Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019


Σχόλια για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

 
Γνωρίζετε ότι
 
-Ο κ. Τζοχατζόπουλος προσέρχεται στην ασφάλεια σαν να περιοδεύει σε προεκλογική περίοδο. Λέτε να επανεκλεγεί;
 
-Τον συνοδεύει ένα τσούρμο δημοσιογράφων και από κοντά οι φουσκωτοί (προσωπική του φρουρά).
 
-Δεν φοράει χειροπέδες και χαριεντίζεται με τους δημοσιογράφους. Προφανώς δεν είχε πάρει είδηση τι γινόταν.
 
-Όταν περνά το κατώφλι της φυλακής, ο αρχιφύλακας τον χαιρετά δια χειραψίας (μάλλον τον είχε διορίσει και ήταν πελάτης του). Δεν έχει διευκρινισθεί εάν τον προσφώνησε «κύριε υπουργέ».
 
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης και της ΤΡΟΪΚΑΣ. Την μετα -οθωμανική Ελλάδα της ρεμούλας και της αρπαχτής.
 
Εδώ αν “είσαι φίρμα” και κατηγορείσαι για βαριά  ποινικά αδικήματα μπορεί  στο τέλος να σου ζητήσουν και συγγνώμη για την ταλαιπωρία.
 
Πλήρης λειτουργία του σύνδρομου συνενοχής σε απαστράπτουσα συσκευασία δουλικότητας.
 
Η περίπτωση Τσοχατζόπουλου καταγράφει ανάγλυφα το βάθος της πολιτικής μας παθολογίας και την έκταση της διαφθοράς.
 
Ενώ ο ύποπτος πλουτισμού ήταν γνωστός, ενώ το αγοραίο “κολλητιλίκι” του ήταν γνωστό και οι πελατειακοί του μηχανισμοί ορατοί, ενώ η ναρκισσιστική ανικανότητα του ήταν εμφανέστατη, σχεδόν το μισό ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον Άκη για …αρχηγό του κόμματος και κατ’ επέκταση για πρωθυπουργό. Μπράβο συντρόφια. Και όχι μόνο. Πως τολμάτε εσείς οι συνένοχοι και ζητάτε σήμερα την ψήφο του εκλογικού σώματος; Είναι βέβαιο πως θα κάνετε τα ίδια και χειρότερα. Δεν υπάρχει δικαιολογία.
 
Και όμως γνωρίζατε και δεν κάνατε τίποτα για ν’ αποτρέψετε την εθνική καταστροφή. Παίρνατε και εσείς το αντίδωρό σας.
 
Ο κ. Τζοχατζόπουλος και οι όμοιοί του σε όποια παράταξη και αν βρίσκονται εξαγόρασαν τη σιωπή σας. Η στάση σας ισοδυναμεί με έγκλημα καθοσιώσεως. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά γιατί είστε αμετανόητοι.
 
Όταν τον Οκτώβριο του 2007 η κ. Βάσω Παπανδρέου, κατά κόσμον “Βασούλα”, κατήγγειλε ότι κάποιοι έκαναν περιουσία και φωτογράφιζε τον ασίκη Άκη, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Εδώ ισχύει το “μαζί τα φάγαμε” του ανεκδιήγητου κ. Πάγκαλου ο οποίος δεν εκτίθεται πλέον σε κοινή πολιτική θέα. Λέτε να μην ταλαιπωρούνται πλέον οι αισθήσεις μας στο μέλλον; Μακάρι.
 
Το κόμμα τηρούσε την “ομερτά”. Η συνενοχή είναι αυταπόδεικτη. Και παρά τις καταγγελίες, τίμησε τον κ. Τσοχατζόπουλο με υποψηφιότητα στο Εθνικό Συμβούλιο αλλά και στις εθνικές εκλογές του 2004 και 2007.
 
Ο κ. Τσοχατζόπουλος τέθηκε εκτός βουλής από το εκλογικό σώμα. Επί τέλους…
 
Στο μέτρο που η ιδεολογία είναι “ειδοποιός διαφορά” του Τσοχατζόπουλου από έναν αρχηγό συμμορίας, ο πρώτος είναι πιο επικίνδυνος από τον δεύτερο. Ο μαφιόζος δεν προσποιείται ότι υπηρετεί ευγενείς σκοπούς, ενώ ο Τσοχατζόπουλος πουλούσε “αριστερά” ιδεώδη σε εύπιστους οπαδούς, ανερμάτιστους πολιτικούς και μωροφιλόδοξους διανοούμενους.
 
Ακούγεται τόσο κωμικό, αλλά ο Τσοχατζόπουλος ήταν ο ηγέτης της “αριστερής Πασοκικής αντιπολίτευσης”. Τρομάρα μας.
 
Είναι επίσης αστείο, αλλά έκανε αντιπολίτευση στον “νεοφιλελεύθερο” πλην ολίγιστο κ. Σιμίτη. Και  να ’ταν μόνο αυτό... Συνομιλούσε, ενώ ίδρυε τη μια μετά την άλλη τις εξωχώριες εταιρείες - πλυντήρια, με την άλλη αριστερή φίρμα του “Συνασπισμού” τον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο, για ένα κοινό αριστερό μέτωπο!
 
Επί πλέον, δεν δίσταζε να δίνει συνεντεύξεις. Στην “Αυγή” ως ο Έλληνας Λαφονταίν! Αυτό θα πει σωστή ενημέρωση.
 
Σήμερα από τη φυλακή απειλεί ν’ ανοίξει τι στόμα του και να “δώσει” κι άλλα λαμόγια στη “δικαιοσύνη” για να ελαφρύνει τη θέση του.
 
Θ’ ακολουθήσουν διαμάχες και συμπλοκές όπως γίνεται στον υπόκοσμο. Με τα κλοπιμαία όμως τι μέλλει γενέσθαι;
 
Ακούστηκε πως το σπίτι της οδού Αρεοπαγίτου θα γίνει μουσείο στο οποίο θα εκτίθεται άφθονο υλικό από τους σοσιαλιστικούς (αριστερούς) αγώνες του κ. Τσοχατζόπουλου. Η είσοδος θα γίνεται έναντι ευτελούς εισιτηρίου. Το ποσό που θα συγκεντωθεί θα διατεθεί για την αντιμετώπιση των αμέσων αναγκών του κ. Τζοχατζόπουλου και της αναξιοπαθούσας οικογένειάς του!
 
Αν τα ακίνητα ξεπλένουν το μαύρο χρήμα, η σωστή “ιδεολογία” ξεπλένει τη διεφθαρμένη ιδιοτέλεια.
 
Ο Τσοχατζόπουλος ήταν ξεβράκωτος αλλά πολλοί μα πάρα πολλοί θαύμαζαν τα υπέροχα ρούχα του! Να ’ταν η μόνη περίπτωση! Έτσι κλείνει το άρθρο του Χ. Τσούκα στην “Καθημερινή”.
 
Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να κρεμάσω ανάλογα άρθρα μπροστά από κάθε εκλογικό τμήμα. Πιστεύετε ότι θα τα διάβαζε κανείς; Επί του παρόντος ας αρκεστώ στην εκλεκτή φιλοξενία που μου προσφέρουν τα “Νομικά - Επίλεκτα” τα οποία ανέχονται ευγενικά την ακατάσχετη αμετροέπειά μου…
 
 
Φώτης Ανδρέου
Your rating: None Average: 5 (6 votes)