Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020


Οι απειλές των συνδικαλιστών

 
Οι εργατοπατέρες δεν πάνε στον παράδεισο, πάνε παντού. Όλα είναι πληρωμένα. Η ΔΕΗ έχει για μένα και ο μήνας τριάντα ένα!
 
Οι συνδικαλιστές όπως και οι πολιτικοί ασχολούνται κατ’ επάγγελμα με τη σωτηρία των άλλων. Το ’χουν στο DNA τους. Μπορείτε να φαντασθείτε τη ζωή χωρίς φαντασιώσεις;
 
Ο συνδικαλιστής ξεκινάει από το πενταμέλες του σχολείου του και στο τέλος γίνεται βουλευτής. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον καντηλανάφτη που γίνεται επίτροπος ή τον αφισοκολλητή που γίνεται από κλητήρας δήμαρχος!
 
Μιλάμε για τη γνήσια αξιοκρατική κοινωνική εξέλιξη! Η ανιδιοτέλεια αυτών των ανθρώπων είναι ασύλληπτη. Στο τέλος όμως κάποιο “λάθος” γίνεται και αποκαλύπτεται πως είναι όλοι (αυτοί, οι συγγενείς και οι φίλοι τους) βολεμένοι με σπίτια, πισίνες και πολυτελή αυτοκίνητα. Όταν λέω “λάθος” εννοώ ότι κάποια ανεξάρτητη (;) αρχή, κάποιος δημοσιογράφος, εκτός κυκλώματος, κάποιο ΣΔΟΕ σε κρίση συνείδησης,   βγάζει στον αέρα τα άπλυτα που βρωμούν και ζέχνουν και αποπνέουν μπόχα και διαφθορά. Τότε οι επαγγελματίες του είδους τα χάνουν και υπεραμυνόμενοι των κεκτημένων τους δεν ξέρουν τι να πουν, όπως π.χ. ο αρχισυνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει εάν αποδειχθεί ότι πήρε έστω και ένα ευρώ! Σιγά τα αίματα.
 
Πρόσφατα έσκασε το σκάνδαλο της ΔΕΗ και ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις.
 
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων διευθύνσεων της ΔΕΗ για την περίορο 1999 – 2010, της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ, για το θέμα των δαπανών της ΓΕΝΟΠ.
 
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με αφορμή το πόρισμα του Λέανδρου Ρακιντζή για υπέρογκα έξοδα της επιχείρησης προς τα Σωματεία των εργαζομένων. Ειδικότερα για
 - απιστία στην υπηρεσία κατά συναυργία και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα με αποτέλεσμα να ελαττωθεί σημαντικά η περιουσία του Δημοσίου,
- άμεση συνέργια ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και ΟΚΔΕ - ΔΕΗ κλπ,
- απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εναντίον όλων όσων έλεγξαν και ενέκριναν τα παραστατικά των υπερκοστολογημένων δαπανών.
 
Ακολούθησε φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ. Κατά τον έλεγχο (τι άλλο μπορούσε να κάνει το ΣΔΟΕ;) διαπιστώθηκαν υπερτιμολογήσεις για δαπάνες ταξιδίων και έξοδα, για μελέτες που ανατέθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα των συνδικαλιστών, οι αμοιβές των οποίων καταβλήθηκαν χωρίς να παραδοθούν οι σχετικοί φάκελοι στούς μελετητές! Κλασική περίπτωση καλά αμειβόμενης εργασίας κατ’ οίκον!
 
Διαπιστώθηκε  ακόμη ότι υπάρχουν συνδικαλιστές που, εκτός από τους παχυλούς μισθούς που λάμβαναν χωρίς να εργάζονται, έχουν εισπράξει οδοιπορικά μέχρι και 265.000 ευρώ!
 
Επίσης, βρέθηκαν παραστατικά όπου οι ανιδιοτελείς συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ διέμεναν σε σουίτες, καταβάλλοντας 7.000 ευρώ τη βραδιά! Όλα αυτά πρέπει να αποδειχθούν.
 
Ας περιμένουμε με τη σκέψη ότι δεν βγαίνει καπνός χωρίς φωτιά...
 
Ο Πάσχος Μανδραβέλης καλά τα λέει στην Καθημερινή του Σαββάτου 7 Απριλίου. Κάτω από το άρθρο υπάρχει μιά μεγάλη φωτογραφία του εν δυνάμει αυτόχειρα.
 
