Κυριακή 10 Ιουνίου 2018


Μπολ κολοκύθας

 

Θα μοιραστούμε μαζί σας σήμερα μια πρόταση για να αξιοποιήσουμε το κρέας και τα λαχανικά που έχουν περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι σας...

 

Με έναν ευφάνταστα τρόπο σερβιρίσματος που θα εφαρμόσετε με πολύ ευκολία.

 

Ένα αγαπημένο μας υλικό, η κολοκύθα, θα πάρει το ρόλο του “μπολ” κλείνοντας μέσα της “Pot Pie” που σας έχουμε παρουσιάσει παλιότερα  (Νομικά Επίλεκτα: Pot-Pie)  ή άλλες “πικάντικες” γεύσεις του χειμώνα, όπως μπεκρή μεζέ, φασολάδα, γκούλας, μπορς και όσπρια.

 

 

 

Διαβάστε τη συνταγή και ετοιμάστε κάτι τόσο απλό, ώστε να γίνει σημείο αναφοράς στο επόμενο γεύμα σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΠΟΛ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ για "POT PIE"

 

 

YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΟΛ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

 

 

pumpkin-pot-pies.jpg 

 

6 μικρές στρογγυλές κολοκύθες ή 1 μεγάλη στρογγυλή

ελαιόλαδο

Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ

 

 

ready.jpg 

 

2 1/2 φλιτζ. αλεύρι

250 βούτυρο κρύο τεμαχισμένο σε κομματάκια

1 κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι η 1 κουτ. σούπας ξερό 

1/4 έως 1/2 ποτήρι νερό παγωμένο

αυγό ή γάλα εβαπορέ

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το “Καπάκι”

 

 

on top.jpg 

 

 

- Τοποθετούμε το αλεύρι και το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο

- Εάν χρησιμοποιήσουμε "food processor", απλά χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν "ψίχουλα" 

- Εάν δουλέψουμε τα υλικά με το "χέρι", τα λιώνουμε με πιρούνι προσθέτουμε σιγά-σιγά 1/4 φλιτζάνι παγωμένο νερό ώστε να “δέσει” το μίγμα ΕΑΝ χρειαστεί, ρίχνουμε σταδιακά μια - μια κουτάλια νερό ώστε να το πετύχουμε

-μοιράζουμε σε τεμάχια, τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί μερικές ώρες ή όλο το βράδυ

 

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το “ΜΠΟΛ” Κολοκύθας

 

 

- ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου

- Αφαιρούμε το πάνω μέρος από την κολοκύθα (κολοκύθες) και αδειάζουμε τους σπόρους 

- Αλείφουμε με ελαιόλαδο εσωτερικά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- τοποθετούμε σε ταψί και τυλίγουμε με αλουμίνιο χαρτί 

- ψήνουμε για 30 - 45 λεπτά

 

 

served.jpg

 

 


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

 

 

- Γεμίζουμε το ΜΠΟΛ κολοκύθας (κολοκύθες) με τη γέμιση που επιθυμούμε 

- βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε σε δίσκο μεγαλύτερο από το άνοιγμα που θέλουμε να καλύψουμε 

- πιάνουμε το κέντρο και το “τσιμπάμε” φτιάχνοντας ένα κοτσάνι

- τοποθετούμε σκεπάζοντας το άνοιγμα αρκετά και τρυπάμε με μαχαίρι σε σημεία ώστε να θυμίζουν τις ρωγμές της κολοκύθας

- Αλείφουμε το φύλλο με χτυπημένο αυγό ή με αδιάλυτο γάλα εβαπορέ

- ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 - 60 λεπτά 

- αφήνουμε να σταθούν για λίγο πριν σερβίρουμε

 

 

done.jpg

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

 

- μπορούμε να παραλείψουμε την παρασκευή του ζυμαριού για το

 “καπάκι” και να χρησιμοποιήσουμε ζύμη ΚΟΥΡΟΥ 

- εάν επιθυμείτε προσθέσετε παπαρουνόσπορο στα υλικά της ζύμης ή τριμμένο καρύδι 

- συνταγή για γέμιση θα βρείτε εδώ (Νομικά Επίλεκτα: Pot-Pie) 

 

 

 

ΠΗΓΗhttp://www.apollinas.com/2012/10/25/fall-dinner-party-pumpkin-pot-pies/

 

Δείτε το Vibeo με τον τρόπο παρασκευής - http://www.marthastewart.com/917104/how-make-chicken-pot-pie#917104

 

 

Angie Bournas

 

Your rating: None Average: 5 (3 votes)