Σαββάτο 11 Ιανουαρίου 2020


Εκβιασμοί και συντεχνίες

 

Η ανεργία στη χώρα μας έφτασε στο 15,8%, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, και οι άνεργοι ανήλθαν στους 786.459 και, για να μεγεθυνθούν αυτοί οι αριθμοί σημαντικά και δραστικά, αποφασίστηκε από τη συντεχνία των ιδιοκτητών ταξί η ολομέτωπη επίθεση κατά του τουρισμού. Εάν πληγεί καίρια και ο τουρισμός, η οικονομική καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική, σκέφτηκαν οι αρμόδιοι της συντεχνίας των ταξιτζήδων.

 

Με οδηγό αυτή τη σκέψη δεν παραλείπουν να καταστρέψουν ό τι είναι δυνατό να καταστραφεί, μιμούμενοι τον Ηρόστρατο τον Εφέσιο καθώς και τους συναδέλφους τους των άλλων πανίσχυρων συντεχνιών. Και ο μεν Ηρόστρατος, που θέλησε να μείνει στην ιστορία πυρπολώντας τον περικαλλή ναό της Αρτέμιδος, τιμωρήθηκε, ενώ οι ανατινάζοντες το οικοδόμημα του τουρισμού της Ελλάδας όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά, αντίθετα, βρίσκουν γνήσια κομματικούς συμπαραστάτες ολόκληρου του πολιτικού φάσματος (ακόμη και κυβερνητικούς), που τους επαινούν, κατηγορώντας την κυβέρνηση, τους υπουργούς, την πολιτική και ό τι άλλο είναι δυνατό να φανταστεί κανείς. Βλέπετε οι ιδιοκτήτες των ταξί είναι πολλοί και οι ψήφοι τους πολυτιμότεροι από τη χώρα, την εικόνα της στον κόσμο και τα πατριωτικά αισθήματα, που ανήκουν σε άλλες εποχές και σε άλλες αντιλήψεις, άσχετες με τη σύγχρονη Ελλάδα.

 

Και η συγκεκριμένη συντεχνία θα εκπληρώσει το σύγχρονο “πατριωτικό καθήκον”, όπως αυτό υπηρετείται στις μέρες μας από τους κατοίκους του κρατιδίου μας, επιδιώκοντας με τους συνεχείς εκβιασμούς και τη βία να επιβάλλει τα δικά της συμφέροντα σε ολόκληρη την κοινωνία.

 

Έτσι, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν, μετά τα όσα απερίγραπτα έκαναν εναντίον της οικονομίας και της κοινωνίας, να εξακολουθήσουν την ταλαιπωρία των δεκάδων χιλιάδων τουριστών, που παραπλανήθηκαν από τους τουριστικούς πράκτορες και θέλησαν ν’ απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα.

 

Την εναντίον της χώρας μας επίθεσή τους χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι της συντεχνίας ως “απεργία”, η οποία πρόκειται να συνεχιστεί χωρίς να έχει ημερομηνία λήξης και δηλώνουν, αμέσως και εμμέσως, πως δεν τους ενδιαφέρουν οι συνέπειες των παράνομων ενεργειών τους και το γεγονός του διεθνούς διασυρμού της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη θιγούν τα οικονομικά τους συμφέροντα, όπως αυτά τα αντιλαμβάνονται οι εκπρόσωποί τους, που υπηρετούνται με τη διατήρηση του λαοφιλούς επαγγέλματός τους ως ερμητικά κλειστού συντεχνιακού επαγγέλματος.

 

Ο πλήρης αποκλεισμός των λιμανιών (το μπλοκάρισμα των εξόδων τους), η παρεμπόδιση των κρουαζιερόπλοιων ν’ αποβιβάσουν τους τουρίστες, που είχαν προγραμματίσει να επισκεφτούν κατά χιλιάδες την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους στην Αθήνα, οι αποκλεισμοί των αεροδρομίων “Μακεδονία” και Αράξου, η δημιουργία κυκλοφοριακού χάους στην πρωτεύουσα και οι άλλες κακουργίες παραμένουν ατιμώρητες. Ουδείς αρμόδιος τολμά να εφαρμόσει τους νόμους. Όλοι περιορίζονται σε εξαγγελίες, σε δηλώσεις και σε νουθεσίες, “αφ’ υψηλού”, χωρίς ν’ αναλάβουν δράση, παραβιάζοντας δηλαδή αρνητικά τα έναντι του κράτους και της κοινωνίας καθήκοντά τους.

