Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020


Ματαίωση παρελάσεων, θύελλα αντιδράσεων

 
Εβδομήντα χρόνια πριν, 28 Οκτωβρίου του ’40, ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στον ύπουλο Ιταλό κατακτητή. Ο ιδιόρρυθμος δικτάτορας Μεταξάς, φασίστας και λαϊκιστής που είχε κερδίσει τους μικροαστούς, λουφάζει και περιμένει τη μοίρα να δώσει τη λύση. Βρίσκεται σε πλήρη αφασία, δεν αντιδρά στο χτύπημα της “ΕΛΛΗΣ” και δεν στέλνει στρατό στα σύνορα, ενώ γνώριζε ότι ο Αρχηγός (“ΝΤΟΥΤΣΕ”), ο ομόχνoτος και ομόσταυλος συνάδελφός του, θα επιτίθετο από μέρα σε μέρα κατά της Ελλάδας. Ο Ντούτσε θέλει να προσαρτήσει την Ελλάδα, όπως έκανε με την Αλβανία, και να γίνει ρωμαίος αυτοκράτορας για να λέει τη Μεσόγειο Mare Nostrum. Γιατί άραγε ΟΛΟΙ οι φασίστες είναι παρανοϊκοί ή ηλίθιοι; Η Αλβανία, όπως είναι γνωστό, ήθελε την προσάρτησή της.
 
Ο Ντούτσε είναι βέβαιος πως η Ελλάδα θ’ αρνηθεί. Επειδή θέλει να κατακτήσει την Ελλάδα και να την προσαρτήσει, στέλνει στον Μεταξά τελεσίγραφο με τον Γκράτσι και θέτει προθεσμία τριών ωρών! Δεν υπήρχε περίπτωση συμφωνίας. Άλλωστε, ο Μεταξάς δεν είχε μαζί του τον Βασιλιά, όπως παλιότερα ο Βενιζέλος. Είναι πρόδηλο ότι ο Μεταξάς ακόμη και αν το επιθυμούσε, δεν μπορούσε να πει “περάστε”. Αρκέστηκε να πει: “Έχουμε πόλεμο”. Για να μην ψαχνόμαστε, κατακτάς κάποια χώρα μόνο με πόλεμο. Αυτά για το ΟΧΙ.
 
Το τι συνέβη στις 28 Οκτώβρη του ’40 είναι εκπληκτικό και πρωτοφανές. Όλοι έτρεχαν να καταταγούν λες και πήγαιναν για διασκέδαση. Δεν είναι επαρκής η εξήγηση ότι έτρεχαν για την αγάπη προς την πατρίδα. Χρειάζεται μια επιστημονική τεκμηρίωση και τούτη είναι η προσφυγή στην ψυχολογία της μάζας. Το αλβανικό έπος γιορτάζεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, με δοξολογίες, παρελάσεις κι άλλα φολκλορικά, μας αρέσει δεν μας αρέσει. Ποιός μας ρωτάει άλλωστε; Tο έπος αγναντεύει την εισβολή των Γερμανών και χάνεται, γιατί μετά τα πράγματα γίνονται ζόρικα. Σ’ ένα μήνα οι σιδερόφρακτοι ναζί μας κατάπιαν και μετά μας κατασφάξανε και μας ρημάξανε. Μέχρι σήμερα και με δική μας ευθύνη μας λοιδορούν και μας χλευάζουν και δεκάρα δεν μας δίνουν. Άστα να πάνε.
 
Την παραμονή της επετείου στήνονται εξέδρες και στέγαστρα και ανήμερα καταφτάνουν οι Μερσεντές με τους επισήμους, τους φαρισαίους - άρχοντες οι οποίοι καμαρώνουν ανέκαθεν σαν γύφτικα σκεπάρνια, λες και η Ελλάδα είναι τσιφλίκι τους. Βλέπουν τα στρατά, τις δυνάμεις ασφαλείας που τούς φρουρούν μέρα νύχτα και τις μινιφορούσες μαθήτριες, να περνάνε από μπροστά τους και λειώνουν. Νομίζουν πως κάτι αξίζουν επί τέλους, αφού καταφέρανε και κάτσανε κάτω από το υπόστεγο. Χωθήκανε κι αυτοί στο κάδρο της ρεκλάμας και της γκλαμουριάς, ποζάρουν και  την Άρτα φοβερίζουν!.. Διαστροφές είναι αυτές, δεν γιατρεύονται! Έτσι για να μη χανόμαστε, άμα τύχει και τούς κάτσει, λένε και πέντε επικές  κουβέντες για το ηρωικό ΟΧΙ, λες και το φώναξαν οι ίδιοι. Η περίπτωση, οι πρόγονοι πολλών από αυτούς να ήταν δοσίλογοι, σήμερα τουλάχιστον, δεν τούς απασχολεί… Τελευταία είχε αρχίσει να ξεφτίζει το πράγμα  και να μειώνεται το ενδιαφέρον για τις παρελάσεις με πρωτοβουλία κυρίως της νεολαίας.
 
