Σαββάτο 14 Σεπτεμβρίου 2019


Καλοκαιρινές διακοπές ενόψει οικονομικής κρίσης

 

Καλοκαιρινές διακοπές! Πόσες φορές τις ονειρευτήκαμε κατά τη χειμερινή περίοδο, θέλοντας να ξεφύγουμε από το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας;

Για τους περισσότερους Καλοκαίρι και διακοπές είναι συνυφασμένα. Θάλασσα ή βουνό, ήλιος, καθαρός αέρας, ξεκούραση, διασκέδαση, ξεγνοιασιά, ανάλογα με το πώς  έχει φτιάξει ο καθένας στο μυαλό του το ιδανικό σκηνικό διακοπών.

Το Καλοκαίρι έφτασε αλλά όχι μόνο του. Μαζί και η οικονομική κρίση που δοκιμάζει τις τσέπες των περισσότερων Ελλήνων, άλλων πιο πολύ και άλλων πιο λίγο. Ένα δύσκολο από οικονομικής πλευράς Καλοκαίρι, που σίγουρα – όσον αφορά στις διακοπές – θα μας απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά το πού θα πάμε, το πόσο θα μείνουμε ακόμα και το αν θα πάμε.
 
Φέτος το πιθανότερο είναι ότι όσοι πάνε διακοπές  θα επιλέξουν προορισμούς εντός Ελλάδας. Οι τυχεροί της υπόθεσης είναι όσοι συνδυάζουν τον τόπο διαμονής τους με οποιονδήποτε προορισμό διακοπών. Όσο γι’ αυτούς που μένουν στο κλεινόν άστυ αλλά μπορούν να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους στον τόπο καταγωγής τους, είναι εξίσου τυχεροί αφού θα περιορίσουν τα έξοδα τους. Σίγουρα αρκετοί θα είναι κι αυτοί που το φετινό Καλοκαίρι θα προτιμήσουν να φιλοξενηθούν από κάποιο φίλο ή συγγενή. Επιπτώσεις θα έχει η κρίση και στη διάρκεια διακοπών. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο προνομιούχοι που θα επιλέξουν με άλλα κριτήρια τις διακοπές τους και δε θα τους απασχολήσει το οικονομικό.
 
Όπως και να ’χει, με λίγα ή πολλά, είναι απαραίτητο όλοι μας να έχουμε υπόψιν πως η οικονομική πραγματικότητα επιβάλλει αυτοσυγκράτηση και περιορισμό των εξόδων. Επειδή όμως η οικονομική κρίση θέλει καλοπέραση, αν αρκεστούμε στα απαραίτητα για τις φετινές καλοκαιρινές μας διακοπές και αν ξεκινήσουμε πάνω απ’ όλα με την καλή μας διάθεση, θα βρούμε τον τρόπο και θα περάσουμε σίγουρα καλά!
   
 
Your rating: None Average: 4.8 (6 votes)