Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019


Σκουριασμένες παρεμβάσεις

Θύελλα από διαμαρτυρίες ξεσηκώθηκε για τις παρεμβάσεις των επιφανών ευρωπαίων στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
 
Πολλοί διαμαρτύρονται υποκριτικά για την παραχώρηση “εθνικής κυριαρχίας”.
 
Φτηνές εθνικιστικές δηλώσεις γίνονται από τα κόμματα με τις πολυπρόσωπες εκπροσωπήσεις.
 
Καταδικάζονται οι απειλές του ευρωπαίου επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
 
Κατακρίνεται η ανάμιξη της γερμανίδας καγκελαρίου, του γάλλου προέδρου και των άλλων ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.
 
Τις παρεμβάσεις αναθεματίζουν οι υπεύθυνοι της οικονομικής εξαθλίωσης που εξελίσσεται με ασύλληπτη ταχύτητα σε εθνική τραγωδία.
 
Ο πολίτης βρίσκεται σε πρωτόγνωρη σύγχυση γιατί δεν μπορεί ν’ αποφασίσει ποιόν θα υποστηρίξει και ποιος θα τον εκπροσωπεί εκτός από τους σαπισμένους ανεπάγγελτους.
 
Τη σύγχυση εντείνει η διάχυτη απογοήτευση. Η ανασφάλεια συντροφεύει πια τους κατοίκους της χώρας μαζί με την αηδία που αναμειγνύεται με την οργή.
 
Οι ενταγμένοι εξακολουθούν να προπαγανδίζουν τ’ αγαθά που τάχα θ’ απολαύσουμε αν επικρατήσει το κόμμα τους, απαγγέλλοντας τα χιλιοακουσμένα και φτηνά πολιτικά ποιήματα της μούχλας.
 
Τα αυτιά μας ταλαιπωρούνται από ανόητη προπαγάνδα που δεν ξεχωρίζει το σοβαρό από το γελοίο.
 
Από όλα αυτά, τις ανακοινώσεις των κομματικών εκπροσώπων, τις αναλύσεις των ειδικών και τα διαγγέλματα των ανίκανων που παίζουν τους ηγέτες, ξεχωρίζουν οι αχαλίνωτες δηλώσεις του τέως υφυπουργού και υπουργού στις κυβερνήσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην τερατώδη χρέωση. Εκφραστή της αρχής του “δώστα όλα”! Δώσε τα δανεικά όλα, καταχρέωσε τη χώρα και να βγαίνεις μετά να διδάσκεις ήθος, ηθική και αρχές οικονομίας, αγαθότητας και σύνεσης.
 
Γι’ αυτούς τους αμετανόητους και ξεδιάντροπους ειπώθηκε με διαχρονική ισχύ: “Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές”! Το ίδιο “ουαί” επαναλαμβάνει η λαϊκή πλειοψηφία (που εξελίχθηκε σε “ουστ”)…
 
Είναι απίστευτη η θρασύτητα των ανθρώπων αυτών που καταδικάζουν τις παρεμβάσεις των ξένων κάνοντας οι ίδιοι ξεδιάντροπες παρεμβάσεις, χωρίς τύψεις, αυτοκριτική και αιδώ.
 
Εκτός από τον κύριο “δώστα όλα”, που δεν αισθάνεται το στοιχειώδες αίσθημα της ντροπής, εμφανίζονται και άλλοι ομότεχνοί του. Όπως η τέως υπουργός των εξωτερικών, με το αδελφό βουλευτή και τον γιό δήμαρχο, που καταδικάζει τα παλιά και ξεφτισμένα κόμματα, στα οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο συνταγματολόγος της αντιπροεδρίας που κατακρεούργησε το σύνταγμα. Ο αποτυχημένος ιδρυτής ανοιξιάτικου αποκόμματος και τόσοι άλλοι απερίγραπτοι και θλιβεροί που συνεχίζουν να διασύρουν το ελληνικό όνομα και τον τίμιο πολίτη.
 
Πρόβλημα για την Ελλάδα δεν είναι η οικονομική κατάρρευση και η αδυναμία να ελεγχθούν οι τερατώδεις κρατικές δαπάνες, ούτε οι παρεμβάσεις των ξένων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις παρεμβάσεις των αμετανόητων αποτυχημένων πολιτικών απατεώνων που δεν τους έχει ήδη αποβάλλει η κοινωνία με περιφρόνηση και αηδία.
 
Οι καταιγιστικές παρεμβάσεις των αποτυχημένων εντείνουν την εθνική καταστροφή και την αηδία…
 
Καταφέρνουν ν’ αποπροσανατολίζουν. Εμποδίζουν κάθε προσπάθεια να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας.
 
Με αδιάκοπες δηλώσεις και κενές νουθεσίες που δεν πιστεύουν, οι αποτυχημένοι χειροτερεύουν και ανακυκλώνουν την αρρώστια που οι ίδιοι προκάλεσαν.
 
Ήρθε καιρός να σταματήσουν οι παρεμβάσεις των πολιτικών απατεώνων. Αρκετά τους ανέχτηκε η κοινωνία. Στις σοβαρές χώρες, οι αποτυχημένοι, οι ανίκανοι και οι απατεώνες αποσύρονται. Και, αν δεν φεύγουν από μόνοι τους, καταδιώκονται. Δεν παρεμβαίνουν.
 
Ε. Παπαδάκης
 
Your rating: None Average: 4.7 (17 votes)