Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018


Peanut butter chocolate chip cookie cake

Σε ποιον δεν αρέσουν τα “cookies” μαζί με ένα ποτήρι γάλα; Μία εύκολη συνταγή για ένα μεγάλο “cookie-cake” που είναι ακόμη καλύτερο την άλλη μέρα (αν περισσέψει)!
 
PEANUT BUTTER CHOCOLATE CHIP COOKIE CAKE
(cookie κέικ με φυστικο - βούτυρο και σταγόνες σοκολάτας)
 
  •  85   γρ. βούτυρο,
  • 1/4   φλυτζ. φυστικο-βούτυρο,
  • 1   φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 1 1/2   κ. γλ. μπέικιν πάουντερ,
  • 1/4   κ. γλ. αλάτι.
  • 3/4   φλυτζ. ακατέργαστη ξανθιά ζάχαρη,
  • 1   κ. γλ. εσανς βανίλια,
  • 1 μεγάλο αυγό,
  • 1 1/4 φλυτζ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου,
  • ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στην άκρη,
  • χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν το βούτυρο, βανίλια, φυστικο -βούτυρο και ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ,
  • ανεβάζουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας για ένα λεπτό,
  • ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα μόνο έως να ενωθούν,
  • στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες, ανακατεύοντας απαλά και βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες,
  • ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου να πάρει χρυσό χρώμα και να είναι το κέντρο μαλακό.
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
  • είναι δύσκολο να μετρηθεί η ποσότητα του φυστικο-βουτύρου σε ποτήρι... χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας πάρα πολύ γεμάτη!
  • μετρήστε τη ζάχαρη, και χτυπήστε την στο μπλέντερ να γίνει πιο ψιλή και μετά χρησιμοποιήστε την,
  • αντί για σταγόνες σοκολάτας... κόψτε κομματάκια διάφορες σοκολάτες ή σοκολατάκια με διάφορες γεύσεις που σας περίσσεψαν.
 
 

 

Your rating: None Average: 4.8 (8 votes)