Σαββάτο 4 Αυγούστου 2018


Σύκα για χίλιες και μία νύχτες

 
 
Τώρα που τα σύκα είναι στην εποχή τους, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας, σας υποσχόμαστε ότι θα περάσετε... χίλιες και μια νύχτες !
                 
 
 
              Σύκα για χίλιες και μία νύχτες
 
·         12  μεγάλα φρέσκα σύκα
·         50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
·         1 κ. σούπας ζάχαρη
·         1 κ. γλυκού τριμμένη κανέλλα
·         1/4 κ. γλυκού τριμμένο κάρδαμο
·         3 κ. γλυκού ανθόνερο
·         ξύσμα πορτοκαλιού
·         1 βανίλια
 
 
                  Γαρνίρισμα :  τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
 
 
 
 
                           ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
- Κόβουμε τα σύκα σταυρωτά (στα τέσσερα) χωρίς να φτάνουμε έως το κάτω μέρος
 
- Τα πιέζουμε να ανοίξουν σαν λουλούδι και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος
 
-Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε μικρό σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
 
-Αποσύρουμε και περιχύνουμε τα σύκα από πάνω
 
- Ψήνουμε σε  υψηλή θερμοκρασία στο κέντρο του φούρνου μέχρι να ροδίσουν
 
- Σερβίρουμε ζεστά πασπαλισμένα με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και
 
- Συνοδεύουμε με ανθότυρο, τυρί μασκαρπόνε ή παγωτό.

 

ΠΗΓΗ:www.nigella.com

 

 
Angie Bournas
Your rating: None Average: 5 (4 votes)