 

Αποτέλεσμα αυτής της ακαταδίωκτης συντεχνιακής επίθεσης κατά της κοινωνίας είναι να εμπεδώνεται η αντίληψη πως στην Ελλάδα η συστηματική παραβίαση των νόμων καθώς και η καταταλαιπώρηση του συνόλου της κοινωνίας γίνονται αποδεκτές, εφ’ όσον οι επιτιθέμενοι έχουν την ιδιότητα του συνδικαλιστή που “αγωνίζεται” για τα στενά και κοντόφθαλμα συντεχνιακά συμφέροντα, που έχουν αναχθεί σε ιερά, απαραβίαστα και ανέγγιχτα.

 

Ενώ οι συνέπειες της έκνομης δράσης και της συγκεκριμένης οργανωμένης συντεχνίας των ιδιοκτητών ταξί γίνονται άμεσα αντιληπτές από τους πολίτες, που παρεμποδίζονται να μετακινηθούν εντός των πόλεων, να ταξιδέψουν, να απολαύσουν, μαζί με τις χιλιάδες των ατυχών ξένων τουριστών, τις διακοπές τους και να εργαστούν, εμφανίζονται από τα ΜΜΕ οι γνωστοί επαγγελματίες της πολιτικής, οι οποίοι δεν εννοούν ν’ αποσυρθούν και να παραχωρήσουν τη θέση τους σε άλλους, νεότερους και άφθαρτους.

 

Έτσι, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού, ο τέως υπουργός επιτίθεται κατά του νυν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσκαλεί τα κόμματα να τοποθετηθούν ανοιχτά εάν είναι υπέρ ή κατά των κλειστών επαγγελμάτων καθώς και για τις συνέπειες στην οικονομία από την “απεργία” των ιδιοκτητών των ταξί, οι αρχηγοί και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων και αποκομμάτων “τοποθετούνται” με βαρύγδουπες ανακοινώσεις, χωρίς ουσία, και όλοι μαζί επιτείνουν τη σύγχυση και επεκτείνουν το χάος, χωρίς να αποδοκιμάζουν με την ευθύτητα των έντιμων ανθρώπων τις συγκεκριμένες κακουργίες και τον επιβαλλόμενο από τη συντεχνία ουσιαστικό δραστικό περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών του συνόλου των πολιτών. Ακόμη και ο κατ’ επάγγελμα ιστορικός εκπρόσωπος του τέταρτου σε αριθμό βουλευτών κόμματος ευθέως διακηρύττει: “Έχουν σίγουρα δίκαιο” οι εκπρόσωποι της συντεχνίας των ταξιτζήδων!

 

Το δίκαιο συνεπώς των ιδιοκτητών των ταξί υπερτερεί του δικαίου και των ελευθεριών των πολιτών. Αυτό τελικά είναι το δίδαγμα από τη συγκεκριμένη νέα αναταραχή, που οφείλεται στην ανίατη έλλειψη αληθινής παιδείας, στην έλλειψη εθνικού προσανατολισμού, στην κατάρρευση όλων των ιδεολογιών και στην αφαίρεση των οραμάτων για ένα καλύτερο και φωτεινό μέλλον από τη νεολαία.

 

Με βάση τις διαπιστώσεις σχετικά με τη δράση της συντεχνίας των ιδιοκτητών των ταξί, που είναι παράνομη και εκβιαστική, την αδράνεια των αρμόδιων ν’ αντιδράσουν, επιβάλλοντας την εφαρμογή των νόμων και προστατεύοντας τα θεμελιώδη δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των ευρισκόμενων στη χώρα μας, πολιτών και μη, οφείλουμε εμείς, οι άλλοι (που είμαστε οι περισσότεροι), με τον λόγο, τα έργα και τη συμπεριφορά μας, να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε τη νοοτροπία που επικρατεί. Μόνο με τον κοινό και ευχάριστο αγώνα υπέρ της λογικής, του πολιτισμού, της γνήσιας δημοκρατίας, με συνεργασία και σύμπραξη, μπορεί να κατορθώσουμε αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο, να γίνει η κοινωνία μας σύγχρονη: Κοινωνία του 21ου αιώνα, ξεκομμένη από τον Μεσαίωνα και τη βαλκανική παρακμή.

 

Εμμανουήλ Παπαδάκης    
 
Your rating: None Average: 4.7 (7 votes)