Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019


Συνδικαλιστικές και άλλες δράσεις

Δεν προξένησε έκπληξη η πληροφορία, ότι στους κατηγορουμένους για τα κακουργήματα στο ποδόσφαιρο (“τα στημένα παιχνίδια”), περιλαμβάνονται πάμπλουτοι επιχειρηματίες, επώνυμοι επιστήμονες του συνδικαλισμού και άλλοι ιδιαίτερα προβεβλημένοι και ισχυροί, που έχουν καταλάβει καίριες θέσεις στη σύγχρονη κοινωνία της “κρίσης”, στηριζόμενοι στην υλική και κοινωνική τους ισχύ καθώς και στις ποικίλες και κομματικές, συνδικαλιστικές και συγγενικές διασυνδέσεις τους (τις γνωστές “διαπλοκές”). Τα πρόσωπα αυτά κατάφεραν να παραμερίσουν άλλους,  ενδεχομένως ικανότερους, και, αντί να εργαστούν για το κοινωνικό καλό, τιμώντας τη θέση του έκαστος, αποδύθηκαν σε αγώνα αχαλίνωτου και ακόμη μεγαλύτερου πλουτισμού (με αναφορά χρηματικών ποσών ύψους δισεκατομμυρίων), χρησιμοποιώντας όλα τα άθλια μέσα της ακραίας παρανομίας και τις ακαταμάχητες υλικές δυνάμεις τους.
 
Ένας από τους κύριους κατηγορουμένους, σύμφωνα με τη μηνιαία έκδοση του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών (τεύχος Μαΐου 2011, σελ. 9η), κατέλαβε, με εκλογή, τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου του Δ.Σ.Α. (δικηγορικού συλλόγου Αθηνών) και το όνομά του τέθηκε στο κατάλληλο “διαφημιστικό” των συμβούλων του ΔΣΑ πλαίσιο.
 
Έτσι, πληροφορηθήκαμε το μοίρασμα των θέσεων των συμβούλων του Δ.Σ.Α., με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του Φεβρουαρίου 2011 (27.02.2011), στις οποίες δεν ψήφισε, λόγω απογοήτευσης (ή αηδίας), το 60% των μελών του.
 
Ξεφυλλίζοντας το ως άνω μηνιαίο συνδικαλιστικό και διαφημιστικό περιοδικό (“το βήμα του δικηγόρου”) του Μαΐου 2011, που εκδίδει ο νέος κομματικός πρόεδρος του συλλόγου (έγχρωμη φωτογραφία του υποδέχεται τον αναγνώστη στην 1η σελίδα, που έχει αριθμηθεί ως σελίδα 3η), μαθαίνουμε (από την επιστολή του εκδότη) πως ο πρόεδρος έχει χαράξει πορεία ελπιδοφόρα και διεκδικητική ενάντια στην “εμπορευματοποίηση” του επαγγέλματος, ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του δικηγορικού λειτουργήματος κι απαξίωσης του θεσμού του δικηγόρου, ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης. Επίσης πληροφορούμαστε πως ο πρόεδρος του συλλόγου των δικηγόρων δεν δέχθηκε την πρόσκληση του αρμόδιου υπουργού για τη συμμετοχή του σε συνάντηση με την “τρόικα”, επειδή αναγνωρίζει ως μοναδικό συνομιλητή του τη δημοκρατικά εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση και πρόκειται να υπερασπιστεί τα κεκτημένα και να διεκδικήσει όλα εκείνα που απαιτούνται για να παραμείνει η δικηγορία ελεύθερο επάγγελμα. Τελειώνει δε την επιστολή του ο πρόεδρος (εκδότης του φυλλαδίου) με τη φράση, ότι “οφείλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε, με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο, καθώς δεν πρόκειται να μείνουμε απλοί θεατές των εξελίξεων, αλλά διεκδικούμε να είμαστε συνδιαμορφωτές αυτών”.
 
Έχοντας υπόψη αυτές τις προεδρικές δηλώσεις, που αποσκοπούν, όπως τονίζεται, και στο “να παραμείνει η Ελλάδα μια εθνικά κυρίαρχη χώρα”, πρέπει ν’ αναμένουμε αντίστοιχη άμεση, μαχητική και αγέρωχη δήλωση του εν λόγω προέδρου σχετικά με την εμπλοκή του πρώτου αντιπροέδρου του Δ.Σ.Α. με ρόλο πρωταγωνιστικό στα κακουργήματα των στημένων ποδοσφαιρικών παιχνιδιών, επειδή πρέπει και αυτό το ζήτημα να αντιμετωπιστεί αρμοδίως. Βέβαια, αν ο αντιπρόεδρος του εν λόγω συλλόγου κατηγορείται για τέτοια ανάμειξη, τα  ερωτήματα (και τα συμπεράσματα) του πολίτη ως προς το ποιοι (και πως) προστατεύουν αυτόν και την κυριαρχία της χώρας γίνονται αγωνιώδη.
 
Εν αναμονή της απαιτούμενης αστραπιαίας απάντησης του προαναφερόμενου προέδρου στο ερώτημα σχετικά με τη διαγωγή του πρώτου αντιπροέδρου του, πιστεύουμε στη χρησιμότητα αυτοκριτικής στα εντός του συλλόγου συμβαίνοντα όπως και ελέγχου του τρόπου ανάδειξης και της διαγωγής των συνδικαλιστικών μελών της διοίκησης του συλλόγου.

Εμμανουήλ Παπαδάκης

Your rating: None Average: 5 (2 votes)