Από το ΟΧΙ του ’40 μέχρι σήμερα, έχει κυλίσει πολύ νερό στα ποτάμια. Είμαστε πλέον μια ανεπίσημα  χρεωκοπημένη χώρα που σβήνει και χάνεται, ως η “εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα χώρα εκδιδομένη πλέον επί χρήμασι σε δόσεις”. Κακά τα ψέματα, αλλά είμαστε υπό κατοχή, με κυβέρνηση δοσίλογων. ‘Όπου νάναι καταφθάνουν οι γκαουλάιτερ, χωρίς  όμως τα αιμοσταγή Ες-Ες, που τα αντικατέστησαν τα μνημόνια και ενδιάμεσες θανατηφόρες συμφωνίες και κουρέματα. Μας θέλουν “κεκαρμένους εν χρω”. Η εκδίκηση του Γ΄ Ράιχ. Αντί για τανκς, επιτόκια και ωτ κουτήρ! Και όποιος αντέξει. Για την προέλευση, την εξέλιξη του ελληνικού χρέους και την αποπληρωμή του έχουν γραφτεί πολλά. Σημασία έχει ότι με όπλο το δυσβάστακτο χρέος οι αδίστακτοι δημιουργοί του, η διεθνής δηλαδή ελίτ της τοκογλυφίας έχουν αποφασίσει να μας αφανίσουν. Θα τα καταφέρουν; Ευτυχώς ζει ακόμα ο πανταχού παρών Μ. Γλέζος, ο οποίος προχθές ζήτησε από τον Ελληνικό λαό ένα νέο ΟΧΙ. Δεν το βάζει κάτω. Αντιθέτως, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, προεξάρχοντος του παρακοιμώμενου κ. προέδρου της Δημοκρατίας, που αντιγράφει επιτυχώς τις μωρές παρθένες, λέει ΝΑΙ σε ΟΛΑ. Μία επιφύλαξη για την ποικιλώνυμη αριστερά που, ως συνήθως, δεν ξέρει τι λέει ούτε ξέρει τι θέλει και σίγουρα δεν συμβιβάζεται να μη λέει ο τι “ξέρει”. Δυστυχώς ο Λυκούργος ο Σπαρτιάτης μας άφησε χρόνους.
 
Η κατάσταση για πολλούς έχει φτάσει μια ανάσα από τα συσσίτια. Ο κόσμος υποφέρει. Ορατότης μηδέν. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που τα φάγανε μαζί με τον  αδηφάγο, παμφάγο και ανοικονόμητο κ. Πάγκαλο που φευ δεν ξέρει τι τρώει στην καθισιά του.
 
Περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις και νέα χαράτσια μπαίνουν κάθε λίγο με εξοντωτικά διλήμματα, ή πληρώνεις ή σου κόβουμε το ρεύμα και πεθαίνεις. Αλήθεια ποιός μπορεί να ζήσει σήμερα χωρίς ρεύμα. Η διακοπή του ηλεκτρικού ισοδυναμεί με εκτέλεση. Το γελοίο είναι ότι οι αυτόκλητοι επαγγελματίες σωτήρες της Ελλάδας (τη σώζουν αυθορμήτως κάθε τόσο, όταν το καθήκον, ΤΡΟΙΚΑ, τους καλεί. Σε δουλειά να βρισκόμαστε) βάζουν νέα χαράτσια, μετά από κάθε επίσημη διαβεβαίωση ότι δεν θα βάλουν άλλους φόρους! Για αυτούς είμαστε απλώς κρετίνοι και ανδράποδα που μπορούν να ζήσουν ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! Με λίγα λόγια γίνεται ένας χαμός όπου κυριολεκτικά δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά και αντιστρόφως. Την Ελλάδα σκιάζει μια τεράστια πινακίδα “ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ”, πληροφορίες εντός (μεσιτικό γραφείο - REAL ESTATE το ΠΑΣΟΚ). Λένε ότι οι δανειστές μας διαλέγουν ήδη τα φιλέτα.
 
Κάτω από αυτές τις ημιάγριες συνθήκες, ο πρώτος πολίτης της χώρας νομότυπα  και κατά τα καθιερωμένα ανέβηκε με την κουστωδία του στην Θεσσαλονίκη για να την τιμήσει, όπως δήλωσε. Ήθελε δηλαδή να παραβρεθεί αυτοβούλως στη δοξολογία και μετά στην παρέλαση, κατά τα ειωθότα. Να ανταλλάξει χειραψίες και Κυριακάτικα χαμόγελα με τις άλλες επιλεγμένες γλάστρες θερμοκηπίου που τον πλαισίωναν και ως γνήσιοι κόλακες του απέδιδαν τιμές και σεβασμό. Τέτοια θέλει κάθε αρχηγός. Μετά ο κ. Πρόεδρος, τιμώντας δεόντως την επέτειο και τον θεσμό, θα αντιδικούσε με κάνα ψάρι σε κοσμική παραλιακή ταβέρνα της πόλης πνίγοντας το εκλεκτό γεύμα με κρασί Μπουτάρη. Ακολουθεί συνήθως ελαφρά επικάλυψη ζεστής μπουγάτσας. Στο μεταξύ θα είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Χορτάτοι Θεσμοί και επέτειοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα!
 
