Παρασκευή 7 Απριλίου 2017


Σ' αγαπώ πιο πολύ από τη σοκολάτα

 
Σοκολάτα και ρούμι… 
 
Εύκολο…  υγρό…  σκούρο…
 
Ένα γλυκό μόνο για ενηλίκους…
 
Για όσους ΑΓΑΠΟΥΝ  … τη σοκολάτα !
 
 
 
ΓΛΥΚΟ ΡΟΥΜΙ – ΣΟΚΟΛΑΤΑ  (χωρίς αλεύρι )
 
 
 
  • 170 γρ  σοκολάτα κουβερτούρα  τεμαχισμένη
 
  • 113 γρ  βούτυρο ( ½  φλιτζ) τεμάχια
 
  • 110  γρ  ζάχαρη  ( ½  φλιτζ)
 
  • 4    μεγάλα ή 5 μέτρια αυγά
 
  • 1 κουτ σούπας  εσάνς βανίλια ή 2 φακελάκια ή σπόρους από 1 λοβό βανίλια
 
  • 60  γρ σκούρο κακάο ( ½  φλιτζ)
 
  • 1/3  φλιτζ ρούμι
 
 
 
6844564607_1d62d1928f_b.jpgΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
-προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο κελσίου.
 
-Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια
 
-όταν ρευστοποιηθούν, αποσύρουμε και το αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ.  Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μερικά λεπτά
 
-προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη
 
-προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το ρούμι και χτυπάμε για μερικά λεπτά
 
-ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά περίπου. Το γλυκό μας θα δείχνει “άψητο”... είναι σημαντικό όμως να ΜΗΝ το παραψήσουμε !
 
-αφήνουμε να σταθεί για λίγο πριν το αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα
 
-εάν θέλουμε, αλείφουμε με γλάσο (συνταγή ακολουθεί) ή ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη
 
 
  
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΡΟΥΜΙ
 
 
  • 113  γρ  σοκολάτα κουβερτούρα
 
  • 3 κουτ σούπας βούτυρο
 
  • 1 κουτ σούπας ρούμι
 
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
– σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια και στο τέλος προσθέτουμε το ρούμι. Αλείφουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
 
– Εάν θέλουμε να μειώσουμε την ποσότητα ποτού στο γλυκό μας (για να σερβίρουμε σε παιδιά) βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα ποτού  και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε νερό.
 
-σερβίρουμε με φράουλες, κρέμα ή παγωτό
 
6844565481_28fcc431fb_b.jpg
 
ΠΗΓΗ -  www.pastryaffair.com Flourless Chocolate Rum Cake
 
 
Angie Bournas

 

Your rating: None Average: 5 (14 votes)