Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019


Οικολογικές προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

 

Ο Δεκέμβριος είναι προ των πυλών  και είναι καιρός να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα και γιατί όχι, να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τί θα λέγατε λοιπόν φέτος να επιλέξετε ένα φυσικό δέντρο μέσα σε γλάστρα; Το αληθινό δέντρο θα δώσει στο σπίτι ένα καταπράσινο άρωμα και θα φέρει την ύπαιθρο μέσα.  Αποτελεί επίσης μια οικολογική και συνάμα οικονομική λύση αφού το δέντρο θα σας μείνει και θα στολίζει την βεράντα ή τον κήπο για τα επόμενα χρόνια. Οι επιλογές είναι πολλές και μάλιστα στις προτάσεις που ακολουθούν μπορεί να αναγνωρίσετε κάποιο φυτό που ήδη έχετε στο σπίτι.

 

Οι καλύτερες επιλογές όπως τις βρήκαμε στο diytv είναι το έλατο Νορμανδίας, που διατηρείται πολύ καλά όλο το χρόνο αρκεί να τοποθετηθεί σε βορινό σημείο, η πικέα που είναι εξίσου πολύ ωραίο φυτό για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η δάφνη Απόλλωνος, από την οποία ξεκίνησε ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το γκολντ κρεστ, κωνοφόρο και αειθαλές δέντρο με αρωματικά φύλλα που στολίζεται πολύ όμορφα, επίσης πολύ ωραία ιδέα είναι το ilex γκι, το οποίο δεν χρειάζεται στολίδια αφού είναι στολισμένο από μόνο του. Για να γνωρίσετε τα φυτά αλλά και να μάθετε τα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες διατήρησής τους δείτε το video.

 

 

 

_________________4f27d85f3f550.jpg

πικέα 

 

 

ilex-centennial-girl2-2.jpg

ilex γκι

 

 

cupressus_macroc_4d4e7b385d9c1.jpg

Γκολντ κρεστ

 

 

Πολύ ωραίες προτάσεις για χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι και ο κέδρος ατλάντικα που έχει ιδιαίτερο μπλε χρώμα και ο κέδρος λιβάνου που είναι καταπράσινος. Επίσης ο τάξος είναι ένα δέντρο που μπορεί να στολιστεί πολύ όμορφά αλλά και η τούγια και το λέυλαντ. (δες το video)

 

 

Cedrus-atlantica-Glauca-enlarge.jpg

Κέδρος ατλάντικα

 

 

_normal_0308390001268128116.jpg

Τάξος

 

 

Πηγή : www.diytv.gr

 

 

 

Μαρίνα Αυγερινού

 

Your rating: None Average: 5 (9 votes)