Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017


Κολοκυθανθοί

Επηρεάστηκα από το άρθρο της Μαρίνας  που μας  προτείνει να φυτέψουμε κολοκύθια στις γλάστρες μας. (Νομικά Επίλεκτα: Κολοκύθι στη γλάστρα)

 

Βλέποντας τη φωτογραφία με τα κολοκυθολούλουδα, θυμήθηκα την επίσκεψή μου στο περιβόλι της ξαδέρφης μου πέρυσι, καθώς τα άνθη που μάζεψα από τις κολοκυθιές δεν είχαν καμιά σχέση με αυτά που προμηθευόμαστε από τα σουπερ μάρκετ και τις λαϊκές.

 

Άλλη γεύση, άλλη υφή, άλλο χρώμα !

 

Ίσως είναι το “ζωντανό” του πράγματος... και ότι τα καταναλώσαμε αμέσως μετά τη συγκομιδή τους... ωμά, σε μια σαλάτα, χωρίς να τα μαγειρέψουμε !

 

Μαυρομάτικα φασόλια, κρεμμύδι, ντομάτα, δυόσμο, τα άνθη και βίνεγκρετ (λαδόξυδο)... τι να σας πω; Δοκιμάστε και εσείς !!!

 

Η συνταγή που ακολουθεί κέρδισε την προσοχή μου γιατί ήταν άλλος ένας τρόπος, σε επιδόρπιο αυτή τη φορά, να γευτώ τον κολοκυθοανθό ωμό.

 

Η πρωτοτυπία της καθώς και τα σχόλια όσων τη δοκίμασαν είναι η αιτία να τη μοιραστώ μαζί σας.

 

 

Cannoli είναι ένα ζυμάρι που τυλίγεται πάνω σε ένα μεταλλικό σωλήνα και τηγανίζεται πάνω σε αυτό.

 

 

Αφαιρώντας το μέταλλο, έχουμε ένα τραγανό μπισκότο που οι Ιταλοί το γεμίζουν με αρωματισμένο αφράτο τυρί και το περιχύνουν με σοκολάτα.

 

Τη θέση του Cannoli  παίρνει το κολοκυθολούλουδο, αγκαλιάζοντας την αφράτη κρέμα.

 

Δοκιμάστε την καινούργια πρόταση για Cannoli βουτώντας τα σε σοκολάτα ή ραντίζοντας με μέλι ή ζάχαρη άχνη την ώρα που θα σερβίρετε.

 

 

CANNOLI ΜΕ ΑΝΘΗ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 

 kolok 2.jpg

 

ΥΛΙΚΑ

 

  • 12-15 άνθη από κολοκύθια

 

  • 1/2 φλιτζάνι τυρί Mascarpone

 

  • 1 φλιτζάνι τυρί Ricotta

 

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ψιλή

 

  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ  ή λεμόνι ή πορτοκάλι

 

  • 1 λοβό βανίλια (το ξύσμα)

 

  • 1 κουτ. σούπας εσάνς βανίλια

 

  • 1/2 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας

 

  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

 

 

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

-ανοίγουμε προσεκτικά και αφαιρούμε τους στήμονες από τα κολοκυθολούλουδα

 

-χτυπάμε τα τυριά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα να αφρατέψουν για λίγα λεπτά

 

-αναμιγνύουμε τις σταγόνες σοκολάτας ή την τρούφα απαλά μέσα στο μίγμα μας  *προαιρετικά

 

-γεμίζουμε τα λουλούδια με το μίγμα μας (είναι ευκολότερο εάν χρησιμοποιήσουμε ένα κορνέ)

 

-κλείνουμε το άνοιγμα, διπλώνοντας τα φύλλα, και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν τουλάχιστον για μια ώρα

 

-λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και βουτάμε τα Cannoli ένα-ένα στη σοκολάτα

 

-τοποθετούμε πάνω σε σιλικόνη ή σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθούν

 

 

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 

-μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τυρί Ricotta (1 1/2 φλιτζάνι)  εάν δεν έχουμε Mascarpone

 

-μην χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη στο μίγμα τυριού γιατί θα σας γίνει το μίγμα πιο ρευστό

 

-μπορούμε αντί να βάλουμε τρούφα μέσα στο μίγμα τυριού (προαιρετικά)...  να βουτήξουμε το Cannoli πρώτα στη λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα στην τρούφα

 

-καθώς τα κολοκυθολούλουδα είναι ευαίσθητα... αυτή η συνταγή πρέπει να καταναλωθεί την ίδια μέρα

 

 

ΠΗΓΗ –  www.askchefdennis.com - Zucchini Blossom Cannoli

 

Angie Bournas

 

 

 

Your rating: None Average: 5 (8 votes)