Ο Νίκος Φωτόπουλος με γένια κάποιων ημερών, με καφέ δερμάτινο σακάκι της υπηρεσίας, μπροστά στο μικρόφωνο ανεμίζει κάποια χαρτιά. Προφανώς δηλώνει πως τον πνίγει το δίκιο του, όπως πνίγει και εμάς. Αλλά εμάς ποιός μας ακούει χωρίς μικρόφωνο, μόνο ο καφετζής!
 
Κανείς δεν θέλει να αυτοκτονήσει ο Ν. Φωτόπουλος, όπως απείλησε ότι θα κάνει μετά τα πολλά σκάνδαλα της ΓΕΝΟΠ, που αθροίζονται σε εκατομμύρια ευρώ. “Αν βρεθεί έστω και ένα ευρώ σε εμένα δεν θα παραιτηθώ, αλλά θα αυτοκτονήσω”. Δεν υπάρχει καμιά ανάγκη για αυτοκτονίες. Πιο πρακτικό και χρήσιμο θα ήταν να επιστρέψει τα λεφτά μας πίσω. Έτσι κι αλλιώς, η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αλλά και οι συνδικαλιστές της αμείβονται πλουσιοπάροχα από εμάς τους καταναλωτές ρεύματος και φορολογούμενους για να έχουν οι εργατοπατέρες τη βολή τους. Κι αν δεν έχουν τα λεφτά (είναι και πολλά: Δύο εκατομμύρια υπολογίζεται ότι μας στοίχισαν μόνο οι “μαϊμού” δαπάνες και ουχί το μεγάλο φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ). Μπορούν πιθανώς να προσφέρουν κοινωνική εργασία.
 
Στην περίπτωση δε του κ. Φωτόπουλου και των συν αυτώ, θα μπορούσαν απλώς ν’ αρχίσουν να δουλεύουν. Ως γνωστόν, η ΔΕΗ –δηλαδή όλοι εμείς– σιτίζει εκατοντάδες συνδικαλιστές για να μην πατάνε ποτέ στην εργασία τους.
 
Ο πρόεδρος του συνδιαλιστικού σωματείου της ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γεώργιος Αδαμίδης, είπε στον ΣΚΑΪ πως την περίοδο που λάμβαναν χώρα όσα περιλαμβάνονται στην έρευνα του ΣΔΟΕ, η κοινωνία δεν είχε τα προβλήματα που έχει σήμερα. Βεβαίως, θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος, πως η κοινωνία έχει τα συγκεκριμένα προβλήματα διότι ακριβώς “λάμβαναν χώρα όσα περιλαμβάνονται στην έρευνα του ΣΔΟΕ”, αλλά το θέμα μας δεν είναι εκεί.
 
Αφού λοιπόν σήμερα η κοινωνία έχει τα προβλήματα που δεν είχε τότε, γιατί δεν κάνουν πράξη το σύνθημά τους: “Παλεύουμε για το ρεύμα του λαού;” Να κάνουν ένα μεροκάματο, βρε αδελφέ! Να τιμήσουν τα λεφτά που παίρνουν, αντί να μας χορταίνουν συνθήματα, χωρίς υλικό αντίκρισμα.
 
Η αντίδραση της ΓΕΝΟΠ σε όσα αποκαλύπτονται μπορεί να συνοψιστεί στην ελληνική παροιμία “φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης”. Δεν αναφερόμαστε στο κατηγορητήριο περί των υπερτιμολογήσεων για τα ταξιδάκια των συνδικαλιστών. Αναφερόμαστε στα ίδια τα ταξιδάκια των συνδικαλιστών και των οικογενειών τους, στα μισθολογικά προνόμια, στις υπερωρίες που ενθυλακώνουν χωρίς να εργάζονται και στα εκτός έδρας που εισπράττουν, χωρίς να μετακινούνται.
 
Αν θέλει κάποιος συνδικαλιστής να μας πείσει –τώρα που η κοινωνία έχει τα προβλήματα που παλιότερα δεν είχε– ότι γυρίζει σελίδα, ας κάνει ένα βήμα μπροστά. Ας χτυπήσει κάρτα στον χώρο εργασίας του.
 
Από δηλώσεις είμαστε χορτάτοι.
 
Είδες η ΔΕΗ!!
 
Φώτης Ανδρέου
Your rating: None Average: 4.4 (9 votes)