Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019


Σεπτέμβριος ο δύσκολος

Τα ΜΜΕ πάλι προειδοποιούν και διαδίδουν πως ο Σεπτέμβριος θα είναι πολύ δύσκολος επειδή ακριβαίνουν τα είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως η διατροφή. Τον Σεπτέμβριο θα έρθουν πολλοί λογαριασμοί και τα σημειώματα της εφορίας με τους νέους φόρους, τις έκτακτες εισφορές, τον κεφαλικό φόρο των ελεύθερων επαγγελματιών, τις αυξήσεις των τιμολογίων των κοινωφελών οργανισμών και τις άλλες επιβαρύνσεις που οφείλονται στην κρίση, στα δάνεια και στα μνημόνια. Μας ενημερώνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται για θερμό Σεπτέμβριο και για μετωπική σύγκρουση.

 
Μας ενημερώνουν ακόμα πως τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η μεγάλη μάχη για το ευρώ την οποία θα δώσουν οι ηγέτες της ευρωζώνης με δεδομένη την επέκταση της οικονομικής κρίσης σε Ιταλία και Ισπανία που απειλεί να περιλάβει και τη Γαλλία.
 
Η κατάσταση στην Ελλάδα περιγράφεται από τους δημοσιογράφους των εφημερίδων και των καναλιών με τα πιο μελανά χρώματα. Δεν φαίνεται ελπίδα βελτίωσης και δεν υπάρχει προοπτική. Συνεχείς είναι οι δηλώσεις σχετικά με την αβεβαιότητα του οικονομικού μέλλοντος της χώρας. Εμφανίζονται παραπονούμενοι πολίτες που δηλώνουν πως δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους οι οποίοι μεταναστεύουν κατά χιλιάδες και για επιβεβαίωση της πληροφορίας δηλώνει κάποιος ότι θα κάνει το μεταπτυχιακό του στην Αγγλία και θα μείνει εκεί αν βρει δουλειά. Άλλος αναφέρει πως δεν μπορεί να ζήσει ένας νέος με εξακόσια ευρώ και κάποιος άλλος τονίζει ότι δεν βλέπει διέξοδο.
 
Δεν υπάρχει στις εφημερίδες και δεν μεταδίδεται από την τηλεόραση κάτι ελπιδοφόρο ή θετικό. Κάθε αισιόδοξο απαγορεύεται απολύτως. Δεν περνάει και δεν πουλάει. Όλα περιγράφονται όπως πρέπει, απαισιόδοξα, μαύρα, αδιέξοδα, θλιβερά και τονίζεται πως θα χειροτερέψουν ειδικά από τον Σεπτέμβριο. Κάποιος δημοσιογράφος αναφέρεται σε ύφεση – εφιάλτη και άλλος γράφει στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του ότι «όλα είναι στον αέρα», επειδή αμφισβητείται η απόφαση των Βρυξελλών για την Ελλάδα. Οι πάντες καταστροφολογούν. Χαίρονται για το χάος, τα αδιέξοδα και την καταστροφή. Σαν να θέλουν οι δημοσιογράφοι να δημιουργήσουν τύψεις σε όσους κατάφεραν να κάνουν διακοπές λίγων ημερών. Πρέπει όσοι παραθέρισαν και ανανεώθηκαν στη φύση, στο βουνό και στη θάλασσα, να μετανιώσουν και να πουν πως δεν θα το ξανακάνουν. Δεν θα ξαναπάνε διακοπές.
 
Ελάχιστα είναι τα δημοσιεύματα που μεταφέρουν κάποιες κυβερνητικές αισιόδοξες δηλώσεις για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας για τους επόμενους μήνες.
 
Μέσα στην καταχνιά, την απαισιοδοξία, τη θλίψη και την κατάθλιψη με τον φόβο για τον Σεπτέμβριο που προσεγγίζει μαζί με τις δυσκολίες, τα άλυτα προβλήματα και την καταστροφή, με το χρηματιστήριο που βρίσκεται στο κόκκινο και τον διάχυτο πανικό,  η εφημερίδα που προβλέπει πως «όλα είναι στον αέρα» (καλώντας σε συναγερμό όλους τους πολιτικούς αρχηγούς) περιέχει και την αισιόδοξη είδηση: Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ερωτεύτηκε. Και όχι μόνο αυτό. Θα πάψει να είναι εργένης μετά από πολύ καιρό.
 
Επί τέλους μπορούμε ν’ ανασάνουμε. Να χαρούμε και να αισιοδοξήσουμε μαθαίνοντας για τον νέο έρωτα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Απολαμβάνοντας φωτογραφίες του σε διάφορες στάσεις, μέσα και έξω από τη θάλασσα, μαζί με νεαρή σε εναγκαλισμούς και περιπτύξεις, σε βουτιές και σε καυτά φιλιά, σύμφωνα με το αυθεντικό ρεπορτάζ.
 
Όπως λέει η σημαντική αυτή είδηση, ο βουλευτής, που έχει επιλεγεί αξιοκρατικά για τα προσόντα και τις ικανότητές του, πέρασε ένα ρομαντικό απόγευμα και στιγμές τρυφερές με 27χρονη Γλυφαδιώτισσα (που άλλού;) στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Η ανάγνωση του δισέλιδου ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τον τίτλο «μια γοργόνα για τον βουλευτή», για την ερωτική σχέση του πολιτικού και κυρίως η θέαση των φωτογραφιών που το συνοδεύουν καλύπτει κάθε ανάγκη άλλης ενημέρωσης των απογοητευμένων και τρομοκρατημένων που θα υποδεχτούν με ανακούφιση τον δύσκολο Σεπτέμβριο που πλησιάζει. Ο βουλευτής ερωτεύτηκε και δεν ενδιαφέρει τι έκανε στο αλώνι η γνωστή φοράδα.
 
Αλέξανδρος Μανουηλίδης
Your rating: None Average: 4 (7 votes)