Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019


Πώς να φωτίσεις το σπίτι χρησιμοποιώντας γυαλί

Ο επαρκής φωτισμός στο σπίτι, δημιουργεί όμορφα συναισθήματα στους ιδιοκτήτες αλλά και τους επισκέπτες μιας κατοικίας. Ο χώρος δείχνει καθαρός, φιλόξενος, ευχάριστος. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος να δώσουμε φως στο σπίτι γίνεται με τη χρήση γυαλιού. Μια ανανέωση στον εσωτερικό μας χώρο σίγουρα συνοδεύεται και από την ανανέωση στη διάθεσή μας. Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία, απλά από τις προτάσεις που ακολουθούν, κρατάμε αυτήν που ταιριάζει στις ανάγκες μας.

Η χρήση του γυαλιού σήμερα δεν καλύπτει μόνο χρηστικές ανάγκες μιας κατοικίας, αλλά χάρη στις μεγάλες δυνατότητες που δίνει η ποικιλομορφία του, πρωταγωνιστεί στην αρχιτεκτονική και την διακόσμηση και δίνει λύσεις στην διαχείριση του φωτός μέσα από μεγάλη γκάμα επιλογών.

 

1_Habitat-67-Condo-Kitchen.jpg

Xiao-Yens-House-12_interior.jpg

 

Το ζητούμενο στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων ήταν ανέκαθεν η παρουσία φωτός. Το φυσικό φως δίνει πάντα την εντύπωση μεγαλύτερου χώρου και κατά κάποιο τρόπο  κοινωνεί το εσωτερικό των σπιτιών με το φυσικό περιβάλλον. Με την κατάλληλη επιλογή γυαλιών μπορεί να επιτευχθεί, φωτισμός, συσκότιση ή επιλεκτική διαφάνεια και αδιαφάνεια σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Η αντανάκλαση του φωτός φωτίζει τις επιφάνειες των επίπλων και των αντικειμένων που συμπληρώνουν τη διακόσμηση του σπιτιού. Με τη χρήση χρωματιστού γυαλιού δε, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι μαγική.

 

Guarderia Mu_oz Miranda 1021.761.jpg Treppenhaus17_300.jpg

stained-glass.jpg

 

Τελευταία τάση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι και τα έπιπλα από γυαλί. Τραπέζια, καρέκλες, γραφεία, βιβλιοθήκες, καθρέφτες ακόμα και κουρτίνες από γυαλί [Νομικά Επίλεκτα- Το γυαλί στη σύγχρονη αρχιτεκτονική]. Ο συνδυασμός δε του γυαλιού με ετερόκλητα υλικά μπορεί να δώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα στην διακόσμηση. Με τον κατάλληλο συνδυασμό υλικών, ανά περίπτωση, το γυαλί συνδυασμένο με ξύλο, δέρμα, μέταλλα, μπορεί να βρει χώρο σε μια αστική βιομηχανική αισθητική ή να ταιριάξει απόλυτα στις κλασικές γραμμές που χαρακτηρίζουν ένα χώρο.

 

the-aqua-colored-glass-is-a-great-neutral-shade-that-will-suit-any-style-space-588x336.jpg

 

Ιδιαίτερο χαρακτήρα επίσης μπορεί να αποκτήσει το μπάνιο και η κουζίνα με την προσθήκη χρωματιστού γυαλιού, ως επένδυση του τοίχου, στους πάγκους, τα ντουλάπια, στο δάπεδο και ως διαχωριστικό. Οι ιδιοκτήτες σύγχρονων κατοικιών, τολμούν και χρησιμοποιούν το γυαλί σε εφαρμογές που δεν συνηθιζόταν στο παρελθόν.

 

blue9512.jpg glass_kitchen-e1292845295732.png

 

Αφήστε το φως να μπει χρησιμοποιώντας υαλοπίνακες σε εξωτερικούς χώρους και οροφές. Συνδέστε μ’ αυτόν τον τρόπο τον εσωτερικό χώρο με το εξωτερικό περιβάλλον.

 

 

557333_369800503088708_905468318_n.jpg

 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να δώσουμε φως σε έναν εσωτερικό χώρο είναι η δημιουργία φεγγίτη. Με αυτήν την επιλογή, μεγιστοποιείται η διανομή του φυσικού φωτός στο χώρο. Επίσης με την διεύρυνση των ανοιγμάτων ή και την αντικατάσταση τοίχων με γυάλινα χωρίσματα από ενιαίους υαλοπίνακες ή υαλότουβλα, θα επιτραπεί η δίοδος φυσικού φωτός στο χώρο. Εναλλακτικά αλλάξτε τις ξύλινες εσωτερικές πόρτες με γυάλινες, βάζοντας τη φαντασία σας να δουλέψει για την επιλογή χρωμάτων και σχεδίων με απεριόριστο εύρος επιλογών.

 

glass_block.jpg

 

Ανάλογα με το στυλ σας λοιπόν, εμπνευστείτε από τις σύγχρονές τάσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, βάλτε φως στη ζωή σας και απολαύστε το σπίτι σας.

 

Περισσότερες ιδέες από γυαλί θα βρείτε στο glass & inox constructions.

 

Μαρίνα Αυγερινού

 

 

 

 

 

Your rating: None Average: 5 (5 votes)