Αυτά που είδαμε στα δελτία των ειδήσεων την Τετάρτη το βράδυ ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Συγκεκριμένα: κάτοικοι της Χίου εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, όπου έμεναν αστυνομικοί, άρχισαν να τους χτυπούν την ώρα που κοιμόντουσαν και να πετούν τα πράγματά τους στο δρόμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οκτώ αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Ευτυχώς, την τιμή της Χίου έσωσε ένας άνθρωπος που προσπαθούσε να αποτρέψει τη βία φωνάζοντας: «Μη, όχι, όχι, μην το κάνετε αυτό, όχι, είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε ζώα, όχι, όχι, μην το κάνετε αυτό».

Ασφαλώς, δεν μπορώ να πιστέψω, δεν περνάει καν από το μυαλό μου, ότι αυτοί έδρασαν μόνοι τους. Και δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι πρωτεργάτες της επίθεσης ήταν Χιώτες. Δεν το πιστεύω.

Ήταν αναρχοφασιστάκια, κουρντισμένα και μεταφερόμενα στρατιωτάκια για να πράξουν όσα έπραξαν. Τα επεισόδια ήταν οργανωμένα και είχαν στόχο την αστυνομία. Αλλά, και οι εκατό περίπου πολίτες που τους ακολούθησαν ευθύνονται για αυτή την επίθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, «η συντονιστική επιτροπή προέτρεψε τους επαγγελματίες, αφενός να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση, αφετέρου να μην προμηθεύουν τα ΜΑΤ με αγαθά πρώτης ανάγκης».

Επίσης, συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία έγιναν και στη Λέσβο. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν περίπου πενήντα αστυνομικοί και δέκα πολίτες. Δύο αστυνομικοί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί αποχωρούσαν από την περιοχή των επεισοδίων, κατευθυνόμενοι στην πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκαν επίθεση διαδηλωτών, οι οποίοι τους υποχρέωσαν να μπουν σε στρατόπεδο της περιοχής. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές έκαναν επιθέσεις στο στρατόπεδο. Και βέβαια είναι αδιανόητο να επιτίθενται πολίτες στην αστυνομία.

Δεν γνωρίζω αν επενέβη ο αρμόδιος εισαγγελέας, όπως έχει υποχρέωση. Αν δεν επενέβη, θα πρέπει να ελεγχθεί πάραυτα και να τιμωρηθεί.  

Ως γνωστόν, οι κάτοικοι των νησιών διαμαρτύρονται για την κατασκευή κλειστών δομών για μετανάστες/πρόσφυγες. Και ο καλόπιστος πολίτης ρωτάει: οι υπάρχουσες ανοιχτές δομές είναι καλύτερες; Ασφαλώς όχι. Τότε γιατί αντιδρούν οι κάτοικοι στις κλειστές δομές;

Πρώτα-πρώτα δεν αντιδρούν οι κάτοικοι, πλην ελαχίστων. Κυρίως αντιδρούν:

Α) Ο περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι, οι τοπικοί βουλευτές, γιατί όλοι τους χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων τους. Ειδικά, ο ανεκδιήγητος, όπως αποδεικνύεται, περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στο τηλέφωνο, εκφράζεται με χυδαίο τρόπο για τον πρωθυπουργό.

Β) Όλοι όσοι θίγονται από την δημιουργία των κλειστών κέντρων. Και αυτοί είναι πολλοί. Είναι όσοι έχουν ξενοδοχεία, καφενεία, περίπτερα, ταξί, κάθε είδους καταστήματα. Είναι αυτοί που νοικιάζουν τα κτήματά τους στη Μόρια. Και πάνω από όλους οι περίφημες ΜΚΟ που θησαυρίζουν. Να θυμίσουμε ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δοθεί περίπου δύο δις ευρώ για τους μετανάστες/πρόσφυγες. Μιλάμε για πολλά λεφτά.

Δύο ερωτήματα για την επίθεση στους αστυνομικούς:

Ποιος λέει ότι οι διαδηλωτές πρέπει να επιτίθενται στους αστυνομικούς; Μόνο τα αναρχοφασιστάκια και η ανιστόρητη ψευτο-αριστερά που θεωρεί την αστυνομία μηχανισμό εξουσίας του καπιταλιστικού κράτους.

Ποιος δεν θέλει να εφαρμόζονται οι νόμοι; Μόνο τα αναρχοφασιστάκια και η ανιστόρητη ψευτο-αριστερά που θεωρεί ότι ο νόμος υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν γνωρίζουν ότι ο νόμος προστατεύει τους αδύναμους. Ούτε γνωρίζουν ότι ο Σωκράτης, ο μέγιστος των φιλοσόφων, ήπιε το κώνειο για να υπακούσει στο νόμο.

Η ψευτο-αριστερά έχει διαστρέψει το νόημα των λέξεων και στην εφαρμογή του νόμου και της τάξης. Παράδειγμα: τους αστυνομικούς, δηλαδή τα όργανα της τάξης, τους χαρακτηρίζει «μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους». Άρα, είναι εχθροί μας, άρα, βαράτε τους. Επίσης, σχεδόν πάντοτε η αστυνομία αμύνεται και πάντοτε μιλάει για βία της αστυνομίας. Βέβαια, όταν ήταν κυβέρνηση, χρησιμοποιούσε τους αστυνομικούς για να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη.

Το δυστύχημα είναι ότι υπάρχουν κάποιοι αφελείς πολίτες που παραμυθιάζονται από τα παραμύθια και την προπαγάνδα της ψευτο-αριστεράς. Γιατί είναι οι ίδιοι πολίτες, που, όταν παραβιάζεται ο νόμος (π.χ. κλοπές), αναζητούν την αστυνομία για να τους προστατέψει. Δηλαδή, θέλουν να τους προστατέψουν οι «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι»!!!

Συμπερασματικά: Η επίθεση εναντίον αστυνομικών είναι επίθεση εναντίον της δημοκρατίας. Γι’ αυτό, η κυβέρνηση υποχρεούται άμεσα να φέρει νόμο στη βουλή που να ορίζει: Η βία σε αστυνομικό αποτελεί ιδιώνυμο έγκλημα.

Παύλος Μάραντος

marantosp@gmail.com