Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Bazaar επώνυμων ρούχων για τον σύλλογο «Αμυμώνη»

Ο πανελλήνιος σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Αμυμώνη», διοργανώνει bazaar με επώνυμα ρούχα σε πολύ καλές τιμές. Το bazaar θα πραγματοποιηθεί 23,24 και 25 Μαΐου 2012 στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «Αμαλία» στο Σύνταγμα, με ώρες λειτουργίας 9:00- 21:00. Στον ίδιο όροφο θα λειτουργεί και τμήμα second hand.

Ο σύλλογος «Αμυμώνη» ιδρύθηκετο 1993 από τους ίδιους τους γονείς ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που σκοπό έχει την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών και την κοινωνική και ψυχολογική στήριξη των οικογενειών τους. Είναι πιστοποιημένο σωματείο από το Υπουργείο Υγείας, δραστηριοποιείται κυρίως στην Αττική και απευθύνεται συμβουλευτικά σε οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει συνοψίζονται σε τρεις δράσεις με τα προγράμματα πρώιμης παρέμβασης, πολίχνης και το κέντρο ίριδα. Το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής και πρώτης παιδικής ηλικίας (0-7 ετών), με στόχο την έγκαιρη αξιολόγηση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του κάθε παιδιού και στην στήριξη και σωστή καθοδήγηση των γονέων. Το πρόγραμμα υλοποιείται από ειδικούς ψυχολόγους, παιδαγωγούς και εκπαιδευτές τυφλών, στα σπίτια των παιδιών ,ενώ η εκπαίδευση είναι εξατομικευμένη.

Το πρόγραμμα «Πολίχνη» απευθύνεται σε άτομα με πολλαπλές αναπηρίες και σκοπό έχει τη μέγιστη δυνατή αυτονομία και κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών. Είναι το μοναδικό πρόγραμμα αυτόνομης διαβίωσης στην Ελλάδα για άτομα με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες. Στεγάζεται σε μια μονοκατοικία στο Χαλάνδρι και στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευόμενοι ηλικίας 8 με 35 ετών, με μερική ή ολική τύφλωση, νοητική υστέρηση και πρόσθετες αναπηρίες όπως αυτισμό, κινητικά προβλήματα, επιληψία, ψυχιατρικές διαταραχές και προβλήματα ακοής. Βασική αρχή στη φιλοσοφία του προγράμματος είναι η αποφυγή της ασυλοποίησης, η καλλιέργεια δεξιοτήτων και ο εμπλουτισμός της ποιότητας ζωής των εκπαιδευόμενων.

Τέλος, η « Ίριδα» είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες σε άτομα με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες. Στο κέντρο αυτό κάθε εκπαιδευόμενος ακολουθεί το δικό του εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι κατάλληλα δομημένο και προσαρμοσμένο στις δυνατότητές του και που στοχεύει στην ανεξαρτητοποίηση του κάθε ατόμου. Το κέντρο στελεχώνεται από ειδικούς επιστήμονες, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτή και άλλες πολλές ειδικότητες.
3bc8d1e125be80d28a0cd92c9e653360.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.amimoni.gr ή στο τηλέφωνο 2109631441.

Μαρίνα Αυγερινού

Your rating: None Average: 5 (6 votes)