Σαββάτο 29 Δεκεμβρίου 2018


Καλοκαίρι και πυρκαγιές

Καλοκαίρι και πυρκαγιές … Γρηγορείτε και προσεύχεστε   

 
Η αδιαφορία, ο εύκολος πλουτισμός, οι δασάρχες, οι καταπατήσεις, οι  εκάστοτε ελεεινές κυβερνήσεις και ακόμη  οι μετασχηματιστές και οι βοσκότοποι αποτελούν τον φέροντα σκελετό της αυθαιρεσίας και της διαφθοράς που συχνά πυκνά γίνονται ορμητικοί χείμαρροι και αδηφάγες φλόγες .
 
Φλόγες που καίνε τα σωθικά του homus αιθαλομύχλικους. Οι ίδιες φλόγες που ένα αρσενικό έλατο εκατό χρόνων το καταπίνουν μέσα  σε λίγα λεπτά και αφήνουν στη θέση του έναν μακάβριο σκελετό που κλαίει μέχρι να σαπίσει. Φλόγες που δυστυχώς  δεν καίνε τους αρμόδιους και τους “επιτόπου”, αλλά καταστρέφουν τα πνευμόνια της φυματικής πόλης των ρύπων και της ασφυξίας .
 
Φλόγες και πύρινες γλώσσες που κατακαίουν της φύσης τα προικιά. Που αφανίζουν τα πάντα και τα κάνουν στάχτη που πέφτει στα κεφάλια μας μαζί με τα αποκαΐδια του κρίματος και της ενοχής μας. Της ενοχής μας που την κρύβουμε επιδέξια κάτω από το χαλί.
 
Φλόγες που προλαβαίνουν τα περήφανα ελάφια, τα λυγερόκορμα φίδια, τις νωχελικές χελώνες και  τα μετατρέπουν σε απαίσιες αποκρουστικές μούμιες. Φλόγες που είναι απόληξη μιας θανάσιμης πορείας του σύγχρονου Έλληνα, που σκορπά τον θάνατο και καταδικάζει τη χώρα σε μαρασμό.
 
Φλόγες που κοκκινίζουν τη νύχτα και ματώνουν την ημέρα της σαχλής κοινωνικής αναγκαιότητας, που μας αποχαυνώνει και μας ευνουχίζει.
 
Ωστόσο, εμείς περιμένουμε στωικά, στην ουρά για να εξοφλήσουμε τις πιστωτικές μας κάρτες, που μας ανακουφίζουν και μας υποδουλώνουν στους τοκογλύφους δανειστές μας τις Τράπεζες .
 
Φλόγες  πύρινης λαίλαπας, που κατατρώει το βουνό και τους κατοίκους του δηλαδή την ίδια την ζωή, που έγινε πλέον αφόρητη και αβάστακτη. Στο μεταξύ εμείς πλένουμε τα αυτοκίνητά μας για να πάμε βόλτα στην παραλιακή, υποστηρίζοντας με πάθος την ομαδάρα μας που επιπλέει ίσα ίσα πάνω στο βούρκο της παράγκας .
 
Φλόγες που στάθηκαν ανίκανοι να εμποδίσουν οι άνθρωποι, γιατί για άλλα νοιάζονται και για άλλα πασχίζουν. Είναι  άνθρωποι της πόλης που δεν γνωρίζουν από πού βγαίνει το ψωμί. Από τον φούρνο ή από το στάρι!!!!.
 
Φλόγες  που ζώσανε το βουνό, τον αγέρωχο γίγαντα και τον ξεγύμνωσαν σε  χρόνο ρεκόρ. Του πήραν το βιός του, αφάνισαν τη χλωρίδα και την πανίδα του, σκότωσαν  τη γαλήνη του και τον έκαναν τόπο  εφιαλτικό .
 
Φλόγες που κάποιοι άναψαν, όταν λάδωσαν τον δασάρχη για να αποχαρακτηρίσει την έκταση και να χτίσουν τη βίλλα των ονείρων τους. Είναι οι ίδιοι που βλέπουμε στην ΤV να ωρύονται όταν το παράνομο καύχημά τους γίνεται παρανάλωμα. Για εμένα καλά να πάθουν.
 
Φλόγες στα μπατζάκια των εκάστοτε υπουργών που ξορκίζουν τους ανέμους και τα στοιχεία της φύσης. Για θυμηθείτε εκείνον τον ανεκδιήγητο στωμύλο υπουργό,  που όταν καιγόταν και σπάραζε  η Ηλεία και τι δεν είπε ο αθεόφοβος. Ασύμμετρες απειλές …και ασύμμετρες βλακείες. Προτείνω να στηθεί ανδριάντας του στην Ολυμπία ως σύμβολο ανικανότητας και ευήθειας  .
 
Τώρα, άθλιε εμπρηστή, όπου και εάν βρίσκεσαι, αντί να πας στο βουνό,  κάθεσαι και βλέπεις ντοκιμαντέρ για τον Αμαζόνιο. Ούτως ή άλλως η  ζωή σου είναι ήδη εικονική και ανούσια. Τι τα θέλεις τα δάση;  Σου αρκούν τα δελτία ειδήσεων των 8:30 μμ που σε φλομώνουν και σε αποχαζεύουν .
 
Σίγουρα θα σου πουλήσουν μηχανήματα και κλιματιστικά που θα παράγουν οξυγόνο, κεράσια και φράουλες !!. Θα σε βολέψουν και με μουσική από τιτιβίσματα αηδονιών !!. Τι το θέλεις το δάσος; Ούτως ή άλλως ποτέ δεν το αγάπησες ποτέ δεν το πόνεσες. Μήπως σου έμαθαν ποτέ ποια είναι η προσφορά του; Σε ενδιαφέρουν μόνο τα reality  και οι προσφορές των fast food και των supermarket. Με αυτές γεμίζεις την μεταλλαγμένη πλαστική ζωή σου. Δίκαιη η τιμωρία και άξιος ο μισθός σου.
 
Μη ξεχνάς ότι από τότε που απαρνήθηκες και απομακρύνθηκες από τη φύση, η ζωή σου έγινε ξένη φορτική όπως πρόβλεψε ο Καβάφης. Θα ζήσεις, να τη θυμάσαι; Γρηγορείτε… Ας κάνουμε κάτι επιτέλους. Όλοι ανεξαιρέτως .  
 
 Φ.Α.Π.
 
Your rating: None Average: 5 (2 votes)