Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019


Ένα παιδί στην «αγκαλιά» της μητέρας του

Πολλές γυναίκες, έγγαμες ή άγαμες, πολλές φορές θύματα εγκατάλειψης, κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας, οδηγούνται στη βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου παιδιού τους. Λόγοι κοινωνικοί και οικονομικοί δεν τους επιτρέπουν να το φέρουν στη ζωή και να το μεγαλώσουν.  Ο σύλλογος προστασίας αγέννητου παιδιού, η «αγκαλιά», στηρίζει αυτές τις γυναίκες και προσφέρει ό,τι χρειάζεται ώστε ένα παιδί να βρει την αγκαλιά της μαμάς του.

 

Η «αγκαλιά» ιδρύθηκε το 1998, είναι σωματείο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα . Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες , ηθική και υλική στήριξη στις μέλλουσες μαμάδες που βρίσκονται σε ανάγκη, στηρίζει τον θεσμό της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία. Παράλληλα προσφέρει ενημέρωση πάνω σε θέματα εγκυμοσύνης, μητρότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και ημερίδων.

 

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο παιδί μέσω του κέντρου φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ανάπτυξή του, μέσα σ’ ένα  υγειές οικογενειακό περιβάλλον. Το κέντρο παρέχει συμβουλευτική στήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, παρακολούθηση της εγκυμοσύνης από μαιευτήρες, νομικές συμβουλές από δικηγόρους, στέγαση σε διαμερίσματα που παραχωρούν δωρητές και συνεργαζόμενοι ξενώνες, χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης, πάνες, τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού και ένδυσης, βρεφικά είδη, καρότσια, παιχνίδια κ.α.. Επίσης παρέχει είδη γάμου και βάπτισης σε γυναίκες που απευθύνονται στο σύλλογο, είδη οικιακής χρήσης, καινούρια ή μεταχειρισμένα, κουζίνες, ψυγεία, έπιπλα, όλα δωρεές φίλων του συλλόγου, παρέχει δε και μηνιαία οικονομικά βοηθήματα σε έκτακτες οικονομικές ανάγκες των μητέρων. Η βοήθεια όμως δεν σταματά εδώ, γιατί σκοπός του συλλόγου είναι, να αποκτήσουν το παιδί και η μητέρα τη δική τους ζωή. Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς, βρίσκεται εργασία στη μητέρα ή και τον σύζυγο, διοργανώνονται σεμινάρια επιμόρφωσης των μητέρων πάνω σε θέματα προσχολικής αγωγής και οικογένειας.

 

Ο σύλλογος δεν παίρνει καμία επιχορήγηση από το κράτος. Τα έσοδά του προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων καθώς και από δωροεκθέσεις, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και εκδρομές που διοργανώνονται για τον σκοπό αυτό.

 

Πρόσφατα η αγκαλιά απέκτησε ένα νέο σπίτι, κατόπιν δωρεάς (Λεωφόρος Αθηνών 84- Αθήνα). Η διώροφη αυτή κατοικία χρήζει ανακαίνιση στο ισόγειο και πρώτο όροφο και ανοικοδόμηση στον δεύτερο και τρίτο όροφο, ώστε να στεγάσει τα όνειρα μανάδων που ζητούν συμπαράσταση από την «Αγκαλιά». Το σπίτι για τα παιδιά της Αγκαλιάς, ένα όνειρο χρόνων, τώρα με την στήριξη όλων, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

 

 Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος «Αγκαλιά» καλύπτει τις ανάγκες ογδόντα οικογενειών μονογονεικών και μη, ενώ στα δεκατρία χρόνια υποστηρικτικής δράσης του, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν 1500 παιδιά. Βοηθείστε λοιπόν οι αριθμοί αυτοί να γίνουν μεγαλύτεροι, προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας, στα είδη που διαθέτει.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.unborn.gr

 

Μαρίνα Αυγερινού

Your rating: None Average: 5 (6 votes)