Φέτος τα πράγματα πήραν απελπιστικά απρόοπτη τροπή, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί, και όπως ήταν επόμενο δεν το περίμενε κανείς από τους ταγούς του κράτους. Σ’ όλη την Ελλάδα, ο κόσμος άδειασε τα υπόστεγα και έδιωξε τους πάσης φύσεως και κοπής επισήμους φαρισαίους- υποκριτές που καταπίνουν την κάμηλο... Και οι παρελάσεις στο μέτρο που ήταν δυνατό έγιναν χωρίς αυτούς. Το γεγονός είναι όντως πρωτοφανές και πρωτάκουστο και χρειάζεται ισχυρό χωνευτικό. Σημειωτέον ότι ποτέ οι απανταχού άρχοντες δεν είναι σε θέση να καταλάβουν γιατί διαμαρτύρεται ο λαός. Τι άρχοντες θα ήταν εάν αφουγκράζονταν τα βογγητά του άστεγου και  του πεινασμένου. Δηλαδή εάν εννοούσαν τον καημό του αλλονού που λέει και το ρεμπέτικο.
   
Το ίδιο έγινε και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο κατά τα άλλα αξιότιμος κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω θυμωμένος στην Αθήνα. Μάλιστα, μία ομάδα ανεγκέφαλων τον αποκάλεσε προδότη. Έπεσε σε σφάλμα και ασχολήθηκε με τους αλήτες - χούλιγκαν και έχασε το δάσος. Αλήθεια, υπάρχει κοινωνία χωρίς χούλιγκαν, αναρχικούς και αγανακτισμένους; Το ζητούμενο είναι πως τούς κουλαντρίζεις και όχι πως τους χρησιμοποιείς για να πετύχεις τού παράνομους σκοπούς σου.
 
Φανερά νευριασμένος ο κ. Πρόεδρος έδωσε συνέντευξη και δήλωσε πως 15 χρονών ήταν αντάρτης, άρα πώς είναι δυνατόν να είναι σήμερα προδότης, ότι η ματαίωση της  παρέλασης από τις μειοψηφίες αμαυρώνει την εθνική επέτειο και άλλα πολλά επικά και συνάμα θλιβερά, όπως π.χ. ότι η τελευταία περί κουρέματος συμφωνία είναι σωστή και μπορούμε να ωφεληθούμε. Η απόφαση αριθμεί 1000 σελίδες, είχε ληφθεί την προηγούμενη. Πότε πρόλαβε ο αθεόφοβος και τη μελέτησε; Μόνο ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας του δικού του διαμετρήματος ξέρει και κανείς άλλος. Ένα είναι βέβαιο ότι ούτε αυτοί που την υπέγραψαν δεν ξέρουν τι λέει. “Ουαί τοις ηττημένοις” και αλλοίμονο στα θύματα των απανταχού τοκογλύφων! Πόσα ν’ άρπαξε άραγε ο διαπρεπής διεθνής κερδοσκόπος Σόρος με την τελευταία κωλοτούμπα του καραγκιόζη πρωθυπουργού μας ...
 
Γράφτηκε ότι οι τυχάρπαστοι και ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού δεν του ερμήνευσαν ορθά τη λέξη Δημοψήφισμα! Μετά το κατάλαβε και αμέσως αναδιπλώθηκε αφού στο μεταξύ του μεγάλωσε τα αυτιά το χορευτικό δίδυμο (πατινάζ επί πάγου) Μέρκελ και Σαρκοζί.
 
Όπως φάνηκε, αυτός συνετός, ακούνητος και αμίλητος μέχρι αδιαφορίας  άνθρωπος, το μολυβένιο στρατιωτάκι, ήταν αδύνατο να διαχειριστεί τη ματαίωση μιας παρέλασης, πόσο μάλλον να καταλάβει την πολυεπίπεδη κρίση και τα αίτια της. Λένε πως έβαλε τα κλάματα. Αν τα έβαλε είναι για κλάματα. Δεν μπορούσε να το χωνέψει. Όταν απαντούσε στους σαλτιμπάγκους με τα μαρκούτσια, δεν γνώριζε προφανώς ότι το ίδιο έργο παιζόταν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα! Δεν γνώριζε δυστυχώς ότι οι “επίσημοι” φυγαδεύτηκαν, ενώ εκείνος έφυγε απλώς θυμωμένος, κλαμένος αλλά ασφαλής.
 
Μετά την εκδίωξη των επισήμων της πολύμορφης  πλην επικίνδυνης, πολιτικής ηγεσίας και των παραφυάδων αυτής, οι παρελάσεις συνεχίστηκαν όπως - όπως αλλά χωρίς αυτούς. Τούτο σημαίνει ότι το ετερόκλητο πλήθος δεν τα έβαλε με την επέτειο και τους θεσμούς, αλλά με τους ανίκανους, μέχρι προδοσίας, κυβερνητικούς και λοιπούς τσαρλατάνους που εκμεταλλεύονται και ιδιοποιούνται ανέκαθεν και τις επετείους και τους θεσμούς. Το πλήγμα είναι βαρύ για έναν πολιτικάντη. Όταν του κόψεις τα φρου - φρου και τα αρώματα και γενικώς τις φανφάρες, κινδυνεύει άμεσα από εγκεφαλικό, ανακοπή δεν αποκλείεται σύμφωνα με  την ομοιοπαθητική ιατρική.
 
