Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019


Κάλεσμα αγάπης για τα παιδιά της Τανζανίας

 
Για κάποιους ευτυχία είναι να έχουν τα πάντα, για κάποιους άλλους είναι να μοιράζονται αυτά που έχουν. Για τα παιδιά της Τανζανίας που δεν έχουν καν την πολυτέλεια να μεγαλώσουν, αφού κάθε λεπτό πεθαίνει κι ένα παιδί από την πείνα και τα μικρόβια, ευτυχία νιώθουν ακόμα και από  μια καραμέλα. Εκεί δεν υπάρχει εγωισμός. Ό,τι έχουν το μοιράζονται, παρά τη φτώχεια και την πείνα τους ακόμα κι απ’ την καραμέλα τρώνε τη μισή και την υπόλοιπη τη φυλάνε για το αδερφάκι τους.
 
Σ’ αυτόν τον έρημο τόπο όπου το καλοκαίρι η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 50-55ο C και ο χειμώνας είναι ακόμη πιο δύσκολος, με κρύο, ξηρασία και ανομβρία για τέσσερις με έξι μήνες, εκεί επέλεξαν κάποιοι άνθρωποι με κίνδυνο της ζωής τους να αφιερωθούν στη σωτηρία των παιδιών της Τανζανίας. Εκεί που κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη και που τα λίγα μας γίνονται πολλά αξίζει να προσφέρουμε ό,τι μπορεί ο καθένας από το περίσσευμα μας, χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα.
 
Τα νομικά επίλεκτα λοιπόν παρακολουθώντας το σπουδαίο έργο που πραγματοποιεί η Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως υπό τον Μητροπολίτη Δημήτριο Ζαχαρέγκα, [νομικά επίλεκτα: Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Τανζανία] παίρνουν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν είδη οικιακής χρήσης σε καλή κατάσταση όπως σεντόνια, μαξιλάρια, πετσέτες κ.ά. καθώς και είδη κουζίνας, ποτήρια, πιάτα (κυρίως πλαστικά), τάπερ, κ.ά. Επίσης είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, μπαλόνια, καραμέλες. Απευθυνόμαστε και σε όσους μπορούν να προσφέρουν βιταμίνες και φαρμακευτικά είδη που είναι τόσο απαραίτητα εκεί. Ας κινητοποιηθούμε λοιπόν όλοι κι ας κινητοποιήσουμε και τους γύρω μας για να ενισχύσουμε αυτό το θεόπνευστο έργο.
 
Τα νομικά επίλεκτα κάνοντας ποδαρικό στην καινούρια αυτή προσπάθεια προσφέρουν μια βυζαντινή εικόνα του Αγίου Νικολάου για το προσκυνητάρι του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στην Τανζανία που χτίστηκε από την Ιεραποστολή. Περιμένουμε και τις δικές σας προσφορές. Το κοντέινερ που θα φύγει για την Τανζανία έχει χώρο ακόμα και ευχόμαστε να το γεμίσουμε!!!
 
Η συγκέντρωση των προσφορών θα γίνεται από 12.01.12 έως 06.02.12 και για όποιον ενδιαφέρεται παρακαλούμε ν’ απευθυνθείτε στον τηλεφωνικό αριθμό 210 32 44 849, στην κα Αυγερινού Ειρήνη ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:info@nomika-epilekta.gr
 
 
Κι επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις, παρακολουθείστε τα παρακάτω αποσπάσματα για να δείτε ιδίοις όμμασι τις ανάγκες των παιδιών και το έργο που διατελεί η ιεραποστολή.
 
 
 
 
ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΛΕΚΤΑ
 
 
 
  
 Δείτε επίσης:
 

P6190150-635x476.jpg

 

 Ένας σύγχρονος Ιεραπόστολος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tanzania-safari-of-tanzania2.jpg

 

 Τανζανία, χώρα διακοπών και χαράς ή χώρα θανάτου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P6180093-635x476.jpg

 

  Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Τανζανία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 b 019.jpg

  Τα πακέτα έφτασαν
  στον προορισμό τους!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η συγκέντρωση των προσφορών για την ενίσχυση της Ιεραποστολής στην Τανζανία ολοκληρώθηκε. Οι προσφορές πακεταρίστηκαν από τις εθελόντριες και στάλθηκαν στην Θεσσαλονίκη από που θα φύγει το κοντέινερ για την μακρινή Τανζανία.
 
b 011.jpg   b 010.jpg
 
 
Οι προσφορές ήταν πολλές. Συγκεντρώθηκαν γάλατα, παιχνίδια, είδη ένδυσης και υπόδησης, σκεύη κουζίνας, λευκά είδη και καραμέλες.
 
 
b 008nhg.jpg    b 003.jpg
 
 
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, άνθρωποι για τους οποίους η αγάπη δεν έχει σύνορα, δεν κάνει διακρίσεις, άνθρωποι που ακούν τις κραυγές βοήθειας άλλων ανθρώπων απ’ όσο μακριά κι αν έρχονται. Ευχαριστούμε λοιπόν όσους αθόρυβα και ανώνυμα στήριξαν την προσπάθεια αυτή και στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε και μια ομάδα υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας που έκαναν μια συλλογική προσπάθεια και συγκέντρωσαν ένα μεγάλο μέρος των προσφορών. Μάλιστα δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή μέσα από το περιοδικό «Αερόστατο» που εκδίδουν και φτάνει στους Έλληνες μετανάστες σε κάθε γωνιά της γης.
 
b 012.jpg   b 013_0.jpg
 
 
Παρακολουθώντας το έργο της Ιεραποστολής και γνωρίζοντας πια τους ανθρώπους της ξέρουμε ότι οι προσφορές θα «πιάσουν τόπο» . Μπορεί να ολοκληρώθηκε η προσπάθεια όμως οι ανάγκες είναι πολλές γι αυτό τα νομικά επίλεκτα θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ιεραποστολή και κάθε προσπάθεια άλλων φορέων προς την κατεύθυνση αυτή. Όποιος λοιπόν επιθυμεί να προσφέρει μπορεί να επικοινωνεί με τα νομικά επίλεκτα στο τηλέφωνο 2103250181.
 
 

ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΛΕΚΤΑ

Your rating: None Average: 4.9 (14 votes)