Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019


Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για 60 παιδιά

Με το σύνθημα «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για 60 παιδιά, μαζί θα τα καταφέρουμε», το χαμόγελο του παιδιού ανακοίνωσε την εξασφάλιση δύο νέων οικημάτων σε Αίγιο και Αγρίνιο, ικανά να στεγάσουν 60 παιδιά, που πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν από το οικογενειακό περιβάλλον. Έτσι το χαμόγελο του παιδιού καλεί όλους μας, να συμβάλλουμε σ’ αυτή τη νέα μεγάλη πανελλαδική προσπάθεια για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών αυτών. Μια τεράστια κινητοποίηση ξεκίνησε για την εξεύρεση πόρων με στόχο τη στελέχωση και λειτουργία των δύο νέων σπιτιών.

 

Στα έντεκα σπίτια που λειτουργούν ήδη από το χαμόγελο του παιδιού φιλοξενούνται 284 παιδιά, έχοντας πάντα δίπλα τους εξειδικευμένο  επιστημονικό προσωπικό, που με αγάπη και σεβασμό αντιμετωπίζει κάθε παιδί εξατομικευμένα. Στα σπίτια αυτά έρχονται να προστεθούν άλλα δύο. Το σπίτι στο Αίγιο αποτελεί δωρεά ιδιώτη και θα φιλοξενήσει σαράντα παιδιά, ενώ το σπίτι στο Αγρίνιο, παραχωρήθηκε από τον δήμο Αγρινίου και χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία εταιριών και εθελοντών είναι έτοιμο να φιλοξενήσει είκοσι παιδιά διαφόρων ηλικιών.

 

Την τεράστια ανάγκη για την λειτουργία των δύο αυτών σπιτιών κι αν ήταν δυνατό κι ακόμα περισσότερων, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά « SOS 1056», βάσει των οποίων κατά το β εξάμηνο του 2012, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, παρουσιάστηκε αύξηση κατά 60 % των κλήσεων που αφορούσαν σε αιτήματα φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο, αύξηση κατά 22% των κλήσεων που αφορούσαν σε καταγγελίες για κακοποίηση/ παραμέληση παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις, παράνομη διακίνηση. Το χαμόγελο του παιδιού με τα λύπης του, στο διάστημα από 01/01/11 μέχρι 15/06/2012 απέρριψε, λόγω έλλειψης  χώρου, 1278 αιτήσεις φιλοξενίας.

 

Σχετικά με τα προβλήματα στον τομέα πρόνοιας και την αγωνία των Εισαγγελέων για την εύρεση χώρων φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο, η ίδια η Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών κα Μυλωνά δήλωσε: « Μετά από έρευνα, κατέληξα ότι δεν υπάρχει καλύτερη δομή φιλοξενίας από το χαμόγελο του παιδιού» και ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μακρής είπε ότι: « ο τρόπος λειτουργίας των σπιτιών του χαμόγελου είναι ότι καλύτερο συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Η άμεση λειτουργία των δύο σπιτιών είναι επιβεβλημένη».

 

Γι’ αυτό λοιπόν όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την σημαντική αυτή προσπάθεια του χαμόγελου του παιδιού, για την στέγαση των 60 παιδιών μπορούν να στείλουν μήνυμα από κινητό, τη λέξη «χαμόγελο» στο 54020, με χρέωση 2,46 ευρώ ανά SMS ή να τηλεφωνήσουν στο 14545, με χρέωση από σταθερό 2,28 ευρώ ανά κλήση και από κινητό με χρέωση 2,46 ευρώ ανά κλήση. Για κάθε άλλη προσφορά επικοινωνήστε με το χαμόγελο του παιδιού στο τηλέφωνο 2103306140 ή με αποστολή e-mail στο info@hamogelo.gr.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του χαμόγελου του παιδιού απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του,  http://www.hamogelo.gr και στο σχετικό άρθρο [Νομικά επίλεκτα- Το χαμόγελο του παιδιού στα νοσοκομεία παίδων].

 

 

Your rating: None Average: 5 (8 votes)