Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018


Σύκα για χίλιες και μία νύχτες

 
 
Τώρα που τα σύκα είναι στην εποχή τους, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, σας υποσχόμαστε ότι θα περάσετε... χίλιες και μια νύχτες !
                 
 
 
              Σύκα για χίλιες και μία νύχτες
 
·         12  μεγάλα φρέσκα σύκα
·         50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
·         1 κ. σούπας ζάχαρη
·         1 κ. γλυκού τριμμένη κανέλλα
·         1/4 κ. γλυκού τριμμένο κάρδαμο
·         3 κ. γλυκού ανθόνερο
·         ξύσμα πορτοκαλιού
·         1 βανίλια
 
 
                  Γαρνίρισμα :  τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
 
 
 
 
                           ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
- Κόβουμε τα σύκα σταυρωτά (στα τέσσερα) χωρίς να φτάνουμε έως το κάτω μέρος
 
- Τα πιέζουμε να ανοίξουν σαν λουλούδι και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος
 
-Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε μικρό σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
 
-Αποσύρουμε και περιχύνουμε τα σύκα από πάνω
 
- Ψήνουμε σε  υψηλή θερμοκρασία στο κέντρο του φούρνου μέχρι να ροδίσουν
 
- Σερβίρουμε ζεστά πασπαλισμένα με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και
 
- Συνοδεύουμε με ανθότυρο, τυρί μασκαρπόνε ή παγωτό.

 

ΠΗΓΗ:www.nigella.com

 

 
Angie Bournas
Your rating: None Average: 5 (4 votes)