Υπάρχουν αποδείξεις που βεβαιώνουν ότι πολλές πράξεις της αριστεράς είναι αντιδραστικές-οπισθοδρομικές. Βέβαια, η αριστερά διαλαλεί ότι είναι «προοδευτική», αλλά σημασία δεν έχουν τα λόγια αλλά οι πράξεις. Μήπως λοιπόν από τις πράξεις αποδεικνύεται ότι η αριστερά είναι αντιδραστική- οπισθοδρομική; Παραδειγματικά:

Α) Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Η αριστερά πρωτοστατεί σε οτιδήποτε υποβαθμίζει την εκπαίδευση. Και αυτά είναι πολλά, όπως οι καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων και οι συνακόλουθες καταστροφές υλικών και μέσων, η άρνηση της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας, η ιδεολογική προπαγάνδα στους μαθητές, αφού έτσι επιτάσσει το κομματικό καθήκον, η άρνηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η άρνηση της τηλεκπαίδευσης κτλ. Όλα αυτά η αριστερά τα βαφτίζει «αγώνα» για τη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Β) Η αντίδραση στο επιχειρείν. Η αριστερά αγνοεί ότι χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Επίσης, αγνοεί ότι σε όλο τον κόσμο τα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με την έρευνα. Και σε όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια του κόσμου υπάρχει συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις χρηματοδοτούν διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Έτσι, εξελίσσεται η έρευνα και αναπτύσσεται η οικονομία. Δεκάδες χρόνια τώρα η αριστερά, λόγω ιδεολογικής μυωπίας, πολεμάει τη διασύνδεση πανεπιστημιακής έρευνας και επιχειρήσεων. Δεν είναι τυχαίο που και στην έρευνα είμαστε από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη. Και γι’ αυτό ευθύνεται η αντίδραση της αριστεράς.

Γ) Άρνηση επιστολικής και ηλεκτρονικής ψήφου στους απόδημους Έλληνες. Όλοι γνωρίζουν ότι άλλη μια Ελλάδα βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Και η εκτός Ελλάδας Ελλάδα προοδεύει και μεγαλουργεί, διότι πρωτίστως ξέφυγε από τον σφιχτό εναγκαλισμό του χρεωκοπημένου κομματικού/πολιτικού συστήματος. Και πέρσι το χρεωκοπημένο κομματικό/πολιτικό σύστημα επιτέλους αποφάσισε οι απόδημοι Έλληνες να ψηφίζουν στις εκλογές. Κι’ όμως, σύμπασα η αριστερά, προτάσσοντας το κομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος, αντέδρασε στο δικαίωμα των απόδημων Ελλήνων να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο ή ηλεκτρονικά. Γιατί; Διότι δεν θα μάζευε πολλά ψηφαλάκια.

Δ) Αντίδραση στον νόμο και στην τάξη. Διαχρονικά η αριστερά ενοχλείται από τον «νόμο» και την «τάξη». Ίσως, γιατί γνωρίζει τι σήμαινε νόμος και τάξη στις χώρες του υπαρκτού/ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Όμως, στις δημοκρατικές χώρες οι νόμοι ψηφίζονται και εφαρμόζονται από εκλεγμένες κυβερνήσεις. Και από την αρχαιότητα γνωρίζουμε ότι ο νόμος προστατεύει τους ανίσχυρους παρά τους ισχυρούς. Επίσης, από την αρχαιότητα γνωρίζουμε ότι ο μέγιστος των σοφών Σωκράτης δέχτηκε να πιεί το κώνειον παρά να παραβεί τον νόμο της πόλεως.

Ε) Αντίδραση στις μεταρρυθμίσεις. ΟΙ κυβερνήσεις του Πασόκ και της Νέας δημοκρατίας προσπάθησαν να κάνουν μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς (παιδεία, οικονομία, ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό κτλ.). Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχώρησαν λόγω λυσσαλέας αντίδρασης σύμπασας της αριστεράς (Σύριζα, ΚΚΕ κτλ.). Παράδειγμα: αν είχε προχωρήσει η μεταρρύθμιση του υπουργού Γιαννίτση, επί κυβερνήσεως Πασόκ, δεν θα είχε χρεωκοπήσει το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό. Και το τρελό ποιο είναι; Αντί οι αντιδραστικοί-οπισθοδρομικοί της αριστεράς να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να ζητήσουν συγνώμη, ξεσπαθώνουν και λιθοβολούν αυτούς που δεν φταίνε. Ζητούν τα ρέστα από αυτούς που προσπάθησαν να βελτιώσουν τα κακώς κείμενα.

ΣΤ) Αντίδραση σε ότι εκφράζει «Έθνος» και «Πατρίδα».  Πρόσφατα με την ευκαιρία της γιορτής των ενόπλων δυνάμεων, το υπουργείο Εθνικής άμυνας πρόβαλε στο κτήριο της βουλής βίντεο με στιγμές από την Ελληνική ιστορία. Ο Σύριζα λαύρος αντέδρασε λέγοντας ότι η προβολή αυτή ήταν μια «προσβολή ης δημοκρατίας»! Να δεχθεί κάποιος ότι η αριστερά τα έχει καλά με τον διεθνισμό και όχι με το έθνος-πατρίδα. Αλλά, να ισχυρίζεται ότι οι εικόνες από την Ελληνική ιστορία στο κτήριο της βουλής αποτελούν «προσβολή της δημοκρατίας», μόνο ο Σύριζα μπορεί να το εξηγήσει.  Ασφαλώς, γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πατριώτες, αγαπούν την πατρίδα τους, γι’ αυτό στον Σύριζα τα έχουν κάπως μπερδέψει.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μήπως η αριστερά είναι αντιδραστική-οπισθοδρομική; Βέβαια, η προπαγάνδα της αριστεράς είχε πείσει αρκετούς ότι η αριστερά είναι προοδευτική. Ασφαλώς δεν είναι, αφού η κοινωνική πραγματικότητα βοά και δεν υποτάσσεται στην προπαγάνδα της αριστεράς.

Παύλος Μάραντος

marantosp@gmail.com