Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019


«Απουσία» - Κωνσταντίνα Κατρακάζου

 
«Απουσία». Έκθεση της εικαστικού Κωνσταντίνας Κατρακάζου
 
Η εικαστικός Κωνσταντίνα Κατρακάζου παρουσιάζει μια έκθεση/εγκατάσταση στη γκαλερί Ελληνοαμερικανικής ένωσης, με θέμα την έννοια της «Απουσίας».
 
Μια μακρά περίοδος έρευνας και φιλοσοφικών αναζητήσεων της διεπιστημονικής ομάδας των Φαίη Ζήκα, Λουίζα Καραπιδάκη, Κωνσταντίνα Κατρακάζου και Θανάση Χατζόπουλου με θέμα την απουσία, στάθηκε η αφορμή και το σημείο έμπνευσης της εικαστικού Κωνσταντίνας Κατρακάζου, η οποία μέσα από την εικαστική της έκθεση θα μοιραστεί με το κοινό τις σκέψεις και τις ανησυχίες της γύρω από την απουσία στον σύγχρονο κόσμο.
 
Η εικαστικός ψηλαφεί τις δυνατότητες να καταστήσει την ίδια την απουσία παρούσα. Από τη ριζική μορφή απώλειας, το θάνατο, ο οποίος αποσιωπείται θεωρούμενος ταμπού, κάθε μορφή απουσίας στην εποχή μας τείνει να ακυρωθεί. Στην εικαστική εγκατάσταση, η καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας διαφορετικά εκφραστικά μέσα διαπραγματεύεται εννοιολογικά την απουσία, κυρίως από την πλευρά της έλλειψης επικοινωνίας και μας φέρνει αντιμέτωπους με μια άλλη διάσταση της έννοιας. Σημείο αναφοράς της είναι η αντίφαση του παρόντος- απόντος ανθρώπου.
 
Παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν την έκθεση/εγκατάσταση. Μεταξύ αυτών θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα την απουσία σε διάφορους τομείς, ποιητική βραδιά και ξενάγηση από την ίδια την καλλιτέχνη και την επιμελήτρια της έκθεσης. Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη.
 
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στην γκαλερί Ελληνοαμερικανικής ένωσης, Μασσαλίας 22, στο Κολωνάκι, στις 20:30 και θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου 2012. Η γκαλερί θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00-21:00, το Σάββατο 10:30-14:30 ενώ την Κυριακή Θα παραμένει κλειστά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Για πληροφορίες: 2103680900 (εσωτ.152)
 
 
Μαρίνα Αυγερινού
Your rating: None Average: 4.5 (8 votes)