Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019


Δέκα μαγευτικά σπίτια hobbit

Τα μυθιστορήματα φαντασίας του J.R.R. Tolkien έχουν μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό, αν κρίνουμε κι απ’ την τεράστια επιτυχία της ταινίας Ηobbit. Η ιστορία των μικρόσωμων, ανήσυχων hobbit ,που κατοικούν σε πανέμορφα χαμηλοτάβανα σπιτάκια με ξύλινη διακόσμηση, εξάπτουν την φαντασία ανήσυχων μυαλών κι αποτελούν πηγή έμπνευσης γι’ αυτούς που νιώθουν ακόμη παιδιά και τολμούν να κάνουν πραγματικότητα τον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών και των διηγημάτων.

 

Απολαύστε λοιπόν δέκα ονειρεμένα σπίτια ανά τον κόσμο βγαλμένα λες, από ταινίες φαντασίας.

 

1. Στο νούμερο 1, ο Simon Dale από την Ουαλία, οραματίστηκε ένα σπίτι στην ύπαιθρο που να θυμίζει τα σπίτια των hobbit από την ταινία « ο άρχοντας των δαχτυλιδιών». Το project ήταν τολμηρό αλλά πραγματοποιήσιμο, με κόστος κατασκευής, μόλις 3000 λίρες .

 

tumblr_m7l7wmoqbU1rbjskko1_500.jpg

 

hobbit-home-2.jpg

 

 

2. Ένα σπίτι χτισμένο από τον Ian Morrison το 1975, προγενέστερο άρα του της ταινίας « ο άρχοντας των δαχτυλιδιών», όμως θυμίζει σπίτι hobbit. Χτισμένο σ’ ένα μαγευτικό σκηνικό, στην κορυφή ενός λόφου στο Barbados

 

barbados_house1.jpg

 

barbados_house3.jpg

 

3. Τα γυρίσματα με τα Hobbit στην ταινία « άρχοντας των δαχτυλιδιών», πραγματοποιήθηκαν σε μια πλαγιά στο Matamata, στη Νέα Ζηλανδία. Τα μικρά σπιτάκια των Hobbit, αποτελούν τουριστικά αξιοθέατα και έχουν μετατραπεί σε στάβλους.

 

village-lotr.jpg

 

4. Στο νούμερο 4, ο  αρχιτέκτονας William Morgan, έφτιαξε δύο σύγχρονες κατοικίες, βγαλμένες λες από ταινία φαντασίας. 

 

The-Dune-House-by-William-M1.jpg

 

5. Μια ασυνήθιστη, εμπνευσμένη κατοικία, από το Christian Muller Architects. H κατοικία αυτή εξωτερικά θυμίζει σπίτι Hobbit, εσωτερικά όμως περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις μιας σύγχρονης κατοικίας.

 

underground-home-designs-swiss-mountain-house-1.jpg

 

 

6. Στο νούμερο 6, ο αρχιτέκτονας Peter Archer, σχεδίασε ένα ονειρεμένο σπιτάκι σε μια αγροτική περιοχή, 50 μίλια βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας, εμπνευσμένο από τα δυο μυθιστορήματα, «Hobbit» και «Άρχοντας των δαχτυλιδιών» και προορισμένο για μόνιμη κατοικία.

 

hobbit-house.jpg

 

hobbit-house2.jpg

 

7. Στο νούμερο 7, ένα σπίτι χτισμένο από τον Chris Whited στο Bainbridge island.

 

hobbit-2.jpg

 

 

8. Hobbit χωριό, εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες του Tolkien, στη Μοντάνα των Η.Π.Α. Τους θερινούς μήνες, οι λάτρεις των  Hobbit, μπορούν να ζήσουν σαν Hobbit, πληρώνοντας από 195 δολάρια τη βραδιά.

 

Perfect-Hobbit-House-lg.jpg

 

9. Άλλο ένα Hobbit σπίτι, καλυμμένο από χώμα και χορτάρι.

 

standard-hobbit-abode-lg.jpg

 

10. Τέλος, ένα ακόμη Hobbit σπίτι στο Hobbit χωριό, στη Μοντάνα των Η.Π.Α. Παραμυθένιο κι όμως τόσο αληθινό!

 

bilbo-house-winter-lg.jpg

 

steve-chris-b-lg.jpg

 

Πηγή: http://freshome.com

 

Μαρίνα Αυγερινού

 

 

 

 

 

Your rating: None Average: 5 (6 votes)