Σαββάτο 2 Σεπτεμβρίου 2017


Μακαρονάδα με σταφύλια

 
Μακαρονάδα με σταφύλια έχετε δοκιμάσει;
Για να σας δελεάσουμε να τη δοκιμάσετε λοιπόν, σας προσθέσαμε και λουκάνικο!
 
Η στήλη “ΓΑΣΤΡOΝΟΜΙΚΑ” δεν θα μπορούσε να προτείνει κάτι λιγότερο για κόκκινα γλυκά σταφύλια που βρίσκονται σε αφθονία αυτήν την εποχή, εκτός από τη συνταγή που ακολουθεί.
 
 
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
 
  • γρ. λουκάνικο χωριάτικο πικάντικο
 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
 
  • 3 φλιτζάνια κόκκινα σταφύλια, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια
 
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
 
  • λίγο μπούκοβο
 
  • 500 γρ. μακαρόνια orecchiette ή άλλο μικρό μακαρόνι (penne, farfalle)
 
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
 
  • αλάτι – πιπέρι – λάδι
 
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
 
  • ξύσμα λεμονιού
 
  • παρμεζάνα τριμμένη
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  
- σε ένα τηγάνι αντικολλητικό καβουρδίζουμε το καρύδι μέχρι να ξεροψηθεί και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο,
 
αφαιρούμε τη μεμβράνη από το λουκάνικο και το διαλύουμε στο τηγάνι ή το ψιλοκόβουμε και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι. Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί,
   
σκουπίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, την πιπεριά, την και το σκόρδο να μαραθούν,
 
- ρίχνουμε τα σταφύλια και το μπούκοβο και, μόλις μαραθούν σε 2 – 3 λεπτά, σβήνουμε με τον ζωμό, προσθέτουμε τα λουκάνικα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει και να πήξει η σάλτσα, όχι να στεγνώσει,
 
- συγχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένοι νερό και, κρατώντας ένα μπρίκι από το νερό τους, τα στραγγίζουμε και τα επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε μαζί με τον μαϊντανό και τα καρύδια,
 
- σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε σταδιακά λίγο νερό από το μπρίκι μας, εάν θεωρούμε ότι το φαγητό είναι στεγνό,
 
- αναποδογυρίζουμε σε βαθύ σκεύος και ραντίζουμε με ξύσμα λεμονιού και τριμμένη παρμεζάνα.
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ – τρώγεται με γρήγορες κινήσεις σαν κύριο ζεστό πιάτο, πριν κρυώσει, ή κρύο σαν σαλάτα.
 
 
 
 
ΠΗΓΗ - www.epicurious.com pasta with sausage and grapes
 
 
Angie Bournas
 
Your rating: None Average: 5 (2 votes)