρδους γυρίζουν ασταμάτητα. Οι τοκογλύφοι -τζογαδόροι έχουν μετατρέψει σε μάρκες ολόκληρους λαούς. Ευθυτενείς, ψυχροί και  αναίσθητοι  ομνύουν πίστη στο όνομα του αδηφάγου εγκληματικού καπιταλισμού που κερδίζει συνεχώς και περιχαρής κερνά αφρώδεις "διαπραγματεύσεις " !!!
 
 
 
Φώτης Ανδρέου 
 
 

Your rating: None Average: 5 (9 votes)