Ακολούθησε μεγάλος ντόρος ο οποίος συνεχίζεται. Όλοι οι “κυνηγημένοι” ασπάλακες μίλησαν για αμαύρωση της επετείου και υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών. Αγανακτισμένοι πολιτικοί αρχηγοί κινδυνολογούν χωρίς ντροπή. Το γεγονός ότι η κοινωνία ως ζωντανό σύνολο έχει αποκλειστεί από τις εξελίξεις και βρίσκεται σε απελπισία και εκρηκτική  έξαρση, όποια κι αν είναι αυτή η κοινωνία, δεν τους προβληματίζει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κοινωνία είναι εδώ. Ετερόκλητη, άτσαλη, με φάλτσα και υπερβολές. Αλλά, είναι εδώ. Αμύνεται και υποφέρει. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί δήμοι, ενεργώντας συλλογικά, αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι μέσω ΔΕΗ! Η αντίσταση συνεχίζεται, η κυβέρνηση κλονίζεται, ο κόσμος βασανίζεται, εξαγριώνεται και οργανώνεται. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
 
Αποτελεί παγκόσμιο γεωμετρικό τόπο ότι οι πολιτικοί είναι γεννημένοι ψεύτες. Ένα απλό παράδειγμα: Ένας αγανακτισμένος ΠΑΣΟΚΟΣ κτύπησε πισώπλατα ένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για δικά τους νιτερέσια. Ο βουλευτής τον γνώριζε, αφού ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ. Ίσως να κολλάγανε μαζί αφίσες. Εν τούτοις, ο αδίστακτος πρασινοφρουρός - βουλευτής είπε πως αυτός που τον κτύπησε ανήκε σε άλλο κόμμα, στον Συνασπισμό! Την άλλη μέρα με άνεση το ανακάλεσε και το διέψευσε. Αυτός είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του έθνους και απολαμβάνει βουλευτικής ασυλίας παρακαλώ. Θαυμάστε τον και μιλήστε για αυτόν και στα παιδιά σας έτσι για να τον έχουν για παράδειγμα. Παρακολούθησα τα γεγονότα κατ’ ανάγκη από την τηλεόραση, μαζί με έναν φίλο μου και τον 17χρονο γιο του τον Κώστα. Πιάσαμε την κουβέντα, δεν μας βγαίνανε τα κουκιά και συμφωνήσαμε να συντάξουμε μία επιστολή και να τη στείλουμε στην Προεδρία της Δημοκρατίας και όχι στην παραπαίουσα κωμική  κυβέρνηση που ασχολείται κυρίως με την αποδόμηση της χώρας. Η επιστολή πήρε τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων, έτσι για να διευκολύνουμε την Προεδρία και για να μη χάσουμε το μέτρο.  Η επιστολή που συντάξαμε είναι η ακόλουθη.  
 
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.
 
Ζητάμε να μας συγχωρέσετε για την ενόχληση, μέρες που είναι, αλλά, επειδή έχουμε καταμπερδευτεί, θα θέλαμε εγώ και οι φίλοι μου να Σας ρωτήσουμε μερικά απλά καθημερινά πράγματα που μας βασανίζουν, μας αποσυντονίζουν αλλά και μας φοβίζουν.
-Γνωρίζετε ότι σήμερα στην Ελλάδα, που την κυβέρνησε η παράταξη η οποία σας ανέδειξε και στην οποία αποδεδειγμένα ανήκετε, το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή για περίπου 30 χρόνια, υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε; Νοιαστήκατε ποτέ για αυτούς και εάν ναι με ποιόν τρόπο; Μήπως δεν προλαβαίνετε, γιατί έχετε πιο σπουδαία πράγματα να κάνετε, δηλαδή να προεδρεύετε; Μήπως με αυτά πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση; Και όταν η κυβέρνηση θέλει κρέμασμα, ΕΣΕΙΣ τι κάνετε; Δικάζεσθε ωσεί παρών! Τα πολύ παλιά χρόνια που είχαμε κυβέρνηση ΕΡΕ, αλλά κυβερνούσε η γαλουχηθείσα στις αρχές του Ναζισμού βασίλισσα μας, η αποκαλούμενη και Φρειδεφρίκη άνοιγε λογαριασμούς στην τράπεζα υπέρ των αναξιοπαθούντων (βιβλιάρια απόρων κορασίδων) και μάζευε χρήματα. Εσείς  σκεφθήκατε ποτέ να κάνετε κάτι τέτοιο ή το θεωρείτε λαϊκισμό;
 
Ο σύντροφός σας, ο ασίκης πρωθυπουργός με το σινιέ μουστάκι, σας έχει πει τίποτα για νέα χαράτσια και μνημόνια η τα μαθαίνετε και εσείς από τις εφημερίδες; Εμάς, μας έχει του χεριού του αφού κατάφερε και πήρε με δόλιο τρόπο - απάτη την κάλπη. Μας κοροϊδεύει και μας παραμυθιάζει συνεχώς και συνήθως (λεφτά υπάρχουν, όχι άλλοι φόροι κλπ). Λέτε να έμοιασε του πατέρα του; Που λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 1981 έλεγε στις 18 σοσιαλισμό! Δεν τον είχατε ακούσει να το λέει; Πάντως, ήταν προνοητικός και μελετημένος σε βάθος ο μπαγάσας, ο αρχηγός σας, ο ιδρυτής της πράσινης λαίλαπας με τον πράσινο ήλιο που θυμίζει βάλτο.
 
