Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018


Mακαρονάδες του Καλοκαιριού

 

Πρόσφατα είδαμε ειδικό αφιέρωμα στις μακαρονάδες του Καλοκαιριού, στο “ΕΘΝΟΣ – COOK BOOK#36”.

 

Αναφερόμαστε σε ένα περιοδικό από ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα, επειδή πρόκειται για ένα καταπληκτικό τεύχος με έξυπνες, ψαγμένες και συγχρόνως εύκολες συνταγές μαγειρικής. Πιστεύουμε πως, αν διαβάσετε αυτό το σημείωμα, θα πάτε στο περίπτερο, μέσα στον Ιούνιο, και θα το προμηθευτείτε. Άλλωστε αναφερόμαστε στις μακαρονάδες και όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα μακαρονά.
 
Αυτό το τεύχος περιέχει όλα εκείνα, που πρέπει κάποιος να γνωρίζει για τις μακαρονάδες, πώς να φτιάχνει χειροποίητα, φρέσκα ζυμαρικά, πολλές σάλτσες και πέστο, μακαρονοσαλάτες, μακαρόνια με θαλασσινά, μακαρόνια στον φούρνο και, φυσικά, μακαρόνια με κρέας.
 
Υπάρχουν συνταγές και για γλυκά, όχι με μακαρόνια, αλλά με καλοκαιρινά φρούτα, ό τι πρέπει για να χωνευτεί μια μακαρονάδα!
 
Κάθε κατηγορία περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες συνταγές, από τις οποίες ξεχωρίσαμε αυτή στη σελίδα 026: “κριθαράκι με σάλτσα εσπεριδοειδών και γαρίδες”, από τον Σεφ Νίκο Καραθάνο (Εστιατόριο “HYTRA”). Ευωδιάζει πορτοκάλι, λεμόνι και μάγκο. Μια συνταγή που δύσκολα τη βρίσκεις. Σύντομα θα τη δοκιμάσουμε καθώς η εκτέλεσή της είναι πολύ εύκολη και θα τη συνοδέψουμε με πουτίγκα με καρπούζι (της σελίδας 091)!
 
 
Καλή μας όρεξη!
 
 
Angie Bournas
 
 
 
Your rating: None Average: 5 (4 votes)