Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017


Zebra - cake

 
  Σας δίνουμε μια συνταγή για “zebra-cake” από το Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan). Βλέποντας τη φωτογραφία είναι σίγουρο πως θα θελήσετε να το φτιάξετε. Έρωτας από την πρώτη ματιά! 
 
 
Πρόσφατα το γνωστό www.saveur.com έκανε αφιέρωμα και έδωσε βραβεία στα καλύτερα blogs μαγειρικής παγκοσμίως !  Και εμείς δεν αντισταθήκαμε…  Το φτιάξαμε, το δοκιμάσαμε και σας το προτείνουμε.
 
 
Το μόνο που πρέπει ν’ ακολουθήσετε πιστά είναι ο τρόπος που τοποθετούνται τα μίγματα εναλλάξ και σας βεβαιώνουμε πως θα φτιάξετε ένα κέικ που θα κλέψει όλες τις εντυπώσεις.

 

 

Κέικ “Zebra’’ ή “Ζέβρα”

 

  • 4  μεγάλα  αυγά ή 5 μέτρια 
 
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη       
 
  • 1 φλιτζάνι  γάλα
 
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
 
  • 1 κουταλ. γλυκού  βανίλια εσάνς
 
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
 
  • 3 κουταλιές γλυκού γεμάτες μπέικιν πάουντερ
 
  • 1 κουταλιά γλυκού κορν φλάουερ (προαιρετικά)
 
  • 4 - 5  γεμάτες κουταλιές σούπας σκούρο κακάο
 
  • ¼ κουταλιάς γλυκού αλάτι
 
  • ½ κουταλιάς γλυκού κανέλλα σκόνη
 
  • ½  κουταλιάς γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
 
  • 2 κουταλιές γλυκού κονιάκ (προαιρετικά)
 
 
Εκτέλεση
 
- σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κορν φλάουερ και το αφήνουμε στο πλάι,
 
- χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για να γίνουν μια αφράτη ανοιχτόχρωμη κρέμα,
 
- χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια, το γάλα και χτυπάμε να αναμειχθούν,
 
- τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά ώσπου να ομογενοποιηθεί,
 
- χωρίζουμε το μίγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα προσθέτουμε το κακάο, κανέλλα, γαρύφαλλο, κονιάκ (ή γάλα) και ανακατεύουμε.
 
Βοηθάει να βάλλουμε τα μίγματα σε δύο διαφορετικές κανάτες.
 
- Σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί για κέικ ρίχνουμε ελάχιστο (τρεις κουταλιές της σούπας) άσπρο μίγμα στο κέντρο του ταψιού,
 
- ρίχνουμε πάλι στο κέντρο την ίδια ποσότητα καφέ μίγμα. Εναλλάσσουμε τα μίγματα έως ότου τελειώσουν,
batter-spoon1.jpg
batter-spoon2.jpg
batter-ready.jpg
 
 
- χωρίς να κουνήσουμε το ταψί, το μεταφέρουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου για 40 λεπτά.
  
 
 
Σημείωση
 
- μπορείτε να τρίψετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στο λευκό μίγμα.
 
- όταν κρυώσει το κέικ, αλείφουμε με μερέντα ή μαρμελάδα.
 
- Στο you-tube μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεάκι που δείχνει πως το μίγμα τοποθετείται σε πλαστικά σακουλάκια και. Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνεται η εναλλάξ μεταφορά του μίγματος στο ταψί ( www.you-tube.com/how-to-make-zebra-cake).
 
- Ακολουθώντας τα βήματα για το στρώσιμο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη συνταγή μας με μια δικιά σας δίχρωμη (Marble-Cake)
 
 
 Πηγή:    www.azcookbook.com - zebra-cake        
               
 

 Angie Bournas

Your rating: None Average: 5 (9 votes)