Σκοπίμως δεν έλεγε μήνα και χρόνο, με αποτέλεσμα να περιμένουμε ακόμη να έλθει ο περιπόθητος σοσιαλισμός! Δυστυχώς για μας, κάποιο μπέρδεμα έγινε στα δρομολόγια των τραίνων και, αντί για τον σοσιαλισμό, ήλθε η ΤΡΟΙΚΑ. Θα μου πείτε ότι και αυτοί σοσιαλιστές είναι. Τα λεφτά που έφαγε ο κ. Πάγκαλος ζητάνε και κάτι ψιλά ακόμη για πανωτόκια! Ζητάνε πολλά; Με την ευκαιρία, ο πατέρας του γίγαντα με το ποδήλατο  που έχει την έμμονη ιδέα ότι μας κυβερνά, σας τα γύρισε κείνα τα “ψιλά” που του δανείσατε για να δικαιολογήσει την αγορά της βίλλας στην Εκάλη; Πρέπει να σας τα έδωσε, γιατί, αν μη τι άλλο, είχε λόγο και μπέσα! Δεν είναι εύκολο να εξαπατήσεις ένα ολόκληρο λαό και να τού τάζεις λαγούς με πετραχήλια. Επ’ ευκαιρία, εσείς τον είχατε πιστέψει; Έχετε μήπως μεταμεληθεί  πού συνεργήσατε στη μεγάλη απάτη σε βάρος του τόπου ή σκεπάσατε τις τύψεις και τις ευθύνες  σας πίσω από τις κουίντες του προεδρικού μεγάρου;
 
Θυμόσαστε εκείνα τα συμβόλαια με τον λαό, εκείνες τις ιστορικές διακηρύξεις  που υπογράφατε με τον αδίστακτο αρχηγό σας πατέρα του φερόμενου σήμερα ως πρωθυπουργού μας; Εκείνα τα επαίσχυντα κουρελόχαρτα - διακηρύξεις με κάτι συμβολικές ημερομηνίες π.χ. 3 Σεπτέμβρη του έτους “τίποτα” που τα υπογράφατε για χάρη γούστου, δηλαδή μεταξύ τυριού και αχλαδιού για να κοροϊδέψετε τους μουζίκους; Τι έγιναν αλήθεια, τα εφαρμόσατε ή δεν προκάματε; Μήπως δεν θυμάστε γιατί στο μεταξύ γίνατε πρόεδρος της Δημοκρατίας και, ως εκ τούτου, απρόσβλητος, μακάριος και συνακόλουθα επιλήσμων; Μήπως θυμάστε αν απολογηθήκατε, εσείς το κόμμα σας η κάποιος άλλος επώνυμος σύντροφός σας, στα τιμημένα νιάτα, που σήμερα μεταναστεύουν, ή στα περήφανα γηρατειά, όσα ζουν ακόμα και δεν έχουν πεθάνει από την πείνα; Ναι από τη πείνα, τη στέρηση και την κατάθλιψη, ίσως να μην το γνωρίζετε αφού έχετε άλλες προτεραιότητες όπως π.χ. να υποδύεστε τον πρώτο πολίτη της δύστηνης ετούτης χώρας με τέτοιο τρόπο ώστε να σας αποκαλούν γλάστρα.
 
‘Έχετε διατελέσει  υπουργός και επί των  εξωτερικών, εμείς δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε το όποιο έργο επιτελέσατε…  Σας ρωτάμε όμως είχατε ασχοληθώ καθόλου με τη λαθρομετανάστευση; Θυμάστε αν μπήκε ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα; Μήπως συνέβη τότε που καταργήσατε μονομερώς το εμπόλεμο με την Αλβανία; Εμείς τότε τα είχαμε ελαφρώς  χαμένα και  κολυμπούσαμε σε πελάγη ευτυχίας ακούγοντας τις φανφάρες του ανεκδιήγητου αρχηγού σας  περί Σοσιαλισμού  και άλλα παραμύθια.
 
Αν σας ξεγέλασε ο σοσιαλισμός και μπήκε, είναι σίγουρο πως δεν άφησε ίχνη. Τα σώματα ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν αδιάκοπα να βρουν το κρησφύγετο του από το 1981. Ίσως γνωρίζει ο Παλαιοκώστας! Βλέπετε, οι σύντροφοι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν είναι μαρτυριάρηδες. Κορόιδα είναι να τον μαρτυρήσουν, τώρα μάλιστα που θα είναι μόνιμα εδώ η ΤΡΟΙΚΑ; Πολύ πιθανόν να τον επιτάξει  και αυτόν. Και να μείνουμε πάλι χωρίς σοσιαλισμό; Τουλάχιστον ας ελπίζουμε, τρομάρα μας! Γι’ αυτό τον κρύβουν τα παλιόπαιδα ως κόρη οφθαλμού.
 
