Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Πασχαλινό παζάρι από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας μας καλεί και φέτος στο πασχαλινό παζάρι που διοργανώνει στις 20 και 21 Απριλίου 2013 από τις 10:00 έως τις 20:00, στο Ευστράτιο σπουδαστήριο, το οποίο βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του ιδρύματος, Κλεισόβης 18 στον Πειραιά. Ευχή όλων είναι να συνεχίσει να προσφέρει με την ίδια αγάπη και στοργή, στέγη, φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δυνατότητες σε κορίτσια με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, όπως κάνει για περισσότερα από 100 χρόνια.

Ας ανταποκριθούμε όλοι λοιπόν σε αυτό το κάλεσμα κι ας συνεισφέρουμε όπως μπορούμε για τον σπουδαίο αυτό σκοπό. Στο παζάρι θα βρούμε πρωτότυπες ιδέες και οικονομικές χειροποίητες κατασκευές για τα πασχαλινά δώρα μας, λαμπάδες, καλάθια με παραδοσιακά γλυκά, διακοσμητικά είδη, αξεσουάρ, είδη ένδυσης, βιβλία, καλλυντικά, κοσμήματα  αλλά και φουρνιστές λιχουδιές!!

Η γενικότερη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και τους συμπολίτες μας επηρέασε και το Χατζηκυριάκειο. Η βαρύτατη φορολογία που του επιβλήθηκε  λόγω των πρόσφατων οικονομικών μέτρων σε συνδυασμό  με το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας για το νεοκλασικό κτίριο,  στο οποίο στεγαζόταν μέχρι το σεισμό της Αθήνας το 1999  αλλά και τα αντικίνητρα προς τους δωρητές  δημιούργησαν μεγάλη δυσκολία. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για δωρεές σε είδος (τρόφιμα, γραφική ύλη, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαριότητας, εσώρουχα κ.ά.)  αλλά και για  χρηματικές δωρεές. Το Χατζηκυριάκειο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δε λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση. Τα έσοδά του προέρχονται από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που του κληροδότησε ο ιδρυτής Ιωάννης Χατζηκυριακός, από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται με τη βοήθεια των χορηγών και εθελοντών του και  από  δωρεές. Περισσότερες πληροφορίες για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας θα βρείτε στο άρθρο  [ Νομικά Επίλεκτα- Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας] και στην ιστοσελίδα www.xatzikiriakio.gr.

Μαρίνα Αυγερινού

No votes yet