Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019


Η Εκκλησία σαν καταφύγιο του Ελληνισμού

 
Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς γιατί τέτοιο μίσος κατά της εκκλησίας μας;
 
Αναρωτήθηκε κανείς γιατί εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, που θυμάμαι εγώ, προσπαθούν να μειώσουν όσο γίνεται περισσότερο τη δύναμη και την αξία της εκκλησίας;
 
Χρόνια τώρα θέλουν να βάλλουν στο χέρι την περιουσία της, να την απογυμνώσουν και να την αποδυναμώσουν, δεν διδάσκονται όμως από την ιστορία και γι’ αυτό θα την πατήσουν ξανά και ξανά.
 
Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι έννοιες ταυτόσημες και αδιαίρετες, κοινώς πάνε πακέτο!
 
Έχουν λοιπόν βαλθεί κατά της εκκλησίας γιατί στις δύσκολες στιγμές του έθνους μας η εκκλησία ήταν μπροστάρης, ήταν καταφύγιο και ο απόλυτος βοηθός του Έλληνα. Εκεί βρίσκαμε αγάπη, κατανόηση, στήριγμα στη δύσκολη ώρα και το μοναδικό χέρι βοήθειας.
 
Όταν το, επίσημο ή μη, κράτος αδυνατούσε να προσφέρει οτιδήποτε στον ταλαιπωρημένο λαό του, η εκκλησία ήταν παρούσα.
 
Τι να μας θυμίσει η ιστορία; Από το κρυφό σχολειό μέχρι σήμερα, η εκκλησία ήταν αυτή που πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά της στους κατατρεγμένους και δυστυχισμένους αυτής της χώρας.
 
Σήμερα που το Ε.Σ.Ρ. απαγορεύει να προβάλλονται σκηνές από τους εξαθλιωμένους συμπολίτες μας που αναγκάζονται να αγοράζουν ληγμένα τρόφιμα και ό τι πατημένο βρίσκουν στις λαϊκές και τις τεράστιες ουρές στα συσσίτια της κάθε ενορίας για να ξεγελάσουν την πείνα τους. Σήμερα βγάζουν κορώνες κατά της εκκλησίας και μιλούν για τον “Χριστιανικό φόρο”. ΓΙΑΤΙ; Αναρωτηθείτε και θα βρείτε την απάντηση μόνοι σας. Σήμερα που οι περισσότεροι από μας αγκομαχούν από τα χαράτσια και τους αλόγιστους φόρους που παράνομα μας βάζουν, ο καθένας, όσο και όπως μπορεί, συνδράμει στην ενορία και βοηθά τους ασθενέστερους απ’ αυτόν και η εκκλησία τα μοιράζει εκεί που πρέπει και όπως πρέπει.
 
Αν πάρουν την περιουσία της εκκλησίας, τότε πραγματικά θα φτωχύνει η  Ελλάδα και θα πεινάσει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων. Τότε θα γίνουμε Αργεντινή και θα λοξοκοιτάμε αυτόν που έχει ν’ αγοράσει μία φρατζόλα ψωμί να δώσει στα παιδιά του.
 
Ας προσέξουμε λοιπόν λίγο καλύτερα όλους αυτούς που μαίνονται κατά της εκκλησίας και ας ψάξουμε τους βαθύτερους λογισμούς τους. Στο κάτω -κάτω η εκκλησία δεν αναμείχθηκε με μίζες εκατομμυρίων που ζημίωσαν το κράτος και έφεραν την εξαθλίωση στον ελληνικό λαό.
 
 
 
Maridorag
 
Your rating: None Average: 5 (12 votes)