Κύριε Πρόεδρε πιστεύετε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα; Πότε χρησιμοποιήσατε για τελευταία φορά τη λέξη σύντροφος και σε ποιον την απευθύνατε εάν επιτρέπεται;
 
Οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ αγαπάνε τούτο τον τόπο, δεν είναι δοσίλογοι σαν τους δεξιούς, που άγνωστο πώς κατάφεραν και άνοιξαν το χρονοντούλαπο της ιστορίας και “ξεμπούκαραν” δυνατοί και απειλούν με αξιώσεις να κερδίσουν πάλι τις εκλογές. Τότε πάει χαθήκαμε, κύριε πρόεδρε. Συμπαθάτε μας, αλλά την φοβόμαστε την επάρατο Δεξιά που αφήνει πίσω της καμένη γη και, ίσως, από τον φόβο μας να λέμε και καμιά βλακεία. Εσείς μην ανησυχείτε. Πάλι πρόεδρος θα είστε. Εμείς δεν ξέρουμε πού θα είμαστε. Ο γιός του φίλου μου, ο Κώστας, προσανατολίζεται να πάει σε μία θεία του στη Αυστραλία για να σπουδάσει και μετά να δουλέψει εκεί. Μας ρωτά εάν κάτσει εδώ τι θα κάνει; Εγώ και ο πατέρας του τον συμβουλεύουμε να πάει έξω. Έχετε μήπως αντίρρηση, αξιότιμε κ. Πρόεδρε; Το ίδιο σκέπτονται και πολλοί φίλοι του. Μήπως κ. Πρόεδρε πρέπει να εισηγηθείτε να καταργηθούν οι παρελάσεις; Άμα φύγει η νεολαία ποιός θα σας τιμά, καλοσυντηρημένα τμήματα από τα ΚΑΠΗ με ή  χωρίς καθετήρες!
 
Στις φάμπρικες της Γερμανίας πηγαίνανε παλιά. Σίγουρα το θυμόσαστε αφού ήταν έργο της επονείδιστης Δεξιάς. Αυτή φταίει για όλα. Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΔΩ! Ούτε ενωμένο ούτε δυνατό. Της παράταξης που πιστά υπηρετείτε της αρέσει το ρετρό; Μήπως είστε πρόχειρος να μας απαντήσετε πόσο έλλειμμα σας παρέδωσε η Ν. Δημοκρατία; Εσείς και οι σοσιαλιστές σύντροφοί σας το αυξήσατε ή το μειώσατε; Εάν το μειώσατε, τότε γιατί ήλθε η ΤΡΟΙΚΑ; Σε δουλειά να βρισκόμαστε; Κάντε κάτι κύριε Πρόεδρε γιατί χανόμαστε! Εάν μας απαντήσετε ότι φταίει και η Νέα Δημοκρατία των εκάστοτε Καραμανλήδων και των Μητσοτάκηδων, εμείς θα συμφωνήσουμε, αλλά θα αναλάβετε Εσείς ως ακριβοδίκαιος Πρόεδρος να επιμερίσετε τις ευθύνες του καθενός σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας. Έχουμε ακούσει ότι η Ν.Δ. έτρωγε με πιρούνι και μαχαίρι. Είναι αλήθεια; Το ΠΑΣΟΚ εάν έφαγε, λέμε εάν έφαγε, με ποιό τρόπο έφαγε; Αφήστε… Αποσύρουμε την ερώτηση. Θ’ απευθυνθούμε στον καθ’ ύλη και γνώση αρμόδιο. Τον εντυπωσιακό αντιπρόεδρο τον γλυκομίλητο και μειλίχιο κ. Πάγκαλο!
 
Θυμάστε καμιά περίπτωση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που παραιτήθηκε από το αξίωμά του και τη βουλευτική του αποζημίωση και πήγε σπίτι του; Σημειώνουμε, χωρίς να τον διαγράψει ο χαρισματικός και παντοδύναμος ηγέτης σας, ο “βυθίσατε το Χόρα” ντε, ο προνομιούχος και μη προνομιούχος, ο “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” τώρα πλέον, όπως οφείλετε να γνωρίζετε, ανήκει στην ΤΡΟΙΚΑ, ο τρία πουλάκια κάθονται! Είστε πρόχειρος να μας πείτε πως φθάσαμε ως εδώ; Ακόμη κ. πρόεδρε υπήρξαν περιπτώσεις που σας πέρασε από το μυαλό να παραιτηθείτε; Ή την είχατε δει αλλιώς, ότι δηλαδή θα γινόσασταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας;  Μεγάλο προσόν η ενόραση! Άλλοι πάνε σε μέντιουμ. Μπράβο σας!
 
Διαφωνήσατε ποτέ με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, του τότε και του νυν και του  αεί;  Αν ναι πώς εκδηλώσατε τη διαφωνία σας; Σήμερα όλοι λένε ότι έχουμε χρεοκοπήσει. Εσείς, που είστε ο Αρχηγός της παντέρμης τούτης χώρας, τι πιστεύετε; Είναι αλήθεια ή ψέμματα; Ο γιος του φίλου μου, ο Κώστας, ρωτάει: Βιβλία θα πάρει; Θα έχει καλοριφέρ στο σχολείο ή θα τουρτουρίζει; Τέτοιο θέμα δεν τίθεται για την προεδρία. Μην φοβάστε, δεν θα σας αφήσουμε να κρυώσετε, ηλικιωμένος άνθρωπος είστε. Θα βοηθήσουμε από το υστέρημά μας.
 
