Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019


Όνειρα και ελπίδες

Από τον Σύλλογο φροντίδα κυκλοφόρησε μια Ειδική Έκδοση, ένα νέο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο με τίτλο:
ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη.

Με αφορμή την πραγματοποίηση των Special Olympics 2011 στην Αθήνα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φροντίδα αποφάσισε να δημιουργήσει μια φανταστική ιστορία βασισμένη σ' ένα υπαρκτό μέλος του συλλόγου της...

Ο μικρός Σταμάτης προτιμά να ζει ασφαλής στον κόσμο της φαντασίας του, "στον πύργο του", με μόνο σύνδεσμο με την πραγματικότητα τον μεγαλύτερο του αδελφό. Είναι ο τρόπος του να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά. Ο αδελφός του - που τον λατρεύει - τον σπρώχνει να βγει έξω, "στον πραγματικό κόσμο" και να διεκδικήσει, αυτό που του ανήκει: μια θέση στα όνειρα και στις ελπίδες! Αλήθεια, θα τα καταφέρει;

Ένα βιβλίο που δημιουργήθηκε με άπειρη αγάπη και στόχο έχει, μέσα από την συγκλονιστική ιστορία του μικρού Σταμάτη, να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους προκειμένου να είναι σε θέση όχι μόνο να κατανοήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι συμπολίτες μας, κάποιοι από τους οποίους είναι και μικρά παιδιά, αλλά και να αντιληφθούν τον τρόπο σκέψης τους και το πώς αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι με τις ειδικές δυνατότητεςτον κόσμο γύρω τους.
Η πολύχρωμη παλέτα της ταλαντούχας εικονογράφου Θέντας Μιμιλάκη και το τρυφερό κείμενο της συγγραφέως Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη δίνουν πνοή ζωής στο παραμύθι και μας βοηθάει όλους μας να νοιώσουμε και να οικειοποιηθούμε τα συναισθήματα αυτών των ατόμων.
Το βιβλίο διατίθεται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου (Αλατσάτων 5, Νίκαια).
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για το κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας.

 
 
 
Λίγα λόγια για το Σύλλογο Φροντίδα!
Ο Σύλλογος Φροντίδα είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος, πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down.

Ιδρύθηκε το 2008 στον Πειραιά με σκοπό να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγο των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Ο Σύλλογος Φροντίδα είναι αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το υπουργείο υγείας και από το πρωτοδικείο με αριθ. 7483/2008.

 
 
http://www.frodida.gr
 

 
Μαρία Κοντογιάννη
 

Your rating: None Average: 5 (4 votes)