Σαββάτο 22 Απριλίου 2017


Πάστα φλώρα τριφτή

 
Θα βρείτε ένα διαφορετικό τρόπο εκτέλεσης της “Πάστα Φλώρας”  στην πιο κάτω συνταγή.
 
Η ζύμη μπαίνει στην κατάψυξη και τρίβεται στον τρίφτη σαν τυρί. Είναι ένα γλυκό εύκολο που σας δίνει την ευκαιρία να καταναλώσετε τις μαρμέλαδες που έχετε.
 
 
 
 
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
 
  • 2 φλυτζ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

  • 1 κουτ. γλ.  μπέικιν-πάουντερ

 

  • 1/8  κουτ. γλ. αλάτι ψηλό

 

  • 225  γρ.  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 

  • 3/4  φλυτζ. ζάχαρη

 

  • 2  κρόκους αυγού

 

  • 3/4 φλυτζ. μαρμέλαδα της αρεσκείας σας

 

 
 
  
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά σε ένα μπολ και τα βάζουμε στην άκρη

 

-σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο για δυο λεπτά να αφρατέψει

 

-προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλά 4 λεπτά

 

-σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά (χρησιμοποιούμε λίγο ακόμη αλεύρι, αν χρειαστεί)

 

-πλάθουμε σε 4 μπάλες και τις τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στην κατάψυξη 1-3 ώρες

 

-τρίβουμε τις δυο μπάλες κατευθείαν σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες χρησιμοποιώντας την πλευρά του τρίφτη με τις    μεγάλες τρύπες

 

-περιχύνουμε τη μαρμέλαδα από πάνω προσεκτικά και τρίβουμε της δυο τελευταίες μπάλες ζύμης από πάνω

 

-ψήνουμε 30 - 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα χρυσό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

-  αρωματίζουμε το ζυμάρι με ένα από τα ακόλουθα όταν προσθέσουμε τη ζάχαρη, εάν επιθυμούμε,

  • 1/4  κ. γλ. κανέλλα
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ. γλ. ανθόνερο
  • 1 κ. γλ. ρούμι

 

 
 

 

ΠΗΓΗ -   www.saveur.com  - Hungarian Shortbread

 

Angie Bournas

Your rating: None Average: 5 (6 votes)