Εάν πτωχεύσουμε και επισήμως, θα κοπούν τελείως οι μισθοί και οι συντάξεις; Εσείς διατρέχετε κανένα κίνδυνο να μειωθούν οι πενιχρές αποδοχές σας; Μη νοιάζεστε. Εμείς οι Έλληνες είμαστε ψωροπερήφανοι. Σε καμμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να παίρνει ο Ομπάμα περισσότερα από Εσάς. Στο κάτω - κάτω, ποιος είναι ο Ομπάμα; Τα μεγέθη δεν συγκρίνονται. Άλλο ΗΠΑ, άλλο Ελλάδα. Εμείς όμως  δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο; Θα αφήσουμε τον Πρόεδρό μας παγωμένο και  νηστικό; Στα λεφτά θα κωλώσουμε τώρα; Θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι, αλλά η χορηγία Σας δεν θα μειωθεί σε καμμία περίπτωση. Θα πληρώνεστε κανονικά και Εσείς και οι πανάξιοι βουλευτές μας. Για αύξηση δεν σας υποσχόμαστε. Τι δηλαδή, επειδή εμείς είμαστε άτυχοι, θα την πληρώσετε εσείς που στο κάτω - κάτω δεν φταίξατε σε τίποτα! Εσείς και οι καημένοι οι βουλευτές μας, τα καμάρια του Έθνους, που κάποιοι αλήτες τους διώχνουν άρον - άρον από τις εξέδρες! Και κάπου - κάπου τούς πετούν και κάνα γιαούρτι από θαυμασμό! Απαράδεκτο θέαμα. Πρέπει να παρέμβετε επί τέλους, μην αρκείστε σε ρηματικές δηλώσεις. Βγάλτε και κάνα διάγγελμα, έτσι για να ξέρουμε που βαδίζουμε Μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα  θα σας ακούμε να δια βάζετε τυπικές ευχές. Η σιωπή και το κλάμα σας μας ανησυχεί αξιότιμε κ. Πρόεδρε. Φοβόμαστε, μιλήστε μας, τι πάει να πει ότι σας δεσμεύει το Σύνταγμα. Δεν βλέπετε που η Μάπετ - Σόου κυβέρνηση το χει κάνει ρόμπα... Αφού δεν διαμαρτύρεσθε για τις συνεχείς παραβιάσεις, γιατί δεν μπαίνετε και Εσείς κάτω από τη ρόμπα. Τουλάχιστον θα είναι πιο ζεστά!
  
Γιατί μετά την ματαίωση της παρέλασης δηλώσατε ότι 15 χρονών ήσασταν αντάρτης; Αφού λόγω της ηλικίας σας το ξέρετε ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Στο μεταξύ, κάποιοι κακοήθεις διαδίδουν πως δεν υπηρετήσατε στον στρατό. Εμείς πάντως δεν το πιστεύουμε. Τι νομίζετε, πρέπει να τους απαντήσουμε ή να τους αγνοήσουμε ως κοινούς συκοφάντες; Εδώ πάρα δίπλα (ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΛΕΚΤΑ) σας αποκαλούν συνεργό του ιδρυτή του κόμματός σας. Φρονούμε πως είναι ανεπίτρεπτον να τα βάζουν με το πρώτο πολίτη της χώρας και όχι μόνο, αλλά να τον αποκαλούν και γλάστρα. Ήμαρτον! Ενόχλησε ποτέ κανέναν; Είναι τόσο, μα τόσο συνετός ακούνητος και σιωπηλός. Τέλος πάντων τι σόι πρόεδρο θέλουν; Μήπως θέλουν να γυρίσουμε πίσω στη Βασιλεία που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις σύμφωνα με την ξενοκίνητη βούλησή της; Κύριε Πρόεδρε, με την ευκαιρία θα θέλαμε να Σας ρωτήσουμε: Τα ράσα κάνουν τον παπά ή ο παπάς τα ράσα;  Αυτό δεν είναι επείγον, σκεφθείτε το…
 
Αν γινόταν η παρέλαση και περνούσαν μπροστά σας κάποιοι γέροι Μακεδονομάχοι και κάποιοι ανάπηροι που τους έχουν περικόψει τις συντάξεις, τι θα σκεπτόσαστε; Αποκλείουμε το “καλά να πάθουν”.  Σκεφθήκατε ποτέ με ένα δικό σας “μεροκάματο”, πόσοι από αυτούς σώζoνται;  Αν βλέπατε κρεμασμένες μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανα της ορχήστρας που παιάνιζε τα εμβατήρια, επειδή οι μουσικοί είναι απλήρωτοι, θα τους λέγατε απλώς μπράβο που δουλεύουν απλήρωτοι ή θα μεσολαβούσατε κιόλας  να πάρουν τα χρωστούμενα; Μήπως τελικά είναι καλύτερα που ματαιώθηκε η παρέλαση και δεν στεναχωρηθήκατε με αυτά που θα βλέπατε;
 
Παρασυρθήκαμε. Ο πρόεδρος έχει άλλα καθήκοντα. Ο Κώστας ρωτά, τι καθήκοντα έχετε και πώς περνάτε τη μέρα σας; Θα του απαντήσετε η δεν έχετε χρόνο;
 
Πώς εξηγείται ότι σ’ όλη την Ελλάδα ο κόσμος έδιωξε τους επισήμους. Υπήρχε προσυνεννόηση; Υπήρχε σχέδιο; Μην παρασυρθείτε από τον Βόλο που συμμετείχαν και φίλαθλοι της τοπικής ομάδας και τη Θεσσαλονίκη που φώναζαν και οι οπαδοί του Ηρακλή…  Στις άλλες πόλεις δεν συμμετείχαν φίλαθλοι. Συμμετείχε πολύς κόσμος, όμως, δεν ήταν όλοι χούλιγκαν. Κάτι άλλο συμβαίνει, πρέπει να το ψάξετε κ. Πρόεδρε με την ησυχία σας. Δεν νομίζετε πως υπάρχει ένας ασυνήθιστος αναβρασμός; Για ψάξτε το. Προς Θεού! Μην  πείτε σε όσους διαμαρτύρονται, να φάνε παντεσπάνι !
 
Διάγετε τη δεύτερη συνεχόμενη πενταετία ως πρόεδρος και σας ψηφίζει σύμπας ο δικομματισμός και οι παραφυάδες αυτού. Είστε τόσο δημοφιλής ή τους υποσχεθήκατε να είστε φρόνιμος, όπως πραγματικά είσαστε; Θυμάστε κάποτε να ταράξατε τα νερά; Έχετε πάρει θέση σε κάποιο σοβαρό θέμα; Δεν είναι δυνατόν ένας πρόεδρος να είναι μόνο για γιορτές και παρελάσεις; Διαβάσαμε στα “Νομικά Επίλεκτα” ότι, πλην των άλλων, σας αποκαλούν και γλάστρα. Αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε μαζί τους; Ή δέχεσθε τον χαρακτηρισμό;
 
Κακοήθεις διαδίδουν ότι ο τέως πρόεδρος κ. Χρήστος Σαρτζετάκης, αυτός που τον κατηγόρησαν άδικα για κάτι κοντέινερ από την Κίνα, αυτός που έκανε το καθήκον του και έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι όταν χαιρετηθήκατε, Σας είπε “είναι πολλά τα λεφτά Κάρολε!” Εάν το είπε προφανώς θα εννοούσε αυτά που εισπράττει εκείνος.
-Ερώτηση αστραπή: “Έχει στοιχεία αλήθειας η φράση “μαζί τα φάγαμε”. Μήπως στo μαζί περιλαμβάνεστε και Εσείς; Μάλλον όχι, γιατί δεν αντιδράσατε.
 
-Μια παράκληση. Ο ρέκτης πρωθυπουργός, ο “λεφτά υπάρχουν”, για να επαληθευτεί και να βρει λεφτά, πουλάει ελληνικά οικόπεδα - φιλέτα και παίρνει προκαταβολές, δόσεις τα χαρακτηρίζει, κάτι ξέρει αυτός. Θα μπορούσατε εσείς, που είσαστε  μεγαλύτερος και έμπειρος, να του πείτε να μην πουλάει κάτω από την αντικειμενική αξία; Νισάφι πια αυτό το παιδί! Θα μας καταστρέψει! Τι θα τα κάνει τα λεφτά. Γιατί πουλάει “μπιρ παρά”, λες και είναι δικά του; Ακόμη παρακαλούμε να τον επιπλήξετε για δύο λόγους: Πρώτον γιατί σας έκρυψε ότι θα κάνει δημοψήφισμα  και αναστάτωσε ολόκληρο τον κόσμο (λέτε το παλιόπαιδο να είχε μιλήσει με το αρπακτικό τον Σόρο) και δεύτερον, γιατί πριν μιλήσει για δημοψήφισμα δεν σας ρώτησε τι σημαίνει η λέξη δημοψήφισμα!
 
Σκεφθήκατε ποτέ να παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας; Αν ναι να το κάνετε ΤΩΡΑ. Κάντε κάτι για το καλό του τόπου και μην ξεχνάτε: Είσαστε μέρος του προβλήματος. Είσαστε ο εκλεκτός του δικομματισμού που χρόνια τώρα με τη συναίνεσή σας, κατασπαράζει τα σωθικά της άτυχης τούτης χώρας. Η σιωπή δεν είναι πάντα  χρυσός, είναι συνενοχή. Πάρτε μαζί σας και την αξιοθρήνητη  κυβέρνηση. Μας σακατέψατε πια. Άξιζε καλύτερη τύχη αυτός ο τόπος και είμαστε ΒΕΒΑΙΟΙ πως το γνωρίζετε πολύ καλά. Δεν πάει άλλο, σύντροφε Πρόεδρε! Στο καλό.
 
Υ.Γ. Μην ξεχάσετε να κλείσετε την πόρτα και να αφήσετε στο κομοδίνο την γραπτή αναφορά - απολογία σας. Να γράψετε την αλήθεια και μη φοβάστε ΔΕΝ πρόκειται να πάθετε τίποτα. Τα κλειδιά βάλτε τα κάτω από το χαλί!
 
Ακολουθούν υπογραφές
 
Φώτης Ανδρέου
Your rating: None Average: 3.1 (8 votes)