Κυριακή 26 Μαΐου 2019


Πασχαλιάτικες απορίες

 

Μέσα στην κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς προσεγγίζει η Λαμπρή (το Πάσχα των Ορθοδόξων), εντείνεται η διελκυστίνδα των κομμάτων για επικράτηση στις προκηρυχθείσες εκλογές της 06.05.2012.

 
Μεγεθύνονται οι κραυγές απαισιοδοξίας για την οικονομία και κλιμακώνονται οι απειλές για απεργίες και διεκδικήσεις των οργανωμένων συμφερόντων, με την ευλογία των αριστερόστροφων κομμάτων.
 
Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό που αφαιρεί τη λογική και εντείνει τις ακρότητες και τους εξτρεμισμούς, από τους οποίους ενισχύονται οι ακραίοι με την κομπλεξική βαλκανική νοοτροπία που δεν μπορεί να διακρίνει πέρα από τη μύτη της.
 
Ξαφνικά, σαν κεραυνός εν αιθρία, πληροφορηθήκαμε τη σύλληψη του τέως υπουργού εθνικής άμυνας, τέως υπουργού ανάπτυξης, του τέως πανίσχυρου της Πασοκοκρατίας, τέως διαδόχου του αρχηγού της πράσινης πανώλους.
 
Η αιφνίδια αυτή, βραδυφλεγής σύλληψη του γερασμένου λωποδύτη (ενός από τις στρατιές των λυσσασμένων αρπακτικών που εκπαίδευσε ο γιός του “γέρου της δημοκρατίας”), μιμήθηκε την άλλη ανόητη σύλληψη του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, που θέλησαν οι φωστήρες της δικαστικής εξουσίας να εκτελέσουν την παραμονή των Χριστουγέννων.
 
Με απορία διαπιστώνουμε πως οι δικαστικοί εξουσιαστές, αμιλλώμενοι τους ομολόγους τους των άλλων εξουσιών, που, τάχα, εκπορεύονται από τον “λαό”, δεν σέβονται ούτε τις παραδόσεις, ούτε τα ιερά και όσια της ιστορικής χώρας που βάλθηκαν να ξεθεμελιώσουν.
 
Οι αρμόδιοι που στελεχώνουν τη δικαστική εξουσία (την οποία ανακριβώς αποκαλούμε “δικαιοσύνη”) επιλέγουν αυτές τις κορυφαίες θρησκευτικές και εθνικές γιορτές για να κυνηγήσουν επιλεκτικά κάποιους, όχι απαραίτητα του πρωταίτιους, των κακουργημάτων που δυσφήμησαν ανεξίτηλα όλους μας μαζί με την ταλαίπωρη χώρα και την ιστορία της.
 
Δεν βρίσκεται κανείς να μας εξηγήσει γιατί επιλέγουν οι ανακριτές, εισαγγελείς και οι άλλοι της δικαστικής συντεχνίας τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για να διατάξουν τις προσφιλείς σε αυτούς φυλακίσεις; (άλλο ακατανόητο κι αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας).
 
Και ποιο είναι το νόημα της στέρησης της ελευθερίας ενός ασθενούς ηγουμένου με διεθνή προβολή και ενός υπέργηρου και αποδυναμωμένου εξουσιαστή - πολιτικού, αντίστοιχα την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή του Πάσχα;
 
Φαίνεται πως η μανία ενάντια στις παραδόσεις, κυρίως τις θρησκευτικές, ο τυφλός φανατισμός κατά της Εκκλησίας και των θεσμών της και ο άκρατος υλισμός που κατακυρίευσε τη χώρα μας έκαναν το “θαύμα” τους.
 
Αντί να γιορτάσουμε το θαύμα της Γέννησης του Χριστού και το θαύμα της Ανάστασής Του, γιορτάζουμε τη νεκρανάσταση της δικαστικής εξουσίας, η οποία δέησε ν’ αφυπνιστεί (;) και, διακόπτοντας τον βαθύ της ύπνο, άρχισε τις ανόητες φυλακίσεις (για το “θεαθήναι τοις ανθρώποις”).
 
Με άλλα λόγια, βιώνουμε καταστάσεις σκηνοθεσίας και θεατρικών παραστάσεων με τις συλλήψεις που διατάσσονται από τους διάφορους αυστηρούς και άτεγκτους ανακριτές και εισαγγελείς.
 
Αντί να καταπολεμηθεί το αληθινό έγκλημα και αντί να επιδιωχθεί η άμεση κάλυψη των ζημιών που προξένησαν οι διάφοροι επιβήτορες της εξουσίας (οι λεγόμενοι πολιτικοί απατεώνες), ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, της κατάνυξης και της περισυλλογής, φυλάκισαν τον τέως υπουργό της πράσινης λαίλαπας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πασίγνωστους τοκογλύφους, τους καταστροφείς της οικονομίας και του ίδιου του κοινωνικού ιστού να παίζουν τένις στην Πολιτεία της Κηφισιάς και στην Εκάλη ή να φτιάχνουν νέα κόμματα, σφυρίζοντας αδιάφορα (όπως θα έλεγε ο “θυμόσοφος” λαός).     
 
Παρακολουθούμε τις στρατιές των νεόπλουτων απατεώνων να δίνουν τον τόνο στην κοινωνική ζωή. Να προκαλούν με τη ζωή τους τη γεμάτη χλιδή και σκληρότητα. Να προσποιούνται τους αναμορφωτές και τους επαναστάτες, χωρίς να παρεμβαίνουν οι Ιαβέρηδες της δικαστικής εξουσίας. Την αυστηρότητά τους εξαντλούν είτε σε πολιτικά πτώματα σαν τον τέως υπουργό της Πασοκοκρατίας, είτε σε  αδύναμους και απροστάτευτους ανθρώπους, αλλοδαπούς και ημεδαπούς, που δεν έχουν τη δύναμη ν’ αντιδράσουν.
 
Έχει γίνει πια πεποίθηση πως όλα αυτά είναι σκηνοθετημένα, γίνονται για να παραπλανήσουν και ν’ αποπροσανατολίσουν.
 
Εκτελούνται για να φανεί πως τάχα η δικαστική εξουσία εκπληρώνει την αποστολή της. Για τον σκοπό αυτό στήνονται ακόμα και δίκες τύπου Αιξωνής, με το πρόσχημα πως κινδύνεψε η περιουσία του καταλεηλατημένου δημοσίου.
 
Επιβάλλονται καθείρξεις και φυλακίσεις, στερήσεις πολιτικών δικαιωμάτων και χρηματικές ποινές σε δήθεν εγκληματίες. Διώκονται και φυλακίζονται άσχετοι και αθώοι χωρίς αιδώ, ενώ βασικές αρχές του δικαίου, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού καταπατούνται κατάφορα.
 
Μεγαλέμποροι ναρκωτικών ξεφεύγουν, ενώ άρρωστοι, τοξικομανείς, πνευματικά υστερημένοι, νοητικά διαταραγμένοι, ηλικιακά ανώριμοι, ανήλικοι, πρόσφυγες χωρίς προστάτες, κατατρεγμένοι και δυστυχείς, ετοιμόγεννες και μητέρες με τα νεογνά τους, ετοιμοθάνατοι και σκληρά εργαζόμενοι για τον επιούσιοι παίρνουν τον δρόμο της φυλακής ή παραμένουν εγκάθειρκτοι για να κατανοήσουν πως δεν θα έπρεπε να είχαν γεννηθεί.
 
Και αυτά συμβαίνουν στην “ορθόδοξη Ελλάδα” που τιμήθηκε από ποιητές και καλλιτέχνες, από εχθρούς και φίλους…
 
Γιατί γίνονται όλα αυτά; Θ’ απορώ και θα διερωτώμαι, μέχρι να πάρω απάντηση από κάποιον με φιλότιμο και ήθος.
 
Ελπίζω να μην έρθουν τα Χριστούγεννα, ούτε το Πάσχα του 2013 χωρίς ν’ απαντηθούν οι φετινές, πασχαλιάτικες απορίες μου.
 
Αν και δεν θα έπρεπε ν’ απορώ, επειδή γνωρίζω τη φύση των ανθρώπων και τη σκληρότητά τους, την ικανότητα πολλών να μεταμορφώνονται σαν τους χαμαιλέοντες, όταν χάνουν την πνευματικότητα, την πίστη, τις αρχές και προσηλώνονται στην ύλη. Την ύλη από την οποία θέλησε με τη θυσία του να μας αποσπάσει ο Χριστός που θ’ αναστηθεί για να μας αναστήσει, αν το θελήσουμε, χωρίς ν’ απορούμε και να προβληματιζόμαστε για τις συλλήψεις και τις θεατρικές παραστάσεις, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, παραμονές της Ανάστασης…
 
Εμμανουήλ Παπαδάκης

 

Your rating: None Average: 5 (17 votes)