Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020


Ήρθε η ώρα της ... κάθαρσης;

Κάθαρση: η πιο πολυφορεμένη λέξη των τελευταίων μηνών στη χώρα μας! Κάθαρση του κοινοβουλίου, του δημοσίου τομέα, των Μ.Μ.Ε., των πανεπιστημίων και πλέον …κάθαρση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

H υπόθεση των “στημένων” αγώνων ποδοσφαίρου θα φέρει σύμφωνα με κατ’ αρχήν πληροφορίες περίπου 83 άτομα στο εδώλιο, οδηγώντας σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο πολύπλοκες ποινικές υποθέσεις στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης. Η εισαγγελία έχει κινήσει ήδη τη διαδικασία του αυτοφώρου για τους επικεφαλής τού κυκλώματος με τις κατ’ οίκον έρευνες και τα εναντίον τους εντάλματα. Παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου φέρονται να “στήνουν” παιχνίδια και να κερδίζουν με τον τρόπο αυτό χιλιάδες ευρώ κάθε Σαββατοκύριακο, αποδεικνύοντας περίτρανα αυτό, που όλοι υποψιάζονται εδώ και χρόνια, απογοητεύοντας τους αγνούς και γνήσιους λάτρεις της στρογγυλής θεάς, ότι το ποδόσφαιρο παίζεται έξω από το γήπεδο!
 
Δε μπορώ, όμως, να μην αναρωτηθώ, αν η κυβερνητική πρόθεση να υποστηριχτεί μέχρις εσχάτων η εισαγγελική επιχείρηση για την εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή αν αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού τής κοινής γνώμης τη στιγμή που ο λαός δοκιμάζεται και διψά για τιμωρία.
 
Προσπάθεια κάθαρσης ή άλλο ένα στημένο παιχνίδι; Ο χρόνος θα δείξει…
 
Σοφία Δημητρακάκη

 

Your rating: None Average: 3.